maanantai 22. syyskuuta 2014

Maanantai. Kylmä ja sateinen maanantai. :/

Niin. Sadetta, kylmää ja vielä maanantai. Kurjuuden maksimointia? Onneksi viikonloppu oli erinomainen. Tämän kestää kyllä sen voimalla, vaikka pikkuista flunssaa pukkaakin päälle.

Asukastiedote 22.9.2014 kertoilee seuraavaa Naistenlahden työmaan osalta:
  • Teleoperaattorit tekevät kaapelointitöitä.
  • Rantaväylän välikaistalta kaadetaan lisää puita tiistaina.
  • Rauhaniementien länsireunalla alkaa irtiporaus, joka siirtyy myöhemmin työmaakaivannon luoteisnurkkaan. Porausta tehdään ma-pe klo 7-18 välillä.
  • Viikolla 41 alkaa Rauhaniementien uuden sillan rakentamiseen liittyvä porapaalutus. Sitä tehdään ma-pe klo 7-18 ja työ kestää noin kuukauden. Porapaalutuksen vuoksi Rantaväylällä tehdään uusia kaistajärjestelyjä.
Kuva: Asukastiedote 22.9.2014
Näsinkallion työmaa-aitaa kuvitetaan koko viikon SirkusRakkausPumPum ry:n toimesta. Kuvitus huipentuu sunnuntaina 28.9. klo 12-17 järjestettävään, lapsille suunnattuun katutaidetapahtumaan. Tapahtuma on järjestetty yhdessä Tallipihan yrittäjien kanssa.

Simppoonkadun taloyhtiöiden katuliittymää on siirretty hieman länteen näkyvyyden(?) ja turvallisuuden parantamiseksi. Onkiniemenkadulla taas asennetaan reunakiviä ja valmistaudutaan päällystystöiden aloittamiseen.

Irtiporausta ja porapaalutusta luvassa siis näillemain... Melkein naurattaa, kun muistelen tuota viime hiihtolomaa, kun tätä meidän kalliotamme, elikkäst' liikennetunnelin otsaa irtiporattiin. Vaikka siitä lähtikin korviahuumaava metakka, eikä ovia tai ikkunoita voinut pitää auki hetkeäkään saati kuunnella musiikkia, olen silti sitä mieltä, että se oli aivan lastenleikkiä niihin yöllisiin rusnauksiin verrattuna. Asia erikseen olisikin varmasti ollut, jos olisi pitänyt yrittää nukkua päiväsaikaan. Mutta tuo irtiporaus saattaa nyt olla astetta mukavampi muutenkin. Kun ei porata tätä nimenomaista kalliota. Ei VOI kantautua samoin äänet tuolta. Eihän... ;)

No joo, nuo nyt on kaukaisia muistoja vain. Se niistä sitten, voi muuten tulla tikusta silmään. Ei ahista enää mikään. Melkein. Keskiviikkona poistuu (jos poistuu) sitten viimeinenkin huolenaihe. Ellei sitten lisäänny. Ei lisäänny, päätin juuri. Pitäisi nimittäin pikkusen käydä kuulemassa Tapania ja konehuoneasioita. Toivon parasta. Enkä edes pelkää pahinta.

Tutkiskelin tuossa myös seurantapalvelu Louhea pitkästä aikaa muualtakin kuin täältä kotikulmilta. Nyt tunnelinlouhinta on edennyt jo niin paljon, että louhitut "päät" näkyvät jo samassa ruudussa. VOU! Intouduin hiukan käyttelemään mittatyökaluakin. Tällä kertaa vain tuon pohjoisen tunnelin osalta, siinä kun näytti olevan lyhyempi välimatka. Tuntuu hiukan enemmän valmiilta niin. ;)
Naistenlahti-Näsinkallio, välimatka n. 649m (22.9.14)
Näsinkallio-Santalahti, välimatka n. 594,5m (22.9.2014)
Nuo metrit eivät kyllä ole varmaankaan aivan todenmukaiset, mutta suuntaa-antavat kyllä. Joskus muinoin, ennen asukastilaisuutta, mittasin louhitut matkat, ja asukastilaisuudessa kerrotuista louhintalukemista päätellen oli siinä muutaman metrin heittoa silloinkin. Tuosta kun räiskäsee mittauksen alkupisteen "vähän sinne päin," niin siitä tulee jo helposti heittoa useampikin metri. Eikä tuo tunnelikaan aivan viivasuora ole. ;) No, mutta ei se ole niin justiisa. Oisko tuota pohjoista tunnelia nyt louhittu kumminkin suunnilleen puolet. Jos kerta välistä puuttuu vielä reilut1200m... Ja kun koko pituus on sen 2300m.

Ei mulla taas muuta.

                                       -Anuliina

Nii ja lopuksi vielä, että olen taas vähän hämennyksissä: Tänään täällä pätkähtänee 8000 kävijää rikki, 12 puttuu nimittäin enää. Eikä 7000 kävijästä ole vielä kuukauttakaan. Ohos! En melkein käsitä. Hassua. Blogin alkuperäinen tarkoitus/ajatus (eli oman pään tunneliterapointi :D) on jäänyt vähemmälle viime aikoina. Tai en sitten niin tiedä, ei kai asioiden tarvi olla ihan vinksallaan, että voisi terapoida. Kun terapoi (eli löpisee tänne) sillai ihan kevyesti kaiken aikaa, niin pysyy (tunneli)mieli aisoissa ja positiivisena. Ei ole muuten tarvinnut ollenkaan ärhennelläkään piiiiitkiin aikoihin. Ihan hyvä asia on se. ;)

Edit 23.40: Joo, rikki meni uusi tuhatluku. Ja sivujen katselujen määrä koko blogin historian aikana on 24 449. Sieltä marraskuulta, kun aloitin. Voi valtava! Ja hyvänen aika kans. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti