torstai 18. syyskuuta 2014

Siltakävelyllä (kuvailemassa)

Kävin eilen 'sillan kuvaus'-kävelyllä. En millään jaksanutkaan sitten laittaa näitä kuvia heti illalla tänne, kun väsytti ihan liikaa ja vaivoin sain sinniteltyä hereillä iltaräjäytykseen asti, joka muuten tulikin onnekseni jo klo 21.26 eikä kympiltä niin kuin joskus. Nukuinkin heräilemättä aivan aamuun asti. Ei rusnata tässä alla, ei. Parhautta, muistan olla siitä kiitollinen ihan aina ja ikuisesti.. ;) Vaikka näinä päivinä räjäytelläänkin aivan urakalla. Hirmuisia jysäreitä ollut kyllä koko tämän viikon. Verrattuna tuohon hillitympään välikauteen, joka pitkään vallitsikin. Mitähän täällä tapahtuu?! Pohjoista tunnelia levennettiin ainakin alkuviikosta, mutta vieläkö se sitten jatkuu... Tänäänkin poraus kuului yhä jostain ei-niin-kovin-kaukaa.


Louheen kippaajien näkymät Näsijärvelle
No niin ajauduin jälleen sivuraiteille... Suunnistin siis eilisellä iltakävelylläni Soukanlahden puiston kautta Rantatielle. Rikollisesti loikin yli ajokaistojen ja väliaitojen tuosta Tampellan valoristeyksestä. Kyllä siihen olisi saanut sen suojatien laittaa. Allianssihan oli ehdotellut suojatietä, mutta ELY(kö se nyt oli) tyrmäsi tämän, koska tie on liian vilkaasti liikennöity ja siksi suojatie ei olisi turvallinen. (En ymmärrä miten tuolla aivan vähän matkan päässä oleva Särkänniemen risteys eroaa vilkkaudeltaan ja vaarattomuudeltaan tuosta Tampellan kohdasta.) No, joka tapauksessa ylitin tien kyseisestä kohtaa. Totesin, että hirvittävän rumatpa ovatkin maisemat louheen kippajilla (kts. kuva yllä)... Oikein sääliksi käy.

Lähdin lompsimaan Rauhaniementien suuntaan. Naistenlahden ylikulkusillan kylkeen oli tosiaan pykätty varsin jykevää rakennelmaa... Pitiköhän tuosta tulla kevyen liikenteen väylä lähitulevaisuuden työvaiheita silmällä pitäen, vai miten se oli...
rakennelmia sillan kupeessa
rakennelmia sillan kupeessa part 2

kohde lähestyy
OLET TÄSSÄ -onneksi oli ohjekartta ;)
Rauhaniementien silta 17.9.2014 -hämmentävää
Kevyen liikenteen väylä Lapinniemeen.
Rantatieltä pääsee sentään kevyen liikenteen väylää pitkin nousemaan ramppia suoraan Lapinniemeen. Nousin siis ylös asti ja tietysti kekkaloin myös niin lähelle sillan reunaa kuin mahdollista. Työmaa-aitoja en sentään ylittänyt. Koska olen aivan kiltti. Ja koska päässä saattaisi huipata reunalla kovastikin paljon.

Rauhaniementien silta 17.9.2014
Sitten köpöttelin Marjatan ylikulkusillalle ja näpsin muutaman kuvan sieltä. Nopeasti tuohon sillattomaan näkymään silmä tottuu, aivan kuin siinä ei olisi siltaa ikinä ollutkaan.
Näkymä Marjatan ylikulkusillalta 17.9.2014
 Seuraavassa kuvassa näkyykin vähän paremmin tuo Tunturipuiston kulmien olemus näinä päivinä. Ja työmies toimessaan. Melkein vilkutin.
Näkymä Marjatan ylikulkusillalta 17.9.2014
Sitten kävelin Tunturikatua pitkin tarkoituksenani palata kotiin, mutta havaitsinkin, että työmaa-aidat olikin sijoitettu niin mukavasti, että tälläkin puolella Rantatietä pääsisi "reunalle" kuvaamaan. Hienoa. Heiluin siis  taas "on the edge."
Rauhaniementien silta "The Otherside" 17.9.2014

Rauhaniementien sillan purkutyöt 17.9.2014
Rauhaniementie 17.9.2014
Sitten käyskentelin halki pihojen ja nappasin kuvan Rauhaniementien etulinjan talojen roskispisteeltä. Muutama asukas saattoi ihmetellä parvekkeiltaan epäilyttävää hiipparia, joka puikkelehti kameroineen puskissa. -Ei hätää, minä se vain olin. ;)
Rauhaniementie 17.9.2014
Rauhaniementie 17.9.2014
Työmaa näytti kovin erilaiselta tästä näkövinkkelistä. Tai tietenkin näytti, ennen tuossa edessä oli ne korkeat oranssit työmaa-aidat estämässä näkymää.
Naistenlahden tunnelityömaa 17.9.2014
Välimaankatu on ihan poikki (kuvattu 17.9.2014)
Sitten lähdin lompsimaan kotiin päin. Pakko oli vielä ottaa kuva Kastinsillan ristyksestä. Ei pääse hetkeen (lue: vuoteen) Lapinniemeen tätä kautta. Nih.
Lapinnimeen menossa? Nope- ei onnistu tätä kautta.
Naistenlahden tunnelityömaa tirkistysaukosta 17.9.2014
Noin, siinä kuvia lähihuudien nykytilasta.

                                      -Anuliina

Ja loppuun vielä musiikkia. (Laitankin pelkän linkin, koska blogger ei tarjoile 'Official Music video' -vaihtoehtoa tästä viisusta ollenkaan..) Tuosta: "Otherside." Kun kerta olin toisellakin puolella. Molemmilla, jos tarkkoja ollaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti