perjantai 11. huhtikuuta 2014

What's going on?

Viime yönä kirjoitin pitkän tekstin. Julkaisinkin sen, mutta poistin sitten kuitenkin, koska se vaikutti niin vainoharhaiselta. Sekopäisen ihmisen vainoharhaiselta kirjoitukselta. Mahtaako se lopulta olla kovinkaan kaukana totuudesta. Hihihi.. No ei vais. ;)

Olin menossa nukkumaan puoli kahdentoista aikoihin, kun kuulin ÄÄNTÄ. Ei mitä tahansa ääntä, vaan Rusnausäänen Tapaista Ääntä.

Tiedättekö sen tunteen, kun huomaa jotain kamalaa olevan tapahtumaisillaan? Sellainen kauhunsekainen tunne valtasi hetkeksi mieleni. Minua kylmäsi ja epätoivo läikähti vatsanpohjassa. Pidätin hengitystäni ja kuuntelin. Hiljaisuus, mitään ei kuulunut. Ja hetken päästä taas...laahaavaa ääntä. Jostain vähän kauempaa. (Terävä rusnauskopsaus jäi puuttumaan, mutta se oli ihan samanlaista kuin...yyyyhhhyyyy!!!)  Tätä toistui muutamaa minuuttia vaille kahteentoista..

Kaksi yötä oli mennyt jo äänettömästi. Miksi sitten nyt kuului...tätä jotain? Toisaalta se, että luvataan olla rusnaamatta, ei poissulje muita tuollaista ääntä aiheuttavaa tekemistä. Ehkä siellä vain lastataan lohkareita?

Mielessäni risteili kaikenlaisia ajatuksia. Entäs jos siellä olikin puikoissa joku raggari, joka kuitenkin, kaikesta huolimatta, oli päättänyt vähän rusnata. Ihan vähän vaan. "Kun ei ne oikeasti siellä mitään kuule, valittavat vaan ihan muodon vuoksi." Tai mitäs jos ne kuvittelevat, että ovat tarpeeksi kaukana eikä tänne kuulu mitään. "Jos minä tästä ihan pikkasen ruopsasen...Raaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh....
Sanotaan sitten, jos jotain kuuluu perästäpäin, että mitään ei olla tehty."

raggari
 
Siinä minä harrastin yksinpuhelua itse itseni kanssa, lähinnä vakuuttelin itselleni, ettei ne VOI rusnata, kun juuri ovat luvanneet. Että mene sinä plikka nukkumaan nyt vain... 

Ääntä ei kuulunut enää puolen yön jälkeen.


Mutta aamulla heräsin tähän samaiseen ääneen klo 6.17. Kelloni oli soittamassa 6.30, joten en varsinaisesti ryhtynyt repimään pelihousujani. Mutta pieni pelko jäi kytemään mieleen. Mitäköhän se oli? Oikeastiko ne alkavat rusnata?! Noh, ajattelin kysäistä Jarkolta päivällä mitä se "...olemme päättäneet muuttaa työaikoja siten, ettei sinun asuntosi lähellä rusnata öisin.." tarkoittaa. Noin niin kuin käytännössä ja kellonajoissa. 
En kuitenkaan ehtinyt, piteli hiukan kiirettä tuolla työmaalla -enkä nyt tarkoita tunnelityömaata. Ja nyt en enää taida jaksaa vaivautua. Viikonloppu kuitenkin tulossa.

Onneksi minua on kehoitettu olemaan yhteydessä tuonne kaupunginhallinnon suuntaan, jos ongelmia vielä ilmenee. On jotenkin turvallinen olo; Minua kuunnellaan. En minä kuitenkaan aio suinpäin huudella mistään mihinkään. Täytyy olla ensin varma ja ehkä jopa joutua siinä sivussa kärsimään hiukan. ;) Ja tietysti olla ensin Allianssin porukoihin yhteydessä asian selvittämiseksi. Uskon (nykyisin) Allianssin yhteistyökykyisyyteen. Nähtäväksi jää oliko se vain joku raggari vai taasko sitä saa elää pelko persiissä alkuviikosta. 


Sitten haluasin sanoa, että minusta on mukava kuulla, että blogista on iloa jollekin muullekin kuin minulle itselleni. Kun viime marraskuussa aloitin tämän blogin olin autuaan tietämätön siitä, syntyisikö tähän yleensäkään mitään juttua. Voisiko tunnelielämästä muka olla mitään kirjoitettavaa? Niin no, näyttäisi tässä olevan jonkin verran nyt olleen sanottavaa. Oli miten oli, huomaan, että tämä on kai jonkinlainen terapiamuoto tunneliahdistukseeni. Oksennan tänne kaikki ulos pääni sisältä ja jo vähän helpottaa, tai sitten ei. 

Tsemppiä kuitenkin kaikille tunnelielämää viettäville! May The Force Be With Us! :)


                                                                                  -Anuliina




 
"And so I cry sometimes
When I'm lying in bed
Just to get it all out
What's in my head
And I am feeling a little peculiar
 
And so I wake in the morning
And I step outside
And I take a deep breath and I get real high
And I scream at the top of my lungs
What's going on?"
 

6 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kutsuttuna tai ei, olemme saapuneet todellisuuden ytimeen. Tai ainakin lähelle sitä...

    Tervetuloa, yö. Ja kaikki yöhön heitetyt "tunneliorvot"! Orphans of the Tunnel. Neighbors of the DARK CHURCH... :-o


    "Sometimes walking late at night
    I stop before a closed butcher shop.
    There is a single light in the store
    Like the light in which the convict digs his TUNNEL.

    An apron hangs on the hook:
    The blood on it smeared into a map
    Of the great continents of blood,
    The great rivers and oceans of blood.

    There are knives that glitter like altars
    In a dark church
    Where they bring the cripple and the imbecile
    To be healed.

    There´s a wooden block where bones are broken,
    Scraped clean - a river dried to its bed
    Where I am fed,
    Where deep in the night I hear A VOICE."

    (Charles SIMIC: "Butcher Shop", San Francisco 1969)

    Rusnaus, niin. Ja "a wooden block", siellä keittiössä, kaffepannun alla?

    Joko muuten sait sen pudonneen ritilän paikalleen piharakennuksessa? Jos et, niiin kiiruhda, ennen kuin hormin pimeydestä alkaa kuulua - voi kauhua! - SIRKUTUSTA ja näkyä - voi ei! - pieniä päitä... (OMG)

    "Somewhere Among Us a Stone is Taking Notes", vakuuttaa tämän illan poeta laureata Charles Simic. Ja myös

    Viipperä! :-)

    VastaaPoista
  3. "Where deep in the night I hear A VOICE" Näinpä.
    Kunpa vain en enää ikinä kuulisi niitä öisiä kopseita.

    Ja ei huolta, joku muu oli laittanut ritilän hetimiten paikoilleen. Ei pesimisvaaraa. :D
    Mitenkähän on, uskaltaako täällä mäellä yksikään lintu enää edes pesiä... Tuolla Soukanpuistossa olisi (ONNEKSI) vielä puita jäljellä...

    VastaaPoista
  4. Kyllä menee keuhkot mustaksi niin linnuilta kuin ihmisiltä! :)

    Onhan se järkyttävää, että Orvokki Halmelalta vietiin PIHAKOIVUKIN, jota hän oli vuosikymmenet katsellut ikkunansa takaa. Nyt näkyy vain kanto ja ruma kuoppa. Kuin Inari - syvä ja leveä. Siellä Armonkalliolla. Luin jutun "Moro"sta ja otin Orvokki-mummon kuvan talteen "emotioteekkiini".
    Oli hyvä juttu, paljon kuvia ja kommentteja. Mahtaakohan vielä olla tallessa, käypä katsomassa!

    Ei ole enää tallella minunkaan uimarantani. Se täytettiin ja päälle rakennettiin Kekkosentie. Voi että se oli ihana paikka, kuin luonnon amfiteatteri vehreine rinteineen ja istumakoloineen... Niin raikasta ilmaa sai silloin hengittää. Niitä Nässyn tuulia. Näki purjeita ja höyrylaivoja. Ja voi sitä ratapölkkyjen keväistä tervantuoksua... Siitä Pajakadun jatkeesta sinne rantaan kuljettiin. Ei ole enää sitäkään polkua Armonkalliolla, tie on tukittu. Niin surullista... :´-(



    VastaaPoista
  5. Luin kanssa sen Moron jutun silloin. Surullista.
    Ja voin vain kuvitella miltä näistä Armonkallion Orvokeista tuntuu, kun niin kylmää minuakin, vaikka vasta 15 vuotta olen täällä asunut. Plääh. Välillä aina valtaa ahdistus mielen, kun ajattelee tätä kaikkea ...ja mitä saadaan tilalle.
    Betonilla kyllästetty tuubi (2,3km) ja liittymiä unohtamatta poistoilmapiipun kaunistamia näkymiä (ja arvatenkin jonkinlainen betonihelvetti tuonne rantaan.)

    Vaikea niistä on iloita, mutta ne me nyt tänne saamme. Ihan tähän viereen näkösälle, turha kenenkään on muuta väittää..

    VastaaPoista