tiistai 3. kesäkuuta 2014

This coffee will keep me going...keep me awake...

funny-pictures.picphotos.net

Viime yönä, tasan kello 4.00, heräsin: Kops, raah, kops, raaah jne... Vaimeampi oli tuo rusnausääni kuin ennen, mutta en kuitenkaan saanut enää nukuttua. Korvatulpilla olisin ehkä pärjännyt, mutta en kerta kaikkiaan osaa olla ne korvissani. Taisin kyllä lopulta käydä jossain puolihorroksessa ennen kellon soittoa, mutta eipä tuo paljon auttanut. Tämä päivä on nyt ollut taas jotenkin erityisen vaikea. Eivät pysyneet oikein ajatukset koossa. Tein minä silti työvuorolistojakin, -yhtään ei vaadi tarkkuutta, eipä. ;) Väsytti ja pyörrytti. Ja rinnassa muljahteli. Sitä se unettomuus ja hyvin korkea kofeiinipitoisuus elimistössä teettää. Hmph... Mainitsinko jo, että väsytti?!

Viime yönä myös lähetin JM:lle sähköpostini, sen jonka viikonloppuna olin kirjoittanut. Mainitaan nyt täälläkin, etten minä syyttele ketään, en epäile kenenkään ammattitaitoa, en yritä asettaa mitään ansoja. Haluan vain ymmärtää mitä täällä tapahtuu. Paitsi, että olen hieman huolestunut asioista, olen myös kiinnostunut siitä mitä kotini alle/alla puuhataan. En ymmärrä miksen saisi olla? Asuntoni sijainti kun on kaikin puolin haasteellinen ja äänten välittyminen nyt on mitä on. Ollut ainakin tähän asti. Suokaa siis anteeksi, jos hiukan tulevakin huolestuttaa. Asiallisesti lähestyin siis jälleen allianssia aka JM:ää.

Ajattelin, että saan vastaukseksi: Älä murehdi, kyllä siitä hyvä tulee -tyyppisen vastauksen, mutta en saanutkaan. Asiasta keskustellaan tuonnempana. Olen tyytyväinen.

Joo. Tänään jysäytetään taas tästä talon alta. Eilinen räjäytys oli muuten myös ollut voimallinen, sillä yhdestä kiinteistömme asunnosta oli seinäkello ja peili tullut alas seinältä. Melkoista tärinää siis oli eilenkin. Minulta ei tippunut mitään, vaikka tärisikin. Toisaalta, olen siirtänyt kaikki tavarat pois hyllyiltä, että jos jotain tippuu niin se on sitten kokonainen astiakaappi tms. Toivottavasti ei kuitenkaan...

Jatkan valveilla sinnittelyä. Muutama tunti vielä. Kuntopyöräilemään en nyt pysty, saan pian sydänkohtauksen. Otan siis ehkä lasin punaista.

Parempaa huomista kaikille!

                                                 -A.

2 kommenttia:

  1. Sirpaleet eivät aina tiedä onnea... Mahtoi naapurisi säikähtää, kun tavaraa rytisi alas, taas kerran. Mitä vielä seuraakaan? Mieleeni muistui jonkun kertoma tarina omasta kellostaan. Se oli aito, Sveitsistä tuotu käkikello. Kun heillä räjähti ja seinä tärisi, niin kello kyllä pysyi seinällä, mutta siihen tuli vika: Käki kukkui ja kukkui, yhä uudestaan ovi paukahti auki ja käki työnsi nokkansa ulos ja kukkui ja kukkui... Ovi kiinni, paukkeella taas auki ja KUKKUU, KUKKUU! Tyyppi taisi lopulta hermostua siihen käkeen ja tappoi sen, RÄISKIS! Siinä meni se kello...

    "Hyvä kahvi on emännän ylpeys." "Smakligt kaffe är husmoderns stolthet." Minulla on keittiössäni seinällä vanha Oscar E. Tannerin kahvipaahtimon mainos hauskoine kuvineen helsinkiläisrouvien kahvihetkestä. Itse en juo kahvia, mutta pidän valtavasti eri kahvilaatujen aromista. Taivaallisia tuoksuja! Tuli mieleen se pieni ruskea puinen kahvimylly, jolla ratisuttelin äidin kahvipavut jauheeksi Armonkallion kodissa Laivatalossa. Mikä ihana pilvi kohosikaan nenään, kun vedin sen pikku laatikon auki... Veljeni kanssa sitten tappelin niistä autokuvista, joita Paulig oli myynninedistämismielessä sijoittanut kahvipaketin sisään. Voi että nekin olivat tärkeitä! :D

    Tosi hauska on tuo sinun kahvikuvasi! Nauroin sille ihan kippurassa! Tekipä mimmi plöröt... Wau.

    Hei, Jarkkohan ihan edistyy. Kun ottaa vakavasti nuo akustiikkajutut. Se on monipolvista, usean eri alan tiedosta ja kokemuksesta muodostuva "monikulttuurinen" asianippu. Sitten kun siihen tulee vielä se varsinainen LIIKENNETUNNELI ja sen kumipyöräliikenne mataline hurinoineen, jotka joko vahvistavat tai sammuttavat niitä puhallinkoneiden frekvenssejä, niin siinäpä onkin laskemista ja monen tekijän analysointia. Mahtaakohan Liikennevirasto muuten suoda tunneliin "hiljaisen asfaltin", sitäkin voisit Jarkolta kysyä! Lemminkäisellä on ihan oma sellainen, ilmeisesti itse kehitetty.

    Ihmettelen, että miksi ihmeessä ei saisi kysyä ja keskustella?! Juuri NIIDEN kanssahan on hauska laittaa kunnon keskustelu pystyyn, jotka asioista jotain tietävät ja joilla kokemusta asioista on(!). Samalla tulee näyttäneeksi oman kiinnostuneisuutensa toisen tietoon ja osaamiseen. Laajentaa siis omaakin näkemystä erilaisiin kaukaisiin horisontteihin tällä elämän merellä seilatessaan... Tarkentaa omia ajatuksiaan ja samalla uudistaa niitä haastaessaan muitakin ajattelemaan ja ilmaisemaan itseään. Tietenkin on tyyppejä, joita tämäntapainen ihminen (kyseenalaistaja! oppositioedustaja!) pelkästään ÄRSYTTÄÄ, mutta ei kannata sen antaa pilata elämää. Älä ihmeessä ajattele, että rehellisesti esitetty mielipide tai kysymys olisi yhtä kuin loukkaus tai maton vetäminen toisen jalkojen alta. Kyllä Jarkkokin sen tietää ja ymmärtää: "Ota asiakasvalitus vastaan lahjana." Vanha slogan,mutta toimii! :)

    No niin, iloa elämääsi taas ja "tunnelikassit" narikkaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sellainen rruskea kahvimylly. Sinitarralla kiinnitettynä, toistaiseksi ;), tuolla keittiön avohyllyllä.

      En minä varsinaisesti muuten edes valita. No okei, silloin aluksi, kun yörusnaukset oli niitä aivan helvetillisiä, silloin se saattoi olla valitusta. Nykyään oikeastaan raportoin. Tarkoituksenani on välittää tietoa, ei estää tunnelitöiden etenemistä tai muutenkaan vaikeuttaa niitä. Ja kertoa mitä kuuluu ja milloin ja miten lujaa.
      Elämästä on tullutkin taas ihan siedettävää...tai onhan se ollutkin jo sen alkuhuhtikuun jälkeen.

      Niin, tuossa sähköpostissa esitin kysymysksiä IV-kanavasta, mitä se tarkoittaa, että se sijoitetaankin työtunnelin yhteyteen eikä rakennetakaan erillispuhallinhallina, niin kuin alkunperin piti. ja että olin lähinnä kotini haasteellisen sijainnin takia huolissani ympäristövaikutuyksista. (mm. melu.)
      Tosin viestissäni oli useampiakin kysymyksiä... :) Katsellaan nyt.

      En muista puhuinko hiljaisesta asfaltista siellä tunnelikäynnilläni jo... Saattaa olla.
      Olen siitä höpissyt täällä henkilökohtaisessa elämässäni niin paljon, etten enää tiedä missä ja kenen kanssa. Ystäväpiirissäni on yksi asfalttimies, häntäkin olen hieman konsultoinut näistä asioista. ;)

      Poista