sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kuorma-autojuttusia

dailyhaha.com
Ahahhaha. En voi lakata nauramasta tuota kuvaa. :D Kuva ei varsinaisesti liity -tai liittyyhän se tavallaan- aiheeseeni, mutta olihan se tuohon laitettava.

Niin, siitä yöllisestä paukkeesta ja kumusta. Kyselin siitä tuolta tunnelihenkilöstön taholta, muttei mitään uusia töitä ole alettu tehdä eikä kuminan alkuperä siis selvinnyt. Silti koko viime viikon on kumissut ja paukkunut myöhään yöhön. Itse en perjantaina ollut kotona, mutta ääni (valtaisa kumina) oli yhä ollut läsnä tuolloinkin.

Saavuin perjantaina yöllä kotiini ja pihallapa olikin porukkaa, joten höpisin siellä hetken ja mm. tiedustelin oliko tienoo vieläkin kumissut. Ja olihan se. Sattui niin sopivasti, että paikalla oli kuorma-autoihminen, joka vinkkasi, että kumu kuulostaa siltä, että kuorma-auton (ei sellaisen dumpperin, vaan jonkun toisen) lava on viallisessa asennossa, ei ole kohdilleen laskettuna ja paukahtaa siksi aina kuopassa tms. kohdassa.
Miettikää nyt ihan tavallista henkilöauton peräkärryäkin miten se paukkuu ja rämisee, kun se kulkee kuoppaista tietä missä tahansa lastissa. Ja kuvitelkaa sen jälkeen kuorma-autoa louhelastissa tai ilman lastia. Melkoinen meteli. Näinä päivinä tämä ympäristö ei muutenkaan varsinaisesti estä äänen kantautumista ja kaikumista näillä huudeilla. 
Lavadiagnoosi ei kuulosta yhtään mahdottomalta minusta. Kumu kuitenkin alkoi suunnilleen viikko sitten kuin tyhjästä. (...ja louhetta tuossa nyt on kuljeteltu ja ajeltu eestaas puolisen vuotta, että sikälikin...) Eikä tunnelitöihinkään ole tullut muutoksia.

Olin tietysti niin reipas, että lähetin aiheesta sähköpostiakin heti yön pimeinä tunteina. Ettei pääse unohtumaan. ;) Katsotaan josko mysteeri ratkeaisi ja kumina saataisi kuriin.

Muuten on ollut varsin hiljaista. Alkaa tuntua siltä, että tunneli ei enää haittaa kovastikaan elämää. Mikä on kovin outoa. Mutta hyvä asia. Tietenkin. Hurraa!

Niin on hyvä mieli, että laitan tähän loppuun kuormurirunon. (En ole sitä sitten keksinyt itse, muunnellut  vain hieman Uppo-Nallen roska-autorunoa.)
Omistan sen kaikille kuorma-autokuskeille. Myös tuolle uudelle vastasyntyneelle. ;)

Mä kuorma-autoon ihastuin,
ei toiset kippaa niin,
sen lava nousee humahtain,
ihan pilviin sinisiin.
Se kuorman vie ja kuorman tuo, 
minä kaipaan kuorma-auton luo.

Hihihi.     
                     -A.
Ps. Ai niin, tärkein meinasi unohtua... Mullapa alkoi LOMAlOmALomaLoOOOoomA!!!
Ensimmäinen pätkä lomastani siis. Hurraa sillekin!

2 kommenttia:

  1. Se ääni tuli aina, kun tumman punainen kuorma-auto tuli vauhdilla tyhjänä pursiseuran nurkalle ajaessaan tunnelista mursketta yöllä. Keltaiset dumpperit eivät melunneet samassa kohdassa

    VastaaPoista
  2. Ahaa...kiitos selvennyksestä. :) Niillä on ollut eilen työmaapalaveri, jossa ovat kaiketi asiaa sivuinneet.
    Vieläkö siellä rymisee? Itse en ole juuri nyt niillä huudeilla.

    VastaaPoista