maanantai 7. huhtikuuta 2014

"Tärisee vähän, irtoaa hyvin"

...oli Aamulehti otsikoinut varsinaisen tunneliuutisensa. Yeah right! Vähänpä tärisee. Ostin näköislehden irtonumeron, kun töissä vinkkasivat, että tämän päivän Aamulehdessä oli ollut tunnelijuttua.
ote päivän Aamulehdestä
Mutta ei siinä mitään mullistavaa ollut. Yksityiskohtaista tietoa panostuksesta ja räjäyttelystä ja kallion kivilladusta ja sen-sellaisesta.. Miten tarkasti kaikki tapahtuu ja millainen työkokemus ihmisillä on ja miten varmistetaan, että tärisee mahdollisismman vähän. Ja blaa, blaa... Jaa niin, mainittiin myös, ettei yhtään ihmetellä jos tunnelin suuaukon lähettyvillä asuvilla on pinna kiristynyt, kun räjäyttely sijoittuu toistaiseksi vielä niin pienelle alueelle (pelkästään Santalahden päässä on helmikuun puolivälin jälkeen räjäytetty 47 kertaa.) Kohta pitäisi kuulemma helpottaa, kun päästään syvemmälle tunneliin.

Kerrottiin myös, että tunnelityömaalla on nyt 240 työntekijää eri puolelta Suomea, ulkomaalaisia on 10. Etusivulla oleva pikkutunnelijuttu oli otsikoitu: "Tunnelia tehdään kotimaisin voimin." Jutussa kerrottiin, että ulkomaalaiset "tekevät työmaalla avustavia tehtäviä, sillä kalliorakentamisen vankka ammattitaito löytyy Suomesta." Tamperelaisten työntekijöiden osuudesta ei puhuttu ollenkaan. I wonder why... Niinpä, miksiköhän...

Kävi myös ilmi, että se on Anna-Kaisa (se jumbo, ei pormestari), joka duunaa täällä Naistenlahden päässä. Ei Irene.

Hermoni ovat muuten jo nyt äärimmilleen kiristyneet ensi yön takia. Parhaillaan nimittäin kuuluu se samainen saatanallinen kopse, johon öisin (mitä ilmeisemmin myös jatkossa) herään. On kuulunut jo hyvän aikaa. En kyllä jaksa tätä yhtään enkä ollenkaan. Edes päivällä.
Surullista on se, ettei tässä auta edes optimistinen suhtautuminen (tai sen yrittäminen), positiivisuus, lasini-on-puoliksi-täynnä tms. tämä menee ohi, väliaikaista tämä vain on -ajattelu, ei siihen pysty. Ei, vaikka miten tahtoisi. Ei täällä. 

(Huokailua.)

Sain Jarkolta muuten vihdoin vastauksen sähköpostiini, se oli tullut puoli yhdeksältä aamulla. Hän kiitti viestistä ja sanoi palaavansa asiaan, kun tämän ja huomisen aikana saavat päivitettyä aikataulunsa. Sitten tiedän miten pitkään tätä todellista sysipaskaa saa kestää.

Josta pääsenkin illan viimeiseen aiheeseen. Kyselin vähän siellä sun täällä desibelimittarin perään ja päädyin äsken lähettämään sähköpostia Tampereen kaupungin ympäristönsuojelupäällikölle. Valotin hiukan tilannetta, kerroin taustaa, sijainteja yms. ja tiedustelin desibelimittaria. Ja sitä, kuuluuko minun todellakin joutua evakkoon kotoani yöllisen tunnelitöistä aiheutuvan metelin takia.

Ainakin virkansa puolesta hänen tulisi valaista minua tässä asiassa. Katsotaan kenen joukoissa Harri seisoo. ;)




EDIT. Klo 22.02 Facebook -päivitykseni:  
"JIHUU!! Onnenpäivä! Iltaräjäytystä EI tullut ollenkaan! Ne ei voi lastata louhetta kolmelta! HURRAT! Eläköön!!! Voi tätä riemua! JihJIH!! :D" Feeling Super-happy-happy-joy-joy 

 Perun edellisen aina kello puoli kolmesta lähtien.

4 kommenttia:

  1. Moikka! Mä asun tässä samaisessa talossa sun kanssas ja kaikki muu vielä menee, mutta nyt on kyllä oma pinnakin katkennut näiden öisten kolistelujen suhteen. Mietin että pitäiskö meidän tehdä koko taloyhtiön voimin valitusta ( ei olla ainuita ketkä ovat ko kolinaan heränneet)?
    Myös meidän makkari on perunakellarissa ja tiedän tasan tuon porauksen tuskan, sen nyt itse ainenkin vielä kestän. Mutta kyllä yö on käsittääkseni aikaa, jolloin mihinkään meteliin ei tarvitse herätä ja se kolina on todellakin kovaa, nukun aina korvatulpat korvissa ja silti herään siihen pskaan!!

    VastaaPoista
  2. Moikka! Sain Tyynismaalta sähköpostia, jossa hän kertoi, että öihimme tulee helpotusta.

    "On käynyt ilmi, että Armonkalliolla on joitakin huoneistoja, joihin rusnausääni poikkeuksellisesti välittyy. Tämän vuoksi olemme päättäneet muuttaa työaikoja siten, ettei sinun asuntosi lähellä rusnata öisin."

    Tämän johdosta häiritsevän työvaiheen kesto kuulemma lisääntyy hiukan, mutta minuista on silti parempi, kunhan saamme nukkua yöllä omassa kodissamme. JIH!

    VastaaPoista
  3. No onpa kyllä mahtava kuulla!!! Aika pitkään sitä saikin öisin kuunnella, 5.20 vaihdoin uudet korvatulpat siinä toivossa että se edes vähän auttaisi- ei auttanut..
    Meiltäkin lähti tänään äkäistä sähköpostia sinne, on tullut oltua jotenkin aivan rikki, viime öinen mekkala oli jollain tapaa erityisen paha. Mutta ihana kuulla että asia on hoidossa :)

    VastaaPoista
  4. No eikös?!! Yhden yön ehkä kestäisi, mutta seuraava (/ne seuraavat) on sitten jo aivan liikaa. raivostuttaa ja melkeinpä itkettää yhtaikaa.
    Toivotaan, että tämä nyt sitten kanssa pitää, tämä lupaus.

    Jos ei pidä, otan yhteyttä uudestaan Pekka Salmeen ja Willbergiin.

    Kykenen täällä vain päästelemään helpotuksen huokauksia ihan onnellisena. :)

    VastaaPoista