maanantai 1. syyskuuta 2014

Syyskuu! :/

 Syksy. Yy-ää-köö. Onneksi pihalla oli nätti perhonen. Ja aurinkoa.

Asukastiedote 1.9.2014 löytyi taas Liikenneviraston Rantatunneli-sivulta.

Naistenlahden osalta siellä oli jälleen mainittu sillan poistuminen käytöstä:
"Rauhaniementien silta poistuu käytöstä tänään. Lapinniemeen, Rauhaniemeen ja Käpylään sekä Kaupin ja Rauhaniemen sairaalaan ajetaan Kalevan puistotien ja Parantolankadun kautta."

Santalahden osuus tiedotteessa:  
" - Simppoonkadun puhtaanapitoa on tehostettu toistaiseksi siten, että puhdistuskalusto on paikalla   arkisin koko päivän ja harjaa kadun aina tarpeen mukaan.
 - Tiistaina tunnelin suuaukolla betonivalu aloitetaan poikkeuksellisesti jo klo 6, koska se on
tehtävä keskeytyksettä ja se kestää kokonaisuudessaan 15 tuntia aina iltayhdeksään saakka.
Työstä ei aiheudu häiritsevää melua."


Aamulehti uutisoi sillan purkamista otsikolla: "Vuoden poikkeustila alkaa: Rauhaniemen silta puretaan, katso uusi reitti videolta" Video onkin aivan yksityiskohtainen. Sen kesto on 3:24, jonka siis tuo (auto)matka Lapintieltä Rauhaniemeen nyttemmin siis kestää. Kiertäähän tuo melkoisesti.

Uutisessa oli myös mielenkiintoinen fakta-osio:

"Fakta

Rauhaniemen sillan työmaa Rauhaniemen risteyssilta suljetaan kokonaan liikenteeltä maanantaina 1. syyskuuta alkaen. Liikenne ohjataan kiertoreittejä, jotka on esitetty ohessa. 

Bussilinjalle 24 tulee tilapäisiä muutoksia: Kekkosentiellä oleva Naistenlahden pysäkki 0706 siirretään voimalaitokselta tulevan rampin kohdalle ja Osmonmäen pysäkki 0704 poistetaan käytöstä. Poikkeusjärjestelyt kestävät noin vuoden, ennen kuin uusi silta avataan. 
"Aikataulu tarkentuu, kun sillan rakentaminen alkaa", Rantatunnelin allianssin viestintävastaava Merja Tyynismaa kertoo.
Nykyinen, vuonna 1978 rakennettu teräsbetoninen laattasilta puretaan. Tilalle rakennetaan jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta, jonka hyötyleveys on 11,5 metriä. Uuteen siltaan ripustetaan Rauhaniementien suuntaiset vesijohdot ja viemärit.Nyt käynnissä olevat työt ovat osa tunnelihankkeen kolmatta vaihetta. 
 Kaikkiaan vaiheita on kahdeksan.
Tunneli avataan liikenteelle 15.5.2017. Kaikkien töiden pitäisi olla valmiita kesällä 2018. 

Lähde: Rantatunnelin allianssiurakan hankesuunnitelma."

"Tunneli avataan liikenteelle 15.5.2017." Ja niin Anuliina asensi countdown-laskurin 'Tunnelinsuulla tuulee'n. Enää 986 päivää. Ei tuhattakaan, hei. ;)

Saapuessani kotiin nappasin päivän siltakuvan. Silta ja työmaata tänään.
Naistenlahden työmaa 1.9.2014
Siinä kun tsuumailin siltaa kohti tuli äkkiä sivuvasemmalta tuo toinen työkone. Kameran kautta katsottuna meinasin ensin riemastua, että siinä on nyt se rusnauspiikki, muttei ollutkaan. Ollenkaan. Tuollainen tavallinen piikki vain, jolla ajaja alkoi siirrellä noita räjähdysmattoja. Melkein jo riemuitsin.
Töitähommia :) 1.9.2014
IV-konehuonemies-Tapani ei yhä vieläkään ole noteerannut mitenkään sähköpostiani. Kaipa se on jo jäänyt unholaankin. Lähestyn häntä kuitenkin sinnikkäästi uudelleen.  
Hiukan meinaa kyllä alkaa harmittaa. Kun muu tunnelikanssakäyminen on aina ollut niin asiallista ja sujuvaa, asioihin on aina reagoitu. Edes sitten sanomalla, että palataan asiaan tuonnempana. Vaan ei Bussi-Häyrynen eikä Konehuonemies-Tapani. Hmph. Vaikka Häyrynen ei suoraan sähköpostiini vastannutkaan, hän sentään vastasi kysymyksiini tiedotustilaisuudessa. Hän siis välttyy joutumasta mustalle listalleni. ;) Mutta mutta. Voi Tapsulia. No, ei mulla sitten kyllä oikeasti mitään mustia listoja ole. :D Mutta mieli saattaa mustua kyllä helpommin, jos konehuone alkaakin aiheuttaa ongelmia. Laitanpa uuden postin, jotta niin ei kävisi. 

