maanantai 14. huhtikuuta 2014

iQue silencio!

Day of rest - Linda Fowler
Viikko sitten "tänä yönä" viimeiset kopseet öiseen aikaan vavisuttivat paitsi ympäristöä, myös mielenterveyttäni... Mitenkähän tässä tänään käy? Perjantaina kun kuitenkin kuultiin ne pikkuiset raahausäänet yöllä ja aamulla. Epäilen kyllä, ettei se ollutkaan mitään. Toisaalta on ollut niin kovin hiljaista. Kuin tyyntä myrskyn edellä.

Ja kun  tähän asti pääsin kirjoittamisessa -rysähti jälleen ryhdikäs sarja. Klo 21.07. Se siitä hiljaisuudesta. Oliko tämä nyt merkki?! Huuuh. Spooky!

Olin siis kirjoittamassa, että on ollut kumman hiljaista. Tulin kotiin neljän aikoihin ja täällä törisi vain pora. Ei kahta, vaan mielstäni vain yksi. Mietin kylppärissä käydessäni (siellä kaikuu kovastikin kaikki äänet; poraukset, räjäytykset..kaikki äänet pääsevät todellakin oikeuksiinsa siellä), että porausäänet tuntuisivat tulevat ehkä jo hiukan loitommalta... Enää ei tuntunut siltä kuin olisi propellikoneen ohjaamossa. Nyt ääni kuulosti siltä kuin jättiläismehiläinen olisi pesiytynyt lämminvesivaraajaani. Joku sellainen kuusimetrinen yksilö. Pelottava ajatus. Tai sitten voisi kuvitella, että naapurissa joku ihan vaan poraisi iskuporakoneella betoniseinää. Myös putkiremonttiäänet saattaisivat vaikka kuulostaa siltä. Tai en tiedä, mutta voisin kuvitella niin.

Seurantapalveluun ei ole tullut yhtään louhitun tunnelin palluraa lisää moneen aikaan. Ei  kai pitäisikään, jos ne nyt kerran puuhastelevat sen yhdyskäytävän ja tuon työtunnelin ja liikennetunnelin risteyskohdan kimpussa. Kai?!

Toivottavasti ne nyt ymmärtävät olla rusnaamatta yöllä ennen kuin ovat oikeasti kauempana. On se kumma miten epäluuloinen sitä voikin olla. Jos tänään ei kopsu, niin LUPAAN yrittää olla epäilemättä n i i t ä (lue: rusnaajia ja heidän käsyttäjiään) raggareiksi tahi rikkureiksi. ;)

Mutta siis halusin vain kertoa, että Valtakunnassa on KAIKKI HYVIN!!!

                                                              -Anuliina

Kympinuutisten tapaan loppukevennys:  
Uskalsipa Tunnelinsuullekin lehahtaa sunnuntaina noita-akka -mukanaan tuomisia: Sain suklaamunan ja vitsan... Ihan oli täsmäkoristeltu punaviinin ystävälle. :D Makeisten sijaan palkitsimme itsemme sitten sihijuomalla. Hihihi!

Kiitos vielä noita-akalle vierailusta!


EDIT. Puoli kahdentoista jälkeen koitellaan taas. Ihan sillai pikkusen. Keilapallot siellä taas vierivät. Silloin tällöin...harvakseltaan. Mutta niin, että verenpaineen se saa kyllä kohoamaan. Kello on 23.50, sama juttu oli to-pe yönä. Silloin se loppui puolelta öin jatkuakseen taas klo 6.17. Tai silloin siihen heräsin.
Toivon todellakin, että tämä jatkaa samaa kaavaa. Siis, että loppuu ennen kuin kunnolla alkaakaan. Muuten pärähtää hermo.

8 kommenttia:

  1. No tänään ei sitten enää olekkaan ihan niin hiljaista.. tässä kotosalla sairastan ja hereillä olen ollut seiskasta asti, kun silloin alkoi koko taloa tärisyttävä, piikkausta(?)muistuttava kova naputus tärinöineen. Kello on nyt puoli kahdeksan ja tässä istuskelen korvatulpat korvissa tv:n ääressä. Mikäs tässä muuten, mutta kummassakin korvassa on aikamoinen tulehdus päällä, joten tulpat "hieman" koskee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hjk! Ota kiireesti ne tulpat pois korvistasi, sillä luultavasti juuri NE ovat aiheuttaneet korvatulehduksesi. Korvakäytävät ovat herkät rikkoontumaan, jos yrität voimalla tunkea niihin tulppaa sisään. Bakteereille tie auki, tulehdus seuraa.

      Poista
  2. ÄÄH! Voi ei! Tsemppiä sulle! Ja pikaista paranemista. Huomasinkin, että heti seiskalta aloittivat rusnaamisen. :(

    VastaaPoista
  3. Eihän se tunneli valmistuisi ikinä jos ei hommia tehtäs kun voidaan/saadaan. Ja jos klo 7 he saavat aloittaa niin silloin se alkaa jotta eteenpäin pääsevät..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko tänne eksyi joku hevon kuusessa, mahdollisimman kaukana tunnelityömaista asuva puskistahuutelija? Prkl >:-( Yllekirjoittanut on harvinaisen reippaan tunneliv**utuksen kourissa nyt, ollut koko viikon. Täällä Onkiniemessä on iltajysäyksen aika sen kun vaan myöhentynyt: maanantaina klo 21.50., eilen klo 21.40. ja tänään - voi riemua - juuri klo 21.55. "kun meillä on nämä työajat" ja vielä just ehtii mäjäyttää. Sitä ehti maanantai-iltana jo luulla, että ollaan voiton puolella tuossa klo 21.40. paikkeilla, mutta mitä vielä...

      Anuliina, kommentoin nyt tässä samassa yhteydessä, että mittarini heitti sinun laillasi punaiselle siitä eilisestä Aamulehden Lukijalta-palstan kirjoituksesta. Aamen, olet tainnut sanoa saman mitä itse sanoisin, plus että toistan ensimmäisen lauseeni: Suokas taitaa huudella puskista sieltä hevonkuusesta niinikään. Tänne voi ihan tulla muutamaksi päiväksi tunnustelemaan, miten kivaa on, kun koko kotitalo tärähtää räjähdysten voimasta, tai ilma on sakeana hiekkapölyä. Voi että se onkin kivaa... Tuosta viimemainitusta olen muuten laittanut viestiä Harri Willbergille.

      Lähden onneksi huomenaamulla muutamaksi päiväksi toisiin maisemiin, mutta kaihan ne nyt hemmetissä antaa ihmisten edes pyhinä olla rauhassa eikä jyrää täällä.

      Kiitos ja anteeksi, kylläpä helpotti tämä verbaalioksennus :-P Se on juurikin se vertaistuki, hehe.

      Poista
    2. Joo on kyllä aika typerä toi anonyymin kommentti, ei viitti typeryyteen vastata typeryydellä ja näinpä jätän vastaamatta.
      Onhan tää aika hermoja raastavaa aikaa, ja itsehän olen ollut koko ajan tämän tunnelin puolella, mutta raskasta se on kun ei kodissa pysty rauhoittumaan. Mehän muutettiin tähän yrjönkadulle nimen omaan sieltä onkiniemestä, paasikiventie 8:sta, joten ehkä vähän ojasta allikkoon, mutta tämä kyseinen asunto kyllä lumosi aivan täysin. Enkä vieläkään ole ostoa katunut hetkeäkään, en edes yöllisten rusnailujen aikaan, tai edes nyt tiistaina kun korvatulpat tulehduskorvissa täällä kotonani tärisin. Mutta just noi anonyymien fiksut ajatukset tai kaiken maailman typerät mielipidekirjoutukset saavat kyllä ärsyyntymään pahemmin kuin räjäytykset, porukset tai rusnaukset ikinä!

      Poista
  4. Näinhän se on. Eipä tässä ole muuta väitettykään. Seiskalta onkin lupa aloittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...mutta ei se silti tarkoita, että siitä pitäisi tykätä tai olla innoissaan. Eikös vain?

      Ymmärrän kyllä, että esim. tämä yöllisen rusnaamisen rajoittaminen lisää aikaa, joka työskentelyyn kuluu juuri tässä huudeilla ja ymmärrän myös, että rusnaus aloitetaan heti kun rajoitukset sen sallivat. Tietenkin.

      Olen todella pahoillani siitä, että rusnausäänet kantautuvat kiinteistöömme. Kunpa eivät kantautuisi. Niin ei osattu osottaa tapahtuvan, mutta niin tapahtui.
      Aamuseiska on paljon parempi kuin yökolmesta eteenpäin, mutta ei se silti nautinnollista ole sekään.

      Ei tässä kukaan tahallaan tunnelitöitä viivästyttele, jos sitä joku epäilee.

      Poista