tiistai 1. huhtikuuta 2014

Aprillia!

kuva napattu alla olevan linkin jutusta

Aamulehden aprillipila. "Jättikäänne: Rantaväylän tunneli peruttu, maan alle tuleekin Keskusareena – kuva!"
Aihe ei tullut yllätyksenä. Jotenkin arvasin, että tunneliuutinen se tulisi eittämättä olemaan. Mikäs muukaan. Tai sanotaan, että olisin ollut todella yllättynyt, jos ei olisi ollut. No, sen enempiä en asiaa ala ruotia -ihan sama mulle.

Mutta TAAS siellä (kommenteissa) tietysti puskista huudellaan "miten täällä vaan turhasta valitetaan" ja "muuttaakaa muualle sieltä Tampereelta valittamasta" ja blaa blaa blaa... (On kyllä käynyt mielessä. Ahahhaa.) Hyvähän se sieltä kaukaa on huudella, kun ei olla omilla huudeilla. NIH. 


Mutta tästäkään en nyt enempää avaudu, koska olen ihan huoleton koko huhtikuun ja siis ollen aivan ZEN.

Mielenrauhaa!

Ommmmmm.... ;)

2 kommenttia:

  1. Vaikka tuo Aamulehden juttu onkin lopulta harvinaisen irvokas (Aamulehtihän on yhtenä sangen innokkaasti kannattanut hukkaputkea, niin kokoomuslainenhan se on tänä päivänä), niin voit uskoa, että sisimmässäni toivoisin tämän KAIKEN olevan yhtä suurta aprillipilaa, josta herään eikä sitä koskaan ollutkaan.
    Olen aivan järkyttyneenä lukenut tuolta aiemmista kirjoituksistasi, miten tavaraa on putoillut räjäytysten voimasta jne. Täällä Onkiniemessä, eli tarkemmin nyt meidän talomme takapihan alla, jytisee koko lailla (niin tai yleensä jytisee vasta myöhään illalla, toissailtana vielä klo 21.40.!) ja se jumalaton tärinä tuntuu täällä minulla asti, vaikka asun ylimmässä kerroksessa eikä olla vielä tuossa ikkunoitteni alla, mistä se toinen hukkaputken puolisko tulee kulkemaan. Herää kysymys, miten paljon siinä vaiheessa meillä alkaa tavaraa tippua hyllyiltä ja seiniltä tässä talossa.
    Ääh, tuossa pari viikkoa sitten viikonloppuna olin ihan puolihysteerinen, kun yritin pienessä päässäni kaavailla hutkaputken TODELLISTA reittiä tuossa maan alla. Meille on annettu koko hommasta huomattavasti ruusuisempi kuva, kuin mitä totuus on. Että pikkuisen tuosta talon itäpäädystä pyyhkäisee talon alta, ei mitään ongelmaa ole... Just joo, niin varmaan: todellisuudessa hukkaputki tulee kulkemaan koko lailla KESKELTÄ talomme alta! Että se niistä "haitoista"...
    Se tiedotus ei sitten vieläkään, reilut 2 kuukautta ensimmäisen Morossa älähtämiseni ja 2:n Meriläiselle lähetetyn sähköpostin jälkeen, edelleenkään toimi, eli yhtä ensimmäistä tiedotetta ei meidän taloomme ole tuotu - tarkistin asiaa toissailtana jokaisen rapun ilmoitustauluilta. Meriläinen kehui 1. viestissään, että "jaamme JOKA VIIKKO tiedotetta lähitaloihin..." ja 2. viestissään kehui, että koska Tyynismaa oli lomalla, hän laati oikein itse tiedotteen (ja sen kyllä huomaa!) ja varmisti vielä, että se tuodaan meidän taloon. Meriläinen ilmeisesti lukee eri karttaa kuin me muut eikä löydä Paasikiventie 8:aa siitä?? En ole tähän ikään vielä nähnyt yhtä tyhmää insinööriä kuin tuo on, se täytyy kyllä sanoa. En jaksa enää vääntää asiasta Meriläisen kanssa, pässi mikä pässi, vaan seuraava osoite on kaupungin suuntaan. Täytyyhän jonkun valvoa noiden toimia?
    Muuten, meillä ei täällä Onkiniemessä kuulu se varoitusmerkki yleensä lainkaan räjäytyksistä, ja toissailtana oli tuossa aidan kurkistusaukolla 2 pikkupoikaa juuri kun jysähti! Tietääkseni ihmisten pitäisi olla kauempana silloin, vaikka maan alla jysäyttävätkin. Liekö taas jotain virolaisia turasuutareita hommissa..? Kovin valvotulta niitten toimet ei ainakaan vaikuta.
    Voi PRKL, että tämä kaikki voi joinain päivinä siepata niin, että ketutuskäyrä hipoo aivan omia galaksejaan! Olen huomannut, että sinulla on aivan sama tilanne. Noh, tiedän ainakin, etten ole yksin, ja se hetkittäin lohduttaa, kun tämä kaikki ahdistaa liikaa. Meriläiseltä muuten sain ihan saman ylimalkaisen "siinäkin ollaan sitten VIIKKOJA", kun yritin kysyä homman kestoa tässä...
    No mutta voimia meille!!

    VastaaPoista
  2. Pysyttelen tässä silti ihan ZENinä kun totean, että kyllä, olis saanut olla iso aprillipila tosiaan tämä koko hanke..
    Täällä päässä tiedottaminen kyllä toimii melko hyvin alun muutaman ilmoittamattajättämisen jälkeen Ovat kenties saaneet kuulla tarpeeksi niistä sitten. Tai tiedä häntä...

    Hyllyistä sen verran, että ikkunalautani ovat kaltevat, joten niillä liikehdintä on nopeampaa kuin hyllyiltä. Nyt, kun olen ottanut joka-aamuiseksi ja -iltaiseksi tavakseni työntää purkitr ja purnukat hyllyn takareunoille, ne eivät enää ole tulleet alas hyllyiltä. Mutta se tosiaan edellyttää täytä tyrkkimistoimintaa (tai sitten sitä sinitarraa tavaran pohjaan, en vain ikinä muista ostaa sitä.) Mutta kahvinkeitin puisine aluslautoineen kyllä tipahti altaaseen. Kenties sekin oli tärinöitten saatossa hivuttautunut pikkuhiljaa reunalle. On niin paljon asioista, joita ei osaa epäillä ja siksi mitenkään ennakoida noita "turmia." Sen huomaa sitten...jälkeenpäin. Sitten kun on tavallaan vähän myöhäistä. Muilla tässä taloyhtiössä ei tavaroita ole tippuillut. Mutta otaksun sen johtuvan tosiaan, että keittiöni (jossa kaikki tippumiset ovat tapahtuneet) on siis kallion alla.. siis sisässä. Ulko-ovesta (joka on kallion tasalla) laskeudutaan keittiöön ja ikkuna on aivan kallion (eli siis maan) tasalla. Vaikuttaako tuo sitten jotenkin. Muut asukkaat ovat maan päällä, useimmat "toisessa kerroksessa" +ullakko-osastot. Kai se sitten iskee pahiten tänne perunakellariin -tuo tärinä??? ;)

    Ajoittain kyllä sieppaa niin rankasti, ettei mitään määrää, toisinaan vähemmän. Mutta koko ajan sitä toivoo, että tämä olisi jo ohi -tai ei olisi alkanut ollenkaan.

    Tsemppiä myös sinne Onkiniemen päähän!! May The Force Be With You!!

    VastaaPoista