                              Syysterveisin, Anuliina

EDIT 17.45. Tapsulille uusi sähköposti. -CHECK!

Ai niin! Ennen google tarjoili mulle aina kenkiä ja mekkoja mainoksissaan. Tänään kuitenkin ilmestyi tällainen:
 Ahahhaahah! :D Ja/tai APUA! :D Tunnelielämä selkeästi syrjäyttää pikkuhiljaa sen entisen "normaalin" elämäni.

5 kommenttia:

  1. olipa kiva yllätys todeta, että tunturíkatu on katkaistu siltatyömaan takia. olisi ollut ihan kiva, jos asiasta olisi vaivauduttu edes tiedottamaan. mitähän ylläreitä on vielä tulossa, tähän mennessä tuon katkaisemisen lisäksi on tunturipuisto raiskattu

    VastaaPoista
  2. Joo, ja se Välimaankatu(ko se seuraava katu nyt on), tullaan jossain vaihessa myös katkaisemaan (ellei jo ole katkaistu.) Silloin sinne järjestetään kulku väliaikaisesti siitä Salen pihan kautta.

    Tuosta Tunturikadun katkaisusta oli juttua ainakin viimeisimmässä asukasillassa ja jotenkin muistelisin, että asukastiedotteissakin on kartoissa ollut kuvattuna tuo Tunturikadun pätkäisy. Voin toki muistaa väärinkin.
    En tiedä miten laajalti niitä asukastiedotteita on levitelty, mutta ne löytyy ainakin Liikenneviraston Rantatunneli -sivuilta sähköisessä muodossa. http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/hankkeet/kaynnissa/tampereen_rantavayla

    Toivottavasti ei mitään huikeita ylläreitä kuitenkaan ole luvassa.

    Tsemppiä meille kaikille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä se näköjään on noissa kartoissa punaisella katkoviivalla merkitty se Tunturikadunkin katkaisu (samoin kuin sillan). Välimaankadulle katkoviiva ei kuvissa ylety, mutta senkin todennäköisestä katkaisemisesta tuonnempana tosiaan puhuttiin asukasillassa.

      Helposti toki menee tuo tieto varmasti ohi, jos ei karttoja ole pysähtynyt tarkastelemaan.

      Ja varmaa on myös se, että tuo sillan purku aiheuttaa kaikenlaista sutinaa näillä huudeilla liikenteessä. :/

      Poista
    2. katselin kyllä sitä karttaa, mutta se on niin ylimalkainen ettei siitä mitään tolkkua saanut. ne meinaa sitten täysin motittaa tän kulmakunnan kun välimaankatukin katkaistaan. mielenkiintoista nähdä miten isot kuorma-autot mahtuvat tuosta salen luona olevasta portista :D

      Poista
  3. Jos oikein muistan, niin Välimaankatu katkaistaan, sitten kun/jos katkaistaan, niiden viemäröinti- yms. töiden takia. Tekevät kaiken samalla kertaa, ettei sitten tuonnempana tarvi katkoa ja riipiä enää teitä auki. Ja ehkä niillä on joku plääni sinne Salen kulmallekin, kaipa ne sen portin raivaavat tieltä.

    Hiukan kylmää kyllä katsella näitä huudeja näinä päivinä, Tunturipuistoa en ole montaa kertaa raaskinut käydä katselemassa, otti niin kovasti voimille nämä tunnelinsuunkin puut. :(

    Mutta niinhän se on, että ei raksoilla ja ympäristössä yleensä kovin kaksiset maisemat ole.

    Olen koittanut nyt asennoitua niin, että tiedä sitten vaikka tulis ihan nättiäkin, kun saavat tuon kaiken valmiiksi.(Piiput sun muut IV-asiat aiheuttavat kyllä sydämentykytystä, mutta koitan olla ZEN senkin asian suhteen, niin hyvin kuin pystyn.)

    Nyt on kai vaan lusittava ja toivottava parasta.

    VastaaPoista