maanantai 16. maaliskuuta 2015

Asukastiedote 16.3.2015

Asukastiedote 16.3.2015 löytyy taas Liikenneviraston sivulta.

Viikko 12/2015 Rantatunnelityömaalla

Katujen pölyäminen ja siitä johtuva huono ilmanlaatu puhuttaa. Tilanne on samankaltainen eri puolilla kaupunkia ja laajemminkin Etelä-Suomessa. Allianssi puhdistaa sen vastuulle kuuluvia väyliä imevällä ja vettä käyttävällä harjauskalustolla. Laajamittaisempi vedenkäyttö ei yöpakkasista johtuen ole vielä mahdollista. Sen sijaan työmaateiden pölynsidonta aloitetaan maanantain-tiistain aikana.

Maakaasulinjan rakentaminen Santalahdesta Naistenlahteen on alkanut valmistelevilla töillä. Maakasulinjan rakentamisesta vastaa Gasum alihankkijoineen Tampereen kaupungin tilaamana. Putken linjaus on esitetty punaisella viivalla alla olevassa kartassa.
Kartassa näkyy myös viime viikon perjantaina Paasikiventien bussipysäkin ja sataman väliltäkäytöstä poistetun kevyen liikenteen yhteyden sijainti (sininen nuoli.)
Kuva Rantatunnelin asukastiedotteesta 16.3.2015
Seuraava asukastilaisuus on keskiviikkona 8.4. klo 18 allianssin toimistolla, Erkkilänkatu 11.



On huomattu. Tuo pölyisyys. Ilma on ollut kyllä koko kaupungissa sakeanaan katupölystä jo jonkin aikaa. Mainittavaa eroa pölyn määrässä ei ole kodin ja työpaikan (keskustassa) välillä. Pölypilvessä saa tasaisesti hengitellä missä tahansa liikutkin. Tunnelin suulla en varsinaisesti ole hengannut, mutta pölyä on täälläkin yllin kyllin. Melko hyvin kävelytiet on jo putsattu, mutta esimerkiksi Lapintien pyörätieosuus on vielä aivan hiekassa. Noh, kaipa se taas kohta tästä, ainakin kaupungilla näkyy niitä vettä käyttäviä harjausautojakin. Ikkunoita en kuitenkaan alkaisi ihan justiisa pestä. ;)

Aamulehtikin on uutisoinut aiheesta:  Katupölykausi on pari viikkoa etuajassa – Tampereella "pahin aamu tähän mennessä"

Toinen melko merkittäväkin uutinen (ainakin täällä Armonkallion huudeilla liikkuville) samaisessa lehdessä oli se, että tuon Lapintien ylikulkusillan uusimisurakka aloitetaan keskiviikkona 18.3.15, siis ylihuomenna. Autoilija, muista tämä: Lapintien ylikulkusillalle ei saa keskiviikkona enää ajaa
"Ajoneuvoliikenne sillalla katkaistaan heti työn alkaessa keskiviikkoaamuna. Kaupungin keskustan pohjoisosassa olevalla sillalla Lapintie ylittää pohjoiseen menevän rautatien.
Urakan aikana silta suljetaan kokonaan ajoneuvoliikenteeltä, ja kiertotienä käytetään Erkkilänkadun ylikulkusiltaa.
Kevyt liikenne pääsee yli koko ajan. Kevyelle liikenteelle rakennetaan erillinen ja tilapäinen ylikulkukäytävä.Työmaasta aiheutuu jonkin verran meluhaittaa myös yöaikoina muutamina öinä. Työ valmistuu lokakuussa 2015."


Nyt en taida jaksaa mitään muuta höpötellä. Paitsi, että niillä on ollut tulityökurssin sammutusharjoituksia tänään täällä meidän päässä tunnelia, Naistenlahden työmaatukikohdan  pysäköintipaikalla. Jos joku on sattunut ihmettelemään. Tulityökurssi kuulostaa jännältä.

                                                                       -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti