torstai 12. maaliskuuta 2015

...enää päivä

Tällä viikolla on ollut niin paljon iltatapahtumaa ja kivuuksia, etten ole edes ehtinyt tänne höpistä. Nyt taas ehdin. Ja oi voi, miten melkein vähän jännittää, huomenna kun vihdoin julkaistaan taidepiippukilpailun voittaja. Menipä aika nopeasti, joulukuussa ajattelin, ettei maaliskuu tule ikinä. Eikä kevät. Mutta nyt ne on täällä! JIH! (Ihan kohta tunnelikin avataan jo siis liikenteelle...Ennen kuin huomaammekaan kaikki rakennushommat ja piipun pystyttelyt ja kaikki on ohi. Hihhi.)

Kävin Tammelassa asioimassa ja kotimatkalla nappasin taas muutaman työmaakuvan tuosta Soukkiksen tukimuurilta. Työmaa muuttuu minusta kovasti paljon koko ajan. Tai sitten vain kuljen siitä harvakseltaan näinä päivinä. Tässäpä kuvat tältä iltapäivältä.
Naistenlahden tunnelityömaata 12.3.2015
Sitä Rauhaniementien länsipuolen tukimuuria siellä kai nyt sitten rakennellaan...
Naistenlahden tunnelityömaata 12.3.2015
Ja suuaukkojen edustakin näyttää taas ihan erilaiselta.
Naistenlahden tunnelityömaata 12.3.2015
Nyt vasta huomasin tuon liikennetunnelin suuaukon hulevesipumppaamonkin ekaa kertaa. Vaikka se on kai ollut siinä jo kuukauden päivät... Kai.
Naistenlahden tunnelityömaata 12.3.2015
Rantatunnelin FB-sivuilla kerrotaan, että tänään Santalahden työmaa söi allianssin tarjoamaa hernekeittoa ja pannaria työmaatukikohdan pihassa. Allianssin projektipäällikkö ja rakentamisen aluevastaavat kertoivat aterioimisen lomassa työmaatilanteesta ja ajankohtaisista asioista. Aurinkoinen kevätsää tarjosi tapahtumalle hienot puitteet. Vastaava tilaisuus järjestettiin tiistaina Naistenlahdessa.
Kuulostaa hyvältä. Ja kivalta, että järjestävät hernekeitto-pannari syömingit tunnelimiehille.
Pitääköhän itsekin tehdä taas hernekeittoa. Hmm... 


Ja eiliseltä samaisilla sivuilla on kuva tuolta Big Roomista tekstillä: Tänään allianssin toimiston aikataulutyöpajassa sovitetaan kuuden kuukauden töitä yhteen. Työpajassa käytetään Last Planner -menetelmää. Keskiössä on Lean rakentamisen mukaisesti kokonaissuorituskyvyn hallinta osaoptimoinnin sijaan ja hukan vähentäminen.

[Last planner tuotannonohjaus -CHECK! luetaan: googlattu. ;)]

Mitäs sitten... Niin, hitto, kun vaivaa mieltä... Muistan nimittäin ajatelleeni viikolla, että pitääpä ehdottomasti muistaa kirjoittaa tästä blogiin, kun seuraavaksi sinne kerkeän... Mutta en minä enää muista mitä se oli. Tietenkään, kuinkas muutenkaan?! No, ehkä se tulee vielä mieleen.

Mutta NYT voin kyllä melkein lyödä vetoa, että tänään kotiutuessani pärisi kyllä ihan varmasti tunnelipora. Työmaalla ei  näkynyt mitään poraussessioita, joten NYT KYLLÄ äänen täytyi tulla tunnelista. Ne elementit. Tai sitten kyse oli niistä kattoon tulevista puhallinripustuksista. Vähintään ainakin, jos ei muuta. ;)

Huh huh. Huomenna selviääkin sitten minkälaisen viimeistelyn seuraavan tauluni luonnos saa. Tuleeko siitä valoisa taulu, vai vähemmän valoisa, nähtäväksi jää. ;)  Huomenna on kyllä 13. päivä perjantai, mutta yhdelle ehdokkaalle se on ilonpäivä. I'll keep my fingers crossed..


                                               -Anuliina,
                                                              aka kahden STRIKEN keilaaja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti