tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kolme jäljellä


Kolme päivää. Lomaan. Kolme aamua, kolme päivää.
Kolme viikkoa. Sitä lomaa sitten luvassa.
Kolme kuukautta. Siihen kun nuo liikennetunnelit  puhkotaan ja räjäyttely loppuu (??) näillä huudeilla.
Kolme vuotta. Kylläs tiedätte. Jäljellä. (Olen optimistinen ja ajattelen, että tunneli valmistuu muutamia kuukausia etuajassa. Aion myös olla oikeassa tässä ajatuksessani.)


Niin, mitähän muuta minun pitikään kirjoitella... Ainakin minua jännitti hiukan kotiinpaluu, että mikä meininki täällä on nyt sitten vallitseekaan, kun olin viikon pois näiltä huudeilta. Kuuluuko enää mitään yöllä... Miten tärisee ja pärisee ja jytisee... ja mitäs, mitäs?!!

Niin no, mitäs tänne nyt sitten, ihan perusjysäri oli eilen illalla. Jytisi kyllä enemmän kuin luulin, poranpärinä kun kuului mielestäni illalla mukamas jostain kovin kaukaa.
Yöllä kuului meteliä yllättävän vähän. Heräsin kerran joskus viideltä tunnelista kuuluvaan kumuun ja kuminaan. JA, en oikein meinaa uskoa tätä itsekään, mutta minä kuulen v i e l ä k i n yöllisen (tai siis aamuöisen) rusnauksen. Se tulee jostain tuolta yli sadan metrin päästä, mutta välittyy silti kalliota ja perustuksia pitkin tänne. WTF?!! Tyynyni ropsuu. En usko, että sitä kuulee muuten kuin pää tyynyssä. Tai en tiedä. Täytyy koittaa. Se ei enää missään nimessä herätä, eikä oikeastaan häiritsekään. Ihmetyttää lähinnä.. Ja sitten tietty alkaa hirvittää,  jos vain alkaa ajatella, että mitä välittyykään sitten tulevaisuudessa.
Mutta en aio alkaa ajatella sellaisia. En vielä. Kun nyt on niin seesteinen meininki tunnelielämän rintamalla.

Josta tulikin mileeni, että aamulla, kun avasin olohuoneen verhot, oli taas tunnelimiehiä (paitsipa, että ne oli keltapukuisia eikä oikeita tunnelimiehiä siis ollenkaan) ikkunan takana. Hengasivat siinä sen keltaisen kamerannäköisensä kanssa kymmenisen minuuttia, osoittelivat sillä ikkunaani ja lähtivät pois. En tajua mitä tuossa täytyy alvariinsa hyppiä. Otin todistusaineistoa toisesta ikkunasta, kun en millään kehdannut ottaa niitten naamareista kuvia (ja koska se varjokuva näytti niin kivalta), ne kun oikeasti olivat ihan suoraan tuossa toisen ikkunan ruudun takana.

todistusaineistoa, tunnelimies ikkunan takana
Ajattelin, että tänään olisi ollut noissa aidoissa jo viikottainen asukastiedote, mutta aamulla ei vielä ainakaan ollut (kun kävelin töihin Kastinsiltaa pitkin.) Iltapäivällä tulinkin väärästä suunnasta, kun piti käydä postissa,  mutta ainakaan tuohon Kaarikadun päähän ei oltu laitettu uutta tiedotetta. Kävin tsiikaatsekkaamassa sen muutama tunti sitten.

Tänään ei muuten tullut iltaräjäytystä. Mitä ihmettä?!! Aamulla taitavat jysäyttää heti seiskan jäljestä, vaikka ihan sama, minä lähden töihin jo kuuden jälkeen. Aamuvuoro. Josta tulikin mieleeni, että taidan kömpiä sänkyyni.

                     -Anuliina   -3 TO GO!

EDIT aamulla: Yöllä ei kuulunut yhtään mitään. Ja enää kaks päivää jäljellä! Tätä ei oikeastaan enää tarvi laskea, kun se on kohta jo ohi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti