keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Muumifilosofiaa ja tummelmia

Hetkellinen lamaantuminen alkaa taas vallata tilaa juhannusiloittelun jäljiltä. Ja onhan tuolla ulkonakin ollut ihan p**ka sää. Kylmää ja märkää. Mikä kesäsää se sellainen on? Täh?! Ei varsinaisesti kohota mielialaa.

Tunnelista kuuluu taas ääniä. Sitä samaa vanhaa pärinää, pauketta ja rusnaa... Ja sitten ihan uusia outoja kuminoita. Tunnelin suuakon edustalla paukutetaan menemään myös pitkästi yli yhdentoista. Epäilen melkein, että ne paukuttelevat siellä jotain kattopeltejä. Tunnelista ja sen pihamaalta kantautuu siis ukkosenkuminaa tai kumisee ihan muuten vaan. Oudot!

Tänä aamuna heräsin klo 7.08 (pikku)räjäytykseen. Yksi pieni paukku ihan puskista. (Vältin kyllä täpärästi sydänkohtauksen, mutta pulssi oli heti aamusta suunnilleen 600. Yhtään liioittelematta. Eheh.)

Huomaan, että minua meinaa taas hiukan ärsyttää nämä kaikki äänet ja kuminat, ehkä koskapa en tiedä mitä siellä tapahtuu. Missä kumisee? Miksi kumisee? Miten kauan kumisee? Rusnausta, sitä kopsuvampaa,  nyt ei onneksi esiintynyt kuin (toistaiseksi) yhtenä yönä, joten voinen olla mietiskelemättä sitä. Asukastiedotettakaan ei ole muutens saatu laitettua edes työmaa-aidan muovitaskuihin, pimittävät tätä kuminatietoutta meiltä selvästi. ;)

Enkä jaksa edes tehdä asian eteen mitään. En vaan jaksa, ei huvita. En myöskään jaksanut raportoida edellisestä yörusnauksesta, siitä vaatehuoneesta tulleesta. Ajattelin, että huutelen sitten allianssin suuntaan jos jatkavat kovasti tuota yöllistä ropsutteluansa. Viime yönä en mitään sitten kuullutkaan, että ei se sitten ollut niin justiisa. Yksi yö sinne tänne. Meinaa kuitenkin näköjään iskeä tunnelialakulo. Tosi väsyttävää vuoristorataa tämä. No, lomaan (siihen ensimmäiseen pikkuiseen) on enää kaksi päivää, jos se tästä taas....

No joo. Lueskelin tuossa hiukan 'Saako pannukakulla istua?' -Muumilaakson mietekirjaani ja nämä tuntuivat puhuttelevan minua tämänhetkisen tunnelielämäni tuoksinnassa.

kuva wikipediasta


"On niitä jotka jäävät ja toisia jotka lähtevät, niin on ollut aina. Kukin saa valita itse, mutta on valittava ajoissa, eikä koskaan saa antaa periksi." 
(Muumilaakson marraskuu)

"Minun kotini oli vain kolo, mutta minä viihdyin siellä. Tosin filosofista on yhdentekevää viihtyykö hän vai ei- mutta se oli hyvä kolo joka tapauksessa."
- Filosofi Piisami


"On tämäkin yhteiskunta, jossa möröt saavat syödä kenet vain haluavat!" 
- Muumipappa

"Äiti huokasi ja sanoi, ettei pidä puhua Mörön kanssa. Ei hänen kanssaan eikä hänestä. Muuten hän kasvaa ja tulee perässä." 
(Muumipappa ja meri)

"Näin synkkä en ole ollut pitkiin, pitkiin aikoihin. Tietenkin suuren juhlan jälkeen  tuntuu aina jollakin tavoin surulliselta - mutta tämä on jotakin muuta. Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa." 
-Nuuskamuikkunen


"Täällä on paljon sellaista, mitä ei voi ymmärtää, Muumimamma sanoi itsekseen.
Mutta miksi kaiken sitten pitäisi olla ihan samanlaista kuin se tavallisesti on?" 

(Vaarallinen juhannus)

"Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu."

- Muumipappa

"Välistä täytyy olla vihoissaan, jokikisellä Nyytillä on oikeus suuttua. Mutta Muumipappa on vihoissaan väärällä tavalla. Hän ei puhalla mitään ulos, hän vetää kaiken sisään." 

-Pikku Myy

Toim. huom!! On siis ihan (tosi) hyväksi vähän päristä välillä. ;)


"Usko minua; mikään ei ole niin vaarallista kuin sisässä istuminen", sanoi Hemuli.

"Niinkö?" sanoi Muumipeikko.
"Niin. Silloin saa helposti kaikenlaisia aatteita."

(Taikatalvi)

"Pelko on vaarallista, se voi äkkiä rynnätä ylös, se voi heittäytyä pitkäkseen tai huitoa ympärilleen,
ja kuka silloin suojelee pieniä mönkiäisiä, jotka sattuvat olemaan lähettyvillä!" 

(Muumipappa ja meri)
 
"Älkää nyt vain alkako pelätä. Mutta älkää olko liian rohkeitakaan. 
Se olisi epäkohteliasta."
Fredrikson kummituksesta


"- Suretko sinä todella noin kauheasti? kysyi Homssu
- En, vähän vain, Miska vastasi.
- Mutta on hyvä käyttää nyt tilaisuutta ja itkeä kaikki kun on näin sopiva aihe!" 

(Vaarallinen juhannus)

"-Mikä katastrofi on? kysyi Nipsu. -Voi, se on kaikkea mahdollista kauheaa, sanoi Niisku. -Heinäsirkkaparvia, maanjäristyksiä, hyökyaaltoja, pyörremyrskyjä ja sen semmoista. -Touhua toisin sanoen, hemuli sanoi. -Koskaan ei saa olla rauhassa." 
(Muumipeikko ja pyrstötähti)
 

"Vain aniharvat tietävät, miten minkäkin pitää olla, ja vain muutamat selviävät kaikesta omin neuvoin." 
-Hemuli

"Toisinaan tavattomat asiat ovat hauskoja. Kaameat jutut tai kastuminen tai että selviää yksin ja sen sellaiset. Mutta ne eivät ole viihtyisiä ajan pitkään." 
-Hemuli

Muumimietteet on niin parhautta.  ♥


EDIT aamusella: Huomenta! Yöllä ei taaskaan kuulunut mitään tunnelista ja arvatkaas, siellä paistaa AURINKO!  Hurrat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti