keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Good things come to those who wait

www.quickmeme.com
Oi, miten minä olenkaan odottanut! :D Hyviä asioita on siis luvassa. Ja nyt on lusittu vasta murto-osa koko hankkeen kokonaisajasta. Voi sitä hyvyyden määrää mitä onkaan vielä luvassa. Hihi. Lohdullista on se, että ei tämä voi tästä enää hullummaksi muuttua. Ainakin toivon niin. Pahin taitaa kuitenkin olla jo ohi, tai osittain vielä läsnä, mutta sitä ainakin annostellaan pieninä annoksina.

Viime yönäkin heräsin ääniin. Lastausääniin. Nukahdin kuitenkin välillä herätäkseni uudelleen. Kelloa en katsonut. Tiedustelin aamusella hieman louhinta- ja rusnaussuunnitelmia tulevalle yölle, minulla kun olisi vaihtoehtoinen asunto käytettävissäni tämän viikon. Talo vain on bussimatkan päässä enkä jotenkaan millään haluaisi bussitella, kun kerran vaihdoin työmatkani "kävelymatkan  päähän." Ei meinaa oikein vieläkään taittua tuo työmatkabusseilu varsinaisesti ilon kautta. ;)

No, kävi ilmi, ettei rusnausohjeistuksia ole muutettu, edelleen mennään samoilla ohjeistuksilla. (Ettei minun ainakaan siksi kannattaisi siis evakkoon lähteä.) 
Eli minä kuulen vieläkin tänne tuon eteläisen liikennetunnelin rusnauksen, vaikka ne ovat jo vaikka miten kaukana. Kurkkua kuristi ja epätoivo meinasi hiipiä mieleen. Jotenkin olin mielessäni ajatellut ja salaa toivonut, että se ei kantautuisi tänne enää ollenkaan ja että pohjoinen liikennetunnelikin olisi edennyt niin pitkälle, että sitäkin voitaisi jo rusnailla yön pimeinä tunteina. Vaan ei. Ääh.

Hetkellinen notkahdus uskossani ja toivossani. ;)

Yksi asia minua meinaa hieman hermostuttaa. Nimittäin se, että minulla on hiukan sellainen tunnelma, että ne olettavat, että minä vain "kuulen" näitä rusnausääniä, vaikka asunnossa ei todellisuudessa kuuluisikaan mainittavaa ääntä.
Toivotan allianssilaiset tervetulleeksi kuuntelemaan rusnausta kotiini. Kyllä se vain kuuluu. Selvästi. Päivällä ympäristö aiheuttaa muutakin hälyä ja melua ja silti myös tuo eteläisen liikennetunnelin rusnaus kuuluu. Joskin vaimeasti. Mutta yöllä, kun mitään muuta ei kuulu, ääni kuuluu merkittävästi selvemmin.

En ymmärrä miksi nyt yhtäkkiä taas heräänkin noihin ääniin? Tai miksen enää saa nukuttua herättyäni? Miksi ne häiritsevät taas... vaikka hetken yöt jo lähes olivat normaaleja. Don't know. Veikkaan, että ensiyönä nukun taas, univelkaa on kerääntynyt, joten uskon (lue:toivon) nukkuvani sikeästi.

No, tämä hetkellinen uskonpuute ja toivottomuus sekä lievähkö ärsyyntyneisyys johtunee taas tästä univajeesta. Yritin paikkailla sitä tuossa justiinsa päiväunilla, mutta varoin nukkumasta liikaa, ettei sitten mene nukahtaminen liian pitkäksi. Esimerkiksi jonnekin tuonne neljän korville, koska tuota...kylläs tiedätte. ;)

Huomenna on onneksi iltavuoro. Kerkeän nukkua aamusellakin hiukan, kun yöllinen rusnaus on loppu ja uusi aamuinen rusnaus tms. sekoittuu muuhun maailman hälyyn..  

Polkasenpa vielä, jotta ihan uupuisin. Eilenkin muuten poljin kuitenkin. Enkä saanut sydäriä ollenkaan. Mikä on minusta erittäin hienoa ja mukava asia. :)

4 kommenttia:

  1. Kyllä Mustanaamio on ihan oikeassa! Odottaminen = asettautuminen LEPOON ennen asioiden loppuunviemistä (= "en uskalla tavoitella toivomiani asioita").

