maanantai 23. maaliskuuta 2015

Should I stay or should I go?

Voi tätä sympatian määrää!  (kuva: motivateusnot.com) *
Liikenneviraston sivuilla  'Ajankohtaista' -osiossa tänään:

Tunturipuiston leikkikenttä on työmaan vuoksi toistaiseksi suljettu. Paasikivenkadun risteyssillan raudoitustyöt alkavat tällä viikolla. Tämän viikon työmaa-asioista tarkemmin alla olevan linkin asukastiedotteesta.

Asukastiedotteessa 23.3.2015 kerrotaan tällaisia juttusia:
Viikko 13/2015 Rantatunnelityömaalla

Seuraava asukastilaisuus on keskiviikkona 8.4. klo 18 allianssin toimistolla (PMK:n talo, sisäpihan pohjoispääty), Erkkilänkatu 11. Tilaisuus on hankkeen koko vaikutusalueelle yhteinen. Tilaisuudessa kerrotaan työmaatilanteesta sekä tulevista uusista työvaiheista ja liikennejärjestelyistä.

Naistenlahti:
  • Avolouhinnat jatkuvat vielä muutaman viikon Tunturipuiston kohdalla.
  • Tunturipuiston leikkialue on poistettu toistaiseksi käytöstä.
  • Aallonmurtaja ja vesistötäyttöalueet Ranta-Tampellassa ovat viimeistelyä vaille valmiit.

Santalahti:
  • Reilu viikko sitten käytöstä poistettu Paasikiventien bussipysäkin ja sataman välinen kevyen liikenteen yhteys on palautettu. Yhteys on työnaikainen ja jalankulkuun soveltuva, mutta polkupyörää on talutettava.
  • Viime viikolla eteläinen liikennetunneli puhkaistiin koko profiililla työmaakaivantoon.
  • Betonitunnelin seinät on valettu ja holvin telineitä rakennetaan parhaillaan.
  • Paasikivenkadun risteyssillan raudoitustyöt alkavat tällä viikolla.

ÄÄK! Nyt meinaa olla päällekkäisyyksiä tapahtumissa. Meillä uhkaa olla taloyhtiön hallituksen kokous yhtä aikaa asukastilaisuuden kanssa. Oi voi, oi voi. Kuinkahan minun käy, jos en pääse paikalle tunnelin asukastilaisuuteen... Vieraannun pian kokonaan koko hankkeesta, unohdan koko tunnelin, kun ei täällä edes kuulu pärinöitä enää. Hihi... ;) (Vai kuuluuko kuitenkin skipata kokous?)

♪♪♫ "Should I stay or should I go now?
Should I stay or should I go now?
If I go there will be trouble
And if I stay it will be double
So come on and let me know" ♫♫ ♪

No, onneksi sentään loppuvuodesta saadaan se piippu, niin ei pääse totuus unohtumaan.  Hmph..
Hiukan kuitenkin yhä kirvelee mieltä se Saapumisen arvoituksen kohtalo tulla epävalituksi...

Tuosta Paasikivenkadun risteyssillasta onkin muuten pitänyt mainita. Havaitsin joskus kauan sitten lueskellessani Rantatunnelin FB-sivuja, että Paasikiventie tosiaan "muuttaa nimeään" tunnelin valmistuttua. 
Lainaus Rantatunnelin FB-sivulta: "Nykyisin väylä on Paasikiventie. Tunnelin valmistumisen jälkeen tie muuttuu tällä kohdalla kaduksi ja nimi sen mukaan Paasikivenkaduksi. Tästä sillan nimi: Paasikivenkadun risteyssilta." En ollut varsinaisesti edes huomannut tuota "epäkohtaa" risteyssillan nimessä ennen kuin luin siitä. Hassua.

Rantatunnelin FB-sivuilla on kerrottu myös, että  "Santalahdessa saatiin 18.3. eteläisen liikennetunnelin suuaukko auki koko profiililla. Nyt kaikki neljä suuaukkoa on puhkaistu työmaakaivantoon. Santalahdessa tunnelin rakennustyöt ovat jo täydessä vauhdissa." (Siellä on myös kuva tunnelin seinän alaosan elementtien taustatäyttöjen asennuksesta modulilla 1.)
Ja, että "Näsinkalliolla on louhittu pumppaamolle oma lokonen maan alle. Siellä on parhaillaan käynnissä pumppaamon betonimuottien rakentaminen." (Kuvaan tästä.)

Olen tainnut mainita ennenkin, että nuo FB-sivut on kyllä mielenkiintoinen ja hyvä juttu. HyvähyväJEE! :)

Nonni, ei mulla taas muuta, moikko!
                                                                               -Anuliina

*) Jutun kuva ei mitenkään liity itse tekstiin, se on vaan niin loistava, että piti ihan tällätä se tähän. Kuvaa hyvin sellaista yleis-maanantaifiilistä. ;)

EDIT klo 21.06 Eiku. (Kerran saa vaihtaa.) En minä tietenkään vieraannukaan tunnelielämästä.. Ilta- samoin kuin aamujytinät sentään kantautuvat edelleen tänne aivan selkeästi. Yhä vieläkin astiakaapin ovi aukeaa toisinaan, vaikkei astiat enää kilisekään. Hienoista tärinää lattiakosketuksessa on myös yhä aistittavissa. Ne on jo yli 430m:n päässä täältä. Ja silti. On tämä hassua. Mutta taas tietää, että iltaysi on ohitettu. Tänään oltiinkin muuten ajoissa.

(Edit klo 21.56 Ja kuuluu ne tuolta kauempaakin vielä... Mitenkähän sitä enää ikinä osaa ollakaaan ilman jytinöitä läheltä tai kaukaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti