torstai 5. maaliskuuta 2015

Päätöksentekopäivä

(kuva: firstyearconnections.wordpress.com)
Elämme jännittäviä aikoja. Leikkisästi voisi sanoa, että tänään on ´The Judgment Day'. Taidepiippukilpailun palkintolautakunnalla on tänään tehtävänään varmasti varsin vaikea tehtävä, kilpailun voittaja päätetään tänään. Kaikki kolme piippua ovat niin täysin erilaiset, ettei mitenkään pysty arvailemaan mihin ratkaisuun "raatilaiset" päätyvät, heitäkin on kuitenkin useita, näkemyksiä asiasta varmasti samoin.

Tulos julkistetaan 13.3.15. Joten saamme odotella vielä hetkisen. Lautakunnalla on siinä aikaa valmistella asiasta tiedote harkituin perusteluin ja kommentein.

Toivotan onnea kaikille kilpailijoille! Lautakuntalaisille tsemppiä, ei varmasti ole helppoa. Paras piippu voittakoon.
Itse toivon parasta (Saapumisen arvoitus!!!), mutta valmistaudun myös muihin vaihtoehtoihin. Case closed.


Mitä tulee tähän päiväsaikaiseen tunnelielämään, niin ei täällä juuri meteliä kuulu. Silloin tällöin posautetaan pikkujysäri. Välillä paukkuu lava tms. Olen siis yhä kuumeessa kotona. Viimeksi kuumetta olikin vuonna 2001. Ja taas on. :D

Rantatunnelin FB-sivullekin on tullut juttua tästä piippukilpilun jatkoehdotuksesta. "Tunnelin suuaukoilla sijaitsevien ilmanvaihtopiippujen taidekilpailun finalistit ovat työstäneet ehdotuksiaan pidemmälle. Kilpailun lopputulos selviää 13.3. Aiheesta lisää Tampereen Taidemuseon verkkosivuilla."




                                                                         -Anuliina

Ensi viikolle on muuten luvattu huhtikuista keliä! JEI! KEVÄT!

Ps. Mullapa on mielessä jo seuraavan tunnelitaulun ajatus. Voinee arvata, että se liittyy piippuun. Nämä minua eniten...miten sen sanoisi.. minuun eniten vaikuttaneet tunneliasiat (rusnaus, piippu) kirvoittavat minussa näköjään ilmoille tarpeen maalata. Mutta ehkä sitten, kun kuume minussa hellittää, nyt ei pysty.

2 kommenttia:

  1. Epäilen vähän että tuossa on se viikon pohdinta-aika ihan vain sitä varten, että tuomaristo tuskin pystyy vielä tänään tekemään mitään päätöstä juuri annettujen loppuehdotusten pohjalta. Projektissa on niin rajallinen budjetti, että lautakunta joutuu vielä varmaan riipimään kasaan säästöjä kaikesta mistä vain voi ja kilpailuttamaan asennus- yms. urakoita tosissaan, ennen näkevät, mitä teokseen varatulla summalla voi edes saada aikaiseksi. Suomalaisen työn hinnoilla pelkään vähän että ainoa juttu mihin rahat lopulta riittävät on piipun yksinkertainen maalaus - toivottavasti budjetti venyisi vielä jonkinlaiseen valaistukseenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin... Suomisen Tapio mainitsi kyllä tuon tiedotteen lisäksi myös aikataulutuksista. (Onhan noilla lautakuntalaisilla muutakin menossa kuin tämä piippukilpailu.)
      Esim. Tapio/taidemuseo on apulaispormestarin johdolla laatimassa koko kaupungin tasoista julkisen taiteen strategiaa.
      Vaikka eihän sitä tiedä pääsevätkö tosiaan edes tänään vielä yhteisymmärrykseenkään. Ilmeneekö jotain yllätysmomentteja tms. On ainakin pelivaraa vielä.

      Hiukan meinaa huolettaa kyllä budjetit ja muu. Toivottavasti voittaja kuitenkin valitaan taiteellisin, esteettisin jne. perustein eikä p e l k ä s t ä ä n rahallisesti ajateltuna.

      Minä toivon parasta enkä yhtään pelkää pahinta. Nähtäväksi jää.

      Poista