keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Hyvä ruoka -parempi mieli

Jo toinen kirjoitus tältä päivältä! Tuo ensimmäisen tuottaminen oli vähän ahdistavaa kyllä, mutta pääsin jo melkein sen yli, koskapa oli niin hyvää seuraa ja ruokaa kaupungilla. Lisäksi näpsäisin lähtiessäni kuvan asukastiedotteesta, joka on päivätty 14.7.2014, niin onhan siitä tänne kuva ja tarinaa tällättävä. Tiedote on saattanut olla tuolla aidassa jo eilen (epäilen kyllä), en jaksanut käydä stalkkaamassa.
asukastiedote 14.7.2014
Joka tapauksessa se ilmaantui luettavaksi ripeämmin kuin viime viikolla. Hurrat!

Melkein kilsa jo louhittu Rantatunnelia kokonaisuudessaan, tarkalleen siis 960m.
Näsinkalliolla: Pohjoista tunnelia 245m, eteläistä 175m
Santalahdessa: Pohjoista tunnelia 190m, eteläistä 145m
Naistenlahdessa: Pohjoista tunnelia 85m, eteläistä 120m

Ja silti kuuluu, rusnaavat ne tällä sitten missä tahansa öisin. Miksi, oi MIKSI?!! Milloin se oikein lakkaa kuulumasta?! Nyt-en-ala-ajatella-mitään-kauhukuvia-nyt-en-ala-ajatella-mitään-kauhukuvia-nyt-en-ala-ajatella-mitään-kauhukuvia... Päätin, että lähestyn tunneliväkeä ehkä vasta ensi viikolla (paitsi onkohan ne kaikki sitä paitsi lomalla) noitten tärinöitteni ja kysymysteni kanssa enkä ressaa yhtään ennen.

Santalahdessa kaivellaan maata ;) ja ankkuroidaan tukimuureja sekä puhkotaan näköjään pienimuotoisesti tuota pohjoista liikennetunnelia, lähinnä työmaan ilmanvaihdollisista syistä.
Täällä Naistenlahdessa keskitytään liikennetunnelien suuaukkojen sekä betonikaukalon rakennusteknisiin töihin. Olen huomannut. Tuossa muurilla vilisee tunnelimiehiä tavallista enemmän. Ja betoniautoja.
Marjatan ylikulkusillan korjaustyöt on aloitettu eilen, siltaa vahvennetaan ja pintarakenteita korjataan. Marjatan ylikulkusilta on siis suljettuna elokuun loppuun saakka. Liikenne ohjataan liikennemerkein Rauhanniemen sillalle.

Tammelan puistokadun rampin  kohdan lämpösiirtotyöt jatkuu vielä kuukauden verran. Kalevan suuntaan mennään siis Pohjolankadun kautta.

tuossa sitä betonia ruiskitaan menemään
Otin muuten tuon kuvan tuosta betoniautosta ja tuosta pitkästä letkuhässäkästä kauppareissulla, olikohan se maanantaina...
Olinkin ihmetellyt joskus muinoin tuolla liikennetunnelien edustalla tuota omituista keltaista heinäsirkan tai hämähäkin jalkaa muistuttavaa hirvitystä, että mikä se oikein mahtaa olla. Hirvitystä juuri noiden ällöjen mielleyhtymien takia. Mutta sehän onkin vain betoninpursotusletku. :D

Nyt saa löpinä riittää pariksi päiväksi, huomenna lähden Tammerfesteilemään, joten en ole täällä hölisemässä. Saattaa olla, että käymme ilostuttamassa festiretkueemme (joka muuten on suunnilleen sama kuin aikoinaan tunnelitupareissa) kanssa tunnelimiehiä tuossa tunnelinsuulla ennen lähtöä. ;) Vapiskaa tunnelimiehet!!

                                                                               -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti