lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kotonassa jälleen

Kotonassa jälleen. Lomailin tuolla Lounais-Suomen huudeilla ja jopas olikin mukavata. Ja ihanaa. Ja kivaa ja kertakaikkisen mukavaa. Iih! Puseja sinne kaikille! ♥
Ilokseni huomasin myös, etten ole kadottanut unenlahjojani mihinkään. EN heräile öisin mihinkään* ja nukun aamulla yli seitsemään (ympäristön äänistä huolimatta), jos saa valita. Hihihi. Mutta JEE! En ole vaurioitunut pysyvästi -unenlahjojen osalta. Ainakaan vielä.

Yhdessä kyläpaikassa muuten huomasin, että olen jonkin verran ehdollistunut tuohon räjähdystä edeltävään merkkiääneen... Kyläpaikkaa lähistöllä olevan sahan huudeilta kantautui jokin äänimerkki, joka oli aivan kuin ensimmäinen piippaus hälytysäänessä. Jouduin hiukan jupisemaan ja olin jatkuvasti valmistautumassa tulevaan "räjäytykseen."


Joo, semmosia sinne. Sitten Tampereen kuulumiset. Onnibussi kuljetti minut 3€:lla Turusta Tampereelle. (!!!) Kalevan Prisman kohdalla on Onnibussin Tampereen "keskustaisin" pysäkki, joten saapastelin siltä suunnalta kotiin -kuljin siis väkisinkin tunnelityömaan "kautta." 
Salaa toivoin, että työmaa-aidassa olisi ollut kyltti: "Rantaväylän tunneli valmistunut kolme vuotta etuajassa." Ei ollut. Harmi. ;)

No, lukaisin sitten työmaa-aidasta kuluneen viikon asukastiedotteen läpi ja KAS, liikennetunnelien suuaukoilla on lähes puoli vuotta kestäneet avolouhintatyöt saatu Santalahden ja Naistenlahden työmailla päätökseen. Hurrat!!! Onnituksiaaa!!!

Asukastiedote 30.6.2014
Nyt sitten betonirakennustyöt ovat päässeet kunnolla vauhtiin. (Liikennetunnelien suuaukkorakenteet sekä  siltarakenteet.) Porajumbo on myös sitten vissiin pärryyttänyt menemään taas vähän kuuluvammin alkuviikosta.
Noh, itsehän en ole ollut täällä kuuntelemassa, joten en voi kommentoida mitä kuului ja miten kuului. Vaikka ei nuo päivällä tapahtuvat melut oikeastaan enää tunnu yhtään missään. Paitsi tietysti siten, ettei musiikkia oikein voi kuunnella. Tai voi, mutta sitä pitää huudattaa melko lujasti, ainakin toisinaan.

Nyt on muuten louhittu tätä meidän pään pohjoista tunnelia jo 65m ja eteläistä 110m. Melkoisesti ovatkin möyrineet jo tuolla alhaalla..  
Työmaa 5.7.2014  Kastinsillan tirkistelyaukosta kuvattuna

Saavuttuani kotiin totesin, että silmämääräisesti nopsaan vilkaistuna täällä ei ole tapahtunut mitään järisyttävää. (Hiukan jännitti, kun olin kuitenkin viikon reissussa.) Koti on ennallaan. Mitään ei ole pudonnut hyllyiltä eikä mitään valtavia railoja tms. ole seiniin ilmestynyt. Ja lämminvesivaraajakin olla-möllöttää yhä kylppärin katossa. Mikä on hirmuisen mukavaa sekin. Hyvähyvä.


No, eipä tässä muuta. Paitsi, että ensi viikoksi menen töihin, mutta SITTEN mulla alkaa ihan oikea kesäloma. JIH! :D

                                -Anuliina
 

*mihinkään ei siis sisällä tunnelista kantautuvia yöllisiä ääniä (rusnaus tms. jännä ääni), mutta sehän jo olikin tiedossa, kunhan mainitsin, ettei pääse totuus unohtumaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti