tiistai 23. syyskuuta 2014

Ihan paskaa


 Kylmää ja tuulista. Syksy. En ehkä kestä. Flunssakin on. Minua väsyttää. Ei huvita. Mikään.

Äsken räjäyteltiin taas niin, että ellei varsinaista jysäriä olisi edeltänyt ikään kuin ennakkovaroituksena yksittäinen pieni-suuri paukku, olisin ehkä paskonut housuuni. No en olisi. Oikeasti.  Mutta kylläpä jylisi. Nyt oltiin takuulla taas tässä alla. Tunnelinlevennysoperaatio kenties? 
 Nyt, kun tuolla alla on myös suunnattomasti tyhjää tilaa, sellainen oikein mukava ja suunnaton kaikupohja, tuntuu ääni kumisevan lattialautojen alla kovinkin paljon voimallisemmin kuin aiemmin. Ja lähempääkin muka kuuluu. No, kohta se on ohi. Kohta se on ohi. Kohta se on ohi... 

Enkä minä tuosta jysäristä nyt mullita, &&%¤%¤##@#¤ttaa vaan ihan yleisesti. 
 Vähän niinku, että "Eniten vi**ttaa kaikki."

Koska mieleni siis on huomattavasti synkempi tänään kuin eilen, jos se ei vielä ole käynyt ilmi, minua on alkanut hirvittää se huominenkin. Mitäs, jos konehuonepalaveri ei varsinaisesti huojennakaan mieltä? Kyllä tuolla nyt jytisee ja kumajaa siihen malliin, että eikö sieltä muka mitään sitten välity vastaisuudessa...
Ei minun pitänyt tänne tulla tänään höpisemään, eikä varsinkaan mullittamaan. Mutta tulinpa kuitenkin kertomaan, että kyllä mua sittenkin hiukan huolestuttaa ja hirvittää.

No, en lietso itseäni mihinkään tunnetiloihin -yhtään enempää. Vielä tänään.

Toteanpahan vain, että jopas onkin paskaa. Taas vaihteeksi. Oispa jo kesä.

                                                                           -A

Edit. keskiviikkona 14.10: Plääh, eilisen räjäyttelyn jälkeen vessanpönttömi alkoi vuotaa. Jei. Säiliön alaosa  vuotaa, enemmän kuitenkin kun vessan vetää.. Näkyvää halkeamaa ei säiliössä ainakaan ole, liekö sitten tiivisteet sanoneet itsensä irti. Oliko ihan pakko?! Ja ihan loppumetreillä...kohta nuo jysärit ois jo loppuneet. Yyyh. Ilmoitin asiasta sähköpostitse JM:lle, mutta en minä edes ehdottele, että sitä tultaisi katsomaan. 
Meidän taloyhtiöstä halkesi tuossa aiemmin toinenkin pönttö, eikä sekään Kalliotekniikan mukaan johtunut noista räjäytyksistä... Miksipä siis tämäkään johtuisi. Ja kauheinta ehkä olisi, että pitäisi siivota.

Heti vahingon havaittuani mieleeni tuli lukemani vahingonkorvausjuttu: "Tärinävahinkojen korvaamislaissa" on määrätty, että vahinko korvataan vain, jos voidaan osoittaa toiminnan ja vahingon välinen syy-yhteys.
"Louhija vapautuu vahingonkorvausvastuusta vain, jos hän pystyy todistamaan, etteivät todetut vauriot ole räjäytystärinöiden aiheuttamia. Tämä tarkoittaa, että on pystyttävä osoittamaan, ettei toiminnan ja vahingon välinen syy-yhteys ole todennäköinen."  
Näistä täällä huudeilla tapahtuneista Kalliotekniikan tekemistä korvausselvityskistä löytynyt kaikista tuo nimenomainen lause tavalla tai toisella. Syy-yhteyttä räjäytysten/tärinöitten ja vaurion välillä ei ole todennäköinen. Pikkusta osaa ne saattavat näytellä, mutta kyllä vika on ollut aivan jossain muussa. 

Ymmärrän kyllä, ettei tällaisissa hankkeissa aleta kovin helposti korvaamaan näitä tällaisia pikkujuttuja, kun vahinkorahastot on vedetty melko minimiin (tässäkin hankkeessa) ja voihan olla, että tulossa on suurempiakin korvattavia juttuja... 

Että tuota. Niinpä Anuliina päättää hoitaa itse oman pönttönsä, ei sitä tarvi turhanpäiten täällä käydä tsekkaamassa. Säästyy kaikilta aikaa ja vaivaa. (Eikä mun tarvi siivota.) Mutta, että pitipä sattua.  Hmph. 

 Ja tiedoksenne saatetaan, että äsken sainkin vastauksen. Eilen oli tuota pohjoista tunnelia tosiaan levennetty taas. Meidän tunneli on jo melkein puhkaisua vaille valmis, joten ihan tässä alaa ei oltu. Jarkko ehdotteli, että Kalliotekniikka tulisi kuitenkin paikalle selvittämään asian. Että saataisi puolin ja toisin selvitettyä mikä on syynä.  Paljastin tietenkin, etten halua siivota. Silti suositellaan Kalliotekniikan käyntiä, vaikka minä sen päätänkin... Ääh. 

Eli, jos en halua niitä tänne, tämä ei virallisesti johdu tärinöistä.                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti