maanantai 16. kesäkuuta 2014

Perusmaanantai :/

Liikenneviraston sivuilla oli kuva Santalahden työmaasta. Se onkin aikamoinen.
Santalahden työmaa ilmakuva 11.6.14 (kuvakaappaus Liikenneviraston sivulta)
Kuvatekstinä: Ilmakuva (11.6.2014) Santalahdesta kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Samaan aikaan käynnissä on maanrakennus, kaivumaiden seulonta, louhinta (tunneli ja avo), johtosiirrot, vesistötäyttö ja pilaantuneen maan kunnostus. 

Liikenneviraston sivuilla on myös maininta, etteivät kesäkuun asukastilaisuudet saaneet kovin runsasta osanottoa. Syyksi arveltiin mahdollisesti kaunista kesäsäätä, joka houkutteli ihmisiä ulos ja luontoon. Seuraavat asukastilaisuudet pidetään elokuussa. Silti on kyllä superhyvä, että niitä pidetään, oli osanotto runsasta tai vähemmän runsasta. 

Tänään sähköpostiin tuleen (JEI!!) asukastiedotteen  mukaan työmaat hiljenevät juhannukseksi, tunnelilouhinnat lopetetaan jo keskiviikkoiltana. Samaisessa tiedotteessa kerrottiin myös että asukastilaisuuksissa oli ollut kävijöitä 14-38 illasta riippuen. 

Hmm...varmasti kesäinen sää vaikutti kyllä. Ihmiset olivat varmasti myös jo lomilla. Ja luulisin myös, että ensimmäisten asukasiltojen varsin runsas osanotto on johtunut osaksi myös siitä, ettei ole tiedetty vaikuttavatko tunnelityöt omaan elämään ja jos vaikuttavat, niin miten paljon.
Luulisin, että kun tämä tunnelityö tässä nyt on edennyt ja ollut olemassa jo yli puoli vuotta (joku väliaikamitali olisi kyllä ihan paikallaan...no, olenhan minä jo muutaman "tunnelimekon" ostanut itselleni palkinnoksi selviytymisestäni..) ja siitä on tullut "arkipäivää", ei asukasiltoihin välttämättä enää lähdekään kuin ne ihmiset, jotka yhä vielä elävät voimallisten tärinöitten kourissa tai muutenkin tunnelielämän syvemmissä syövereissä..  
Hep! Anuliina viittaa! Hihihhi... Kyllä nyt taas naurattaa, vaikka poranpärinä taustalla koko ajan kuuluukin. Hyytynee tämäkin hymy ja hihitys muutaman tunnin sisällä. Eikä mitä, periksi ei anneta, prkl! ;)

Asukastiedote kertoo myös, että kesäkuun aikana Tunturipuiston pohjoiskulmasta karsitaan puustoa. Yyh. :(  Valmistellaan uusiin liikennejärjerstelyihin liittyviä avolouhintoja.
Allianssi on saanut myös palautetta pölyhaitoista ja nyt sitten katujen puhdistamiseen on hankittu entistä tehoisampaa kalustetta ja työmaiden ympäristön katujen pinnat puhdistetaan päivittäin (ma-pe.) 
Santalahden ja Naistenlahden työtunnelit päällystetään liikennetunnelista suuaukolle asti ja työtunnelin yläpäähän asennetaan renkaidenpesujärjestelmä. Hyvä homma tämäkin.

Taas on muuten tullut palloja, louhintapalloja, lisää seurantapalveluun. Hurrat-hurrat!!
Naistenlahdessa on louhittu pohjoista tunnelia 50m ja eteläistä tunnelia 100m. 
Santalahdessa pohjoista 140m, eteläistä 90m.
Näsikalliolla 160m, 105m.

Ei puutu enää paljoakaan tuosta 2,3km: stä. ;)

..näinä päivinä se vaan vaihtuu melko usein. ;)
                           Terkkuja! -Anuliina

Ps. Tummelmia: Enää ei harmita ihan yhtä paljon kuin kotimatkalla. Tunnelma on suoraan verrannollinen kylmän, tuulen ja sateen määrään. Meinaa tämä kehno säätila vetää minut taas jonnekin tunneli *****tuksen syövereihin samalla. Mitä lähemmäs kotia lompsin, sitä enemmän meinasi harmittaa. Mutta eiköhän tämä taas tästä. Ehkä tänään ei järise ollenkaan niin kovasti ja yölläkin on IHAN hiljaista. Lukitaan tämä vaihtoehto. Joo!




EDIT iltaräjäytyksen jälkeen. 
Höh. No, järisihän ja ropisi tuo sitten kuitenkin taas. On kyllä enemmänkin jyrissyt. Kaakeliuunin edusta oli kuitenkin taas hienoista laastimuhjua täynnä ja tulinpa kurkistaneeksi myös kaakeliuunin sisälle. (Edellisestä kurkistuskerrasta on aikaa..öööh...ehkä kuukausi.)
Siellähän pötkötti nyt nätti pikkuinen punatiilinen tiiliskiven pala. Ei kovin hiiltynyt, joten on tainnut tulla alas jostain ylempää piipusta (??) N. 5cmx3cm kokoinen se vain on. Ei siis mikään järkäle, mutten minä sellaista olisi halunnut löytää uunistani. Enkä kyllä käytä tuota takkaa ennen kuin hormi on kuvattu. Palaa koko pirtti, prkl. Jotenkaan en kumminkaan jaksa edes ahdistua tästä. Ihan sama. Paska maanantai muutenkin.

Yöllä nyt sitten sais edes olla hiljaista. Jos saa toivoa.  

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kyllä aika mielenkiintoisilta nuo tunnelityöt. Meidän lähistöllä alkaa ROV työt lähiaikoina, eli kuvauksia tehdään. Ei kyllä itsestäni tuohon olisi!

    VastaaPoista