keskiviikko 24. syyskuuta 2014

IV-konehuonepalsu

boerinzondernaam.wordpress.com
IV-konehuonepalaveri -CHECK! En joutunut palaveriin ollenkaan yksin, sain muutaman miehisen talolaisen ja yhden naispuolisenkin mukaan matkaan. Päräytettiin allianssin toimistolle (mekin) oikein Mersulla. Niitä oli siellä parkeissa useampikin. Onhan siellä se mersuparkkikin, parakkien vieressä. Tsihihhi. ;) Jätettiin auto kuitenkin Rantatunneli-ruutuun ja parkkilappunenkin saatiin toimistolta. Kovin huomaavaista.
Tapani olikin siellä  jo meitä odottelemassa, valmiina vastailemaan visaisiin kysymyksiimme. Ei ne mitään visaisia ollut ollenkaan. Tarkoitus oli selventää hiukan tätä konehuonehommaa, huolet ja murheet kaikilta pois.

Asiaan. Sanotaanko nyt niin, että ei minua enää hätäännytä ollenkaan niin paljon kuin ennen.
Ensinnäkin, ei tuohon kiinteistön/pihan alle mitään varsinaista KONEhuonetta tule, sinne tulee kolme poistoilmapuhallinta. Olin kuvitellut mielessäni 30x60m laajuudelle jos jonkinmoista konetta ja vehjettä. Vaikka ei nuo puhaltimetkaan mitään pikkuisia ole, yksi on n. 2,7m leveä, rinnakkain vievät sellaiset 10m. (Olikohan niin, että yhden tehot on aina 90kW.) Nämä kolme puhallinta imevät tunnelista poistoilman (tästä "meidän" eteläisestä tunnelistamme) ja vievät "ilman" eli kaasut putkien kautta piippuun. Putket ovat työtunnelissa tunnelin pohjalla olevan murskeen päällä ja tunnelin ulkopuolella luonnollisestikin maan sisässä, niin kuin putket nyt yleensä ovat. ;)

Kalliotila on louhittu eikä siihen enää tule mitään levennyksiä tms. (Ei ainakaan pitäisi tulla.) Ensin pohjana on mursketäyttö, sen päälle tulee betonilattiaa ja sitten puhaltimet. Puhaltimet eivät siis ole suorassa kosketuksessa kallion kanssa. Eikä resonointia pitäisi syntyä.

Alkuperäisessä suunnitelmassa hallin sijainti oli teknisesti huono, tämä puhallinhalli oli sijoitettu liian kauas varsinaisesta liikennetunnelista. Onhan se nyt sanomattakin selvää, että lähempi parempi näille kolmelle puhaltimelle, jotka imevät tunneli-ilman piippuun putkia pitkin.. Siitä syystä tämä "hallin" siirtäminen työtunneliin on teknisesti ja ilmanvaihdollisesti toimivampi ratkaisu.

Tunnelin länsipäähän tulee myös samanlainen puhallinhalli, sieltä poistuu pohjoisen liikennetunnelin päästöt, niin ja tuohon Näsinkalliolle tulee myös...ööh...hetkinen...olikohan se jonkin sortin rakennus (???), josta poistuu osa tunnelin ilmasta. (Piippua sinne ei tule kuitenkaan.)    
Niin, kaikki puhaltimet (sekä liikennetunneleissa että puhallinhalleissa) varustetaan äänenvaimentimilla. 85dB taisi olla vaatimuksena. Työturvallisuusasia kuulemma lähinnä. Ne työskentelyolosuhteet, nääs.

Minä tietysti kyselin myös varsinaisten liikennetunnelien äänieristyksen perään. Varsinaista äänieristystähän niihin ei tule ollenkaan, mutta lämpö- ja vesieristeet kylläkin. Niin ja tietysti ruiskubetonia. Ihan noitten edellä mainittujen eristeiden paloturvallisuutta ajatellen. Mitään ääniä ei pitäisi liikennetunnelistakaan kuulemma kantautua...

Kyseltiin siitä piipustakin. Ei siinä mitään uutta ja ihmeellistä infoa tullut. Paitsi, että sen korkeus onkin määräytynyt lähinnä kaupunkinäkymäkuvan mukaan. Eikä suinkaan päästöjen, niin kuin olin asian ymmärtänyt. 

Kyllä siellä paljon muutakin juteltiin, mutta tässä nämä "ilmanvaihdollisimmat". Onko tämä nyt tottakaan, että tiivistin puolentoista tunnin palaverin asiat tällaiseen ja m e l k e i n ilman turhia hölinöitä.

Niin joo, ja tiedustelin myös onko liikennetunnelien puhkaisupäivä tarkentunut. Tämän hetkinen arvio olisi tuolla suunnilleen 7.11. kieppeillä. Sitten tää ois niinku meidän osalta suurimmaksi osaksi lusittu. Iih!

Lopputulema: En panikoi asiasta enää. Sille en edelleenkään voi mitään, että selkärangassa kytee kuitenkin pieni entäs jos kuitenkin jotain... Kun tässä nyt on ollut kaikenlaista hässäkkätä viimeisen vuoden aikana..

Kiitos kuitenkin Tapani Toivaselle. Hurrat! Voinen sanoa koko meidän taloyhtiömme puolesta, että olemme kovin kiitollisia, että meitä varten tällainen tilaisuus järjestyi.


                      -Anuliina

Ps. Tiedustellessani Fostersin rekasta Tapanilta häntä hymyilytti vähän. "Ei se ole meidän rekka." Arvoitukseksi kuitenkin jäi KENEN se sitten on.... Ja MITÄ se siellä tekee?! ;)

Ja kyllä mä tähän loppuun laitan musiikkivideon. Ihan vaikka vain ton alun "ilmastointiputken" takia. Ja tietty sen tunnelman takia. Can't stop...

"This life is more than just a read-through."

3 kommenttia:

  1. Ihanaa, Anu ja kiitos, kun pidät meidän puolia suurta ja mahtavaa Allianssia vastaan. :D Pelot tosiaan hälveni, mutta kyllähän se vähän jännittää, että meän kämpän alle tulee kolme kolmemetristä puhallinta. Vaikka tuleekin äänenvaimentimet.

    Nii ja se juttu mikä Näsinkalliolle tulee oli tosiaan jonkin sortin rakennus. Säleiköstä se puhu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsihihi. Kiitos itselles naapurustotuesta. Samas venees ollaan. Minä vaan vähän syvemmällä. ;)

      Niin no, vastaan ja vastaan. En lähtis mihinkään vastakkainasetteluun tässä. ;)

      Ihan aluksi tilanne saattoi ollakin toinen, mutta kyllähän tuo Allianssi hetimiten osoittautui varsin joustavaksi ja yhteistyökykyiseksi. Jos aattelee esim. kaikkia yöllisiä työaikajärjestelyjä, tiedotusta ja tuota eilistä palaveriakin.
      Ja tuota... en edes tohdi laskea miten monta(sataa) viestiä olen lähettänyt ja melkeinpä olen vastauksen saanut.

      Ja niin kuin olen sanonut täällä ja allianssin suuntaankin, en todellakaan edes ole mikään asianajoihminen. Mieluummin olisin ja elelisin ihan rauhassa vain. Mutta pakon edestä minustakin kluoriutui näköjään "tunneliaktivisti". Vaiukka oikeammin käyttäisin sanaa tunneliaktiivinen. :D Superaktiivinen. Ahhahaha!

      Kyllä täytyy kiitosta antaa sillekin suunnalle pitkämielisyydestä ja yhteistyökyvystä. Kaipa ne tekevät minkä voivat. (Ihan kaikkeen nekään ei kai voi taipua, vaikka miten kirjoittelis... hihhii..)

      Mutta ovat ne pullansa ansainneet. ;)

      Poista
  2. Nii ja Pirkko, sehän voi olla, että nukuttaa vaan paremmin, kun niin mukavasti hurisee ihan kolmen puhaltimen voimin. ;) (Kansalle tiedoksi, että olin nyt vitsikäs.)

    Ja ps. piti siis tuonne aiemmin kirjoittaa, että 'kaikkiin olen vastauksen saanut' (eikä 'melkeinpä olen vastauksen saanut.')

    VastaaPoista