    Ne jotka TOIMIVAT tavoittelemiensa asioiden puolesta, saavat huomata usein epäonnistuvansa matkallaan "harmaan kiven" eli vallitsevien olosuhteiden läpi, mutta jopa tämä on loppukatsannossa KUNNIAKKAAMPAA kuin istua niiden joukossa, jotka maalla huutelevat kun merellä tuulee... Nämä jälkimmäisethän EIVÄT VOI epäonnistua missään, kun eivät tee mitään.

    Huvittavaa on se, että jos pilkan kohde sitten yllättäen onnistuukin ja tekee mainittavan läpimurron, niin juuri tuo sivustakatsojien joukko kimpoaa paikaltaan ja muuttuu kuin taikaiskusta ihailijoiden ja imartelijoiden laumaksi: "Sitähän minä olen aina sanonut, että kyllä SINÄ...!" Tämä se on ihmisten raadollisuutta. He odottavat Kohtalon lankeavan heidän ylleen ja suorittavan asioita heidän puolestaan, kun itse eivät viitsi. Tai USKALLA, naurun kohteeksi joutumisen pelosta...

    Jos äänen ei pitäisi kuulua (koska tiede sanoo niin), mutta silti se kuuluu (koska luonto sanoo niin), niin tässähän on ongelma. Ja ongelma = haaste TOIMIA. Jos sellaiseen vain on motivaatiota! Jokin tekosyy on aina läsnä, kun motivaation puute estää toiminnan. Vaikka juuri TOIMINTA luo sen motivaation, joka pyyhkäisee verukkeet isolla kädellä pois, koska motivaatio on TUNNE. Järki on kaikkien verukkeiden ÄITI, sanoisin... :-/

    Ääni kulkee kalliossa järkyttävän hyvin, jollei sen kulkua jokin tekijä estä. Eipä näköjään ole tullut sellaista tekijää eteen, kuten Jarkko oletti ja lähes lupasi. Sinun talosi tosiaan sitten seisoo lujalla ja luotettavalla KALLIOLLA. Ei ole hiekalle rakettu! :) Eikä savelle, joka olisi jo saanut talosi liukumaan rinnettä alas... Niin kuin Norjassa mökeille tapahtuu: joku kalastaja mereltä palatessaan löytää mökkinsä uudesta paikasta, jos löytää ollenkaan! Pohjanmaalla tulvat huuhtovat latoja mereen ihan rivikaupalla. Luontoäiti jaksaa yllättää monin eri tavoin.

    Kun sinä nyt kerta kaikkiaan olet herkistynyt sille RUSNAÄÄNELLE, en tässä nyt keksi muuta kuin ehdottaa TAUSTAKOHINAN laittamista yön ajaksi pyörimään tietokoneellasi sopivalla äänitasolla. Valitse miellyttävin ääni. Se muodostaa "maskin" rusnaäänelle, vaikkei estäkään sitä.

    Toinen keino olisi hankkia ILMANPUHDISTIN suhisemaan makkariisi. Niissäkin on eri äänenpainetasoja. Mitä kalliimpi kone, sitä hiljaisempi ääni, ja päin vastoin. Voithan käydä kaupoissa katsomassa. Ne kyllä ovat hyvin hintavia laitteita, mutta samallahan ne keräävät PÖLYÄ ilmasta. Tampereella varmaankin on näitäkin laitteita myyviä terveys- ja allergiakauppoja, jotka mielellään esittelevät jos löytävät asiakkaan. Älä missään nimessä tilaa nettikaupasta, jotta et joutuisi pettymään. Paikan päällä vain kokeilet, katsot matchaavatko hinta ja laatu, onko huoltoa ja suodattimia saatavissa jne. jne. Itselläni ei ole kokemusta ILMANPUHDISTIMISTA, mutta olen tutkinut netistä, millaisia saatavissa on. Tulokset ovat hyvin kirjavia. Mutta hyvä, että tiedät tällaisenkin vaihtoehdon. Onhan siinä kuntopyörääkin hauskempi polkea raikkaassa, pölyttömässä ilmassa! :) "Mens sana in corpore sano."

    Varaudu siihen, että tulet kuulemaan sen rusnaäänen vielä pitkään. Mutta luultavasti se on jo sen verran hiljainen, että kaupungin ympäristötarkastaja toteaisi mittaustuloksena: "Ei ole terveydelle haitallinen." Ainoa keino on siis yrittää "maskeerata" se ääni tavalla tai toisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla ON (ja on ollut koko ajan) taustakohinaa täällä, tietokoneesta lähtöisin. Juuri välttääkseni tuon rusnausäänen kuulumisen. :)
      Aluksi ongelma ei vain ollut se pelkkä ääni, vaan myös tuntuma tuli perustuksia pitkin joka iskulla. Turhia olivat mitkään tulpat tai kohinat.
      Mutta kai tämä nyt tästä kohta helpottaa. Ei ne voi ikuisuuksia täällä olla. En lannistu. :)

      Poista
  2. PS. Tulin ajatelleeksi, että kunhan se rusnaääni aikanaan häipyy, ja kunhan se tunneli aikanaan valmistuu, niin ne liikenteen PIENHIUKKASET tulevat olemaan ongelma numero uno autojen hyrrätessä sisään ja ulos tunneliin juuri kotisi alta. Siinä mielessä tutustuminen ajoissa kodin ILMANPUHDISTIMIIN mahdollisena tulevana sijoituksena voisi jo nyt olla järkevää!

    Hintahaitari liikkunee siinä 200 € - 1000 €. Riippuu kuutiomäärästä, jonka haluat puhdistaa, ja laitteen ominaisuuksista, tehosta ja varustelusta. Eivät ne paljon sähköä kuluta, sanoisin että saman verran kuin yksi hehkulamppu silloin ennen. Kannattaa laittaa ostos sitten kotitalousvähennyksiin.

    Tässä on linkki Allergia- ja astmaliiton sivulle ja valistuneiden kuluttajien aloittamaan keskusteluketjuun ILMANPUHDISTIMISTA. Sillä pääsee jo alkuun eri merkkien ja niiden ominaisuuksien vertailussa:

    www.allergia.fi/keskustelut/sisailma/?x28304=775603

    Terveydelle haitallisia eivät ole pölyt sinällään, vaan juuri ne näkymättömät pienhiukkaset, joita liikennepäästöissä syntyy. Siinä mielessä minusta olisi oikein mielenkiintoista tutustua ruotsalaiseen keksintöön, jossa on IONISAATIOON perustuva puhdistustekniikka. Ei hankalia suodattimia, vaan sen hiukkaskertymän voi itse pestä pois rätillä tai hanan alla. Sen ääni on myös markkinoiden HILJAISIN, olisiko n. 5 dB. Lisäksi laite on tyylikäs, kuin sisustuselementti huoneessa! Sitä on saatavissa pöytämallina ja lattiamallina. PYLVÄÄN muotoisena se mahtuu tilaan kuin tilaan. (Mutta ei kannata laittaa ihan seinän viereen, koska seinä voi ajan mittaa MUSTUA sinkoilevista hiukkasista! Mutta jos seinän voi kostealla pyyhkiä, niin sitten ei hätää!)

    Tässä linkki valmistajan sivulle: www.lightair.com

    Riippuu ihan siitä, millaisia ominaisuuksia hakee ja tarvitsee. Kannattaa ensin katsoa, ettei sitten tarvitse katua.(Moni laite näet on joutunut pois käytöstä pitämänsä hirvittävän melun johdosta! Kyllä tuollainen 67 dB alkaa jo lähennellä pölynimuria. Watch out! :)

    Löysin tähän vielä pikku uutisen Sisäilmauutisista, "Ilmanpuhdistimissa on suuria eroja":

    www.sisailmauutiset.fi/?p=482

    "Rakennusmaailman" testitulokset taitavat olla maksullisia. Otos kuitenkin on sen verran pieni koko markkinasta, että ei kannata maksaa turhasta tiedosta. KESKUSTELU ja sisäilmatekniikan KÄYTTÄJÄKOKEMUKSET ovat paras tietolähde!

    Ehkä tästä asiasta on hyötyä muillekin tunnelin suulla asuville. Siitä vain haravoimaan tietoa kodin sisäilman turvaksi kaikki tunneliasukkaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas linkeistä. :) Täytyy mietiskellä niitä sitten lähempänä. Nyt en millään kyken e irrottamaan 200-1000€ moiseen. On niin paljon muutakin hankintalistalla. :/

      Poista