maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kaikellaasta sitä...

Asukastiedote 9.3.2015 kertoilee juttusia taas tämän viikon työmaahommista seuraavasti:

Liikennetunneleita on louhittu yhteensä noin 77 % eli 3400 metriä. Kolmen työmaan yhteen laskettu viikkotahti on viimeajat ollut reilu 80 metriä. Santalahdessa kalliotunnelin jatkoksi tulevan 100 m pitkän betonitunnelin seinien valutyöt ovat loppusuoralla (kuva alla) ja holvin muottitöitä valmistellaan parhaillaan. Holvin valutyöt valmistuvat loppukesästä 2015.

Kuva asukastiedotteesta 9.3.2015
Naistenlahti:
  • Naistenlahden aallonmurtajaan ajetaan seuraavat viikot louhetta vain päiväsaikaan.
  • Yöllinen louheenajo on siirtynyt Aspinniemen länsiosaan. 
  • Rauhaniementien länsireunan tukimuurin rakentaminen alkaa tällä viikolla. [Länsireuna tarkoittanee tätä työmaan puoleista reunaa. Mikäli oikein ymmärrän.]
Santalahti:
  • Maakaasulinjan vetämistä järven kautta Santalahdesta Naistenlahteen valmistellaan Santalahdessa. Tällä viikolla työmaalla sijaitsevalle varastoalueelle tuodaan kaasuputkea odottamaan myöhemmin alkavaa hitsausta ja järveen upottamista.

Huhhuijaa... Sairastelun jälkeinen työpäivä meni hyvin ja vieläpä hyvin nopeasti. Ja täytyy sanoa, että keväinen aurinko (piiitkästä aikaa) on ihan parasta! Parasta maailmassa! KEVÄT!! Jihuu! 
Sen verran veto oli kuitenkin poissa, että oli vetästävä parin tunnin päikkärit kotiutumisen jälkeen. Huudeilta kuului kyllä tänään (siinä kolmen-viiden aikoihin) melkoinen jumputus, tu-tu-tu-tu-tu-tu... Kaipa se tuolta työmaalta kantautui. Kykenin silti nukkumaan, ei aivan vetänyt vertoja rusanukselle se jyske. ;)

Josta tulikin mieleeni hassu juttu. Sain hyvin yllättävän puhelun herättyäni päikkäreiltä. Josta johtuen mietin taas tässä tätä tunnelielämääni. Tavattoman tapahtumarikastahan tämä on ollut. Ja  aina vaan jatkuu, niin ettei meinaa perässä pysyä. Täytyy melkein oikein miettiä, että missäs tässä nyt oikein mennäänkään. Mutta ei siitä sen enempää, ainakaan toistaiseksi.

Epäilen muuten aina, kun paukkuu tai tutisee, että NYT ne asentelevat niitä elementtejä, porailevat tunnelin kattoa, mutta täällä meidän päässä tunnelia ei olla kuulemma ainakaan vielä ruvettu noihin varsinaisiin maanrakennustöihin ja/tai elementtiasennuspuuhiin, joita siis Santalahdessa on vissiinkin tehty jo melkoisesti. Ainakin niistä tunnelikuvista päätellen. 

No, ei mulla taas muuta, hyvät on tunnelmat. Kevättunnelmat. Minä juon nyt kahvia.
                                                              
                                                                             -Anuliina

Ps. Neljä päivää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti