maanantai 24. marraskuuta 2014

ÄÄK! x 2

Nyt se alkaa!! Puhkaisuun tähtäävä louhinta. [Tunnelmani osui oikeaan.] Huomaan kyllä, sillä taas pärisee pora kotonassa.. Hurraa! Eiku. Tai joo, tämähän meinaa vaan sitä, että kohta se on sitten ohi. Louhinta tässä alla nimittäin, ihan ikiajoiksi.. 

Liikenneviraston sivuilla, 'ajankohtaista' -osiossa: "Naistenlahdessa alkaa liikennetunneleiden suuaukkojen puhkaisuun tähtäävä louhinta. Santalahdessa on valmistunut uusi kevyen liikenteen ylikulku. Lisää tietoa em. aiheista ja viikon 48 muista töistä alla olevan linkin asukastiedotteesta." 

Asukastiedote 24.11.2014 kertoilee seuraavaa: 

Nythän on niin, että FB:ssäkin on tunnelihankkeelle ihan omat Rantatunneli -sivut. 

Naistenlahti:
  • Maanantaina Naistenlahdessa alkaa liikennetunneleiden päivittäinen louhinta idän eli työmaakaivannon suuntaan (musta ympyrä kartassa). Louhintaräjäytyksiä tehdään 1-3 päivässä ja liikennetunnelit puhkaistaan työtunnelin pohjoispuolelle 1 – 2 viikon sisällä.
  • Liikennetunneleiden molemmilla puolilla (siniset täplät kartassa) alkaa myös viikkoja kestävät avolouhinnat.
(kuva asukastiedotteesta )
[Siinä se on.. Koti, mustassa ympyrässä. Elämme jännittäviä aikoja. Ryskää vähän joka suunnalta. Ihan sama, kunhan eivät RUSNAA yöllä.]

Santalahti:
  • Santalahdessa kaikki johtosiirrot on tehty.
  • Kekkosentien yli on rakennettu uusi työnaikainen kevyen liikenteen silta, joka otetaan virallisesti käyttöön 1.12.2014. Silloin valtatien pohjoiseunan pysäkkikin siirtyy Simppoonkadun liikennevalojen vierestä uuden ylikulun viereen. Valtatien eteläreunan pysäkki siirretään samaan paikkaan myöhemmin keväällä.
  • Edellä mainitut toimenpiteet mahdollistavat Paasikivenkadun risteyssillan paalutuksen, joka on ohjelmoitu alkamaan viikolla 49.

Eikä siinä vielä kaikki. Sähköpostiini oli tänään pätkähtänyt haastattelupyyntö Yle Tampereen tunnelijuttuihin. [ÄÄK! siihenkin.] Haastattelu olisi vain jo keskiviikkona ja kovin huonoon aikaan, en tiedä kykenenkö irtautumaan töistä kesken päivän. (Tiedustelin jo sähköpsotilla onko tuo keskiviikko ainoa mahku. Jos näin on, niin täytyy tiedustella töissä hiukan juttuja.) Lisäksi haastattelu olisi radiohaastattelu. Jotenkin olin ajatellut, että se olisi ihan sellainen perushaastattelu, joka ilmestyisi kirjallisessa muodossa. Naurattaa ihan paljon, koska ne ei tiedä minun sanaisen arkkuni purskahtelua ja rönsyilevyyttä. Ei vainenkaan, osaan minä ihan asiallisestikin jutella. Ehkä. ;)

Vououou! Kylläpä nyt tapahtuu paljon yhdellä kertaa. Juuri taisin eilen mainita, että tämä tunnelielämä on niin seesteistä...


Näihin kuviin ja tunnel(m)iin,
                                                   -Anuliina

May The Force Be With Us!

2 kommenttia:

  1. Hei.

    Ei muuta kuin pyydät töistä vapaata, että pääset radiopersoonaksi ;) Ja linkkiä sitten tänne unohtamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahahhaahh! :D Radiopersoonaksi indeed.

      Kyllä mä töissä aion kysyä, jos voisin käydä haastateltavana. (En vain tiedä missä sen haastattelun pitäis tapahtua, että viekö siirtyminen valtaisasti aikaa. Kun mullahan ei sitä autoa ole.)

      Mua naurattaa ihan hirmuisesti tää koko juttu. Mihin mä olen oikein joutunut tämän tunneli(elämä)ni kanssa...

      Se tässä nyt hiukan jännittää, että kun mä olen vihdoin saanut itseni ainakin jokseenkin positiiviseen moodiin, mitä tähän tunneliin tulee, niin nyt just ne ryhtyy räjäyttelemään urakalla tässä alla.
      Voi olla, että nämä "puhkomiseen tähtäävät louhinnat" palauttavat mut keväisiin tunnelmiin (vaikka sitä en kyllä usko, ellei ne rusnaile yöllä.) Siinä tapauksessa olen aivan sekaisin tunnelmissani.

      Kerro siinä sitten selkeästi "tunnelikokemuksistasi ja ajatuksistasi."

      No, kattellaan. Asioilla on tapana järjestyä.

      Poista