sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Haudi, pitkästä aikaa!

Onpa ollut aikamoinen viikko. Pientä flunssaa on pidellyt ja töitten jälkeen on ollut veto niin pois, etten ole oikein jaksanut edes kirjoittaa. Tai ainkaan käydä napsimassa kuvia, enkä oikeastaan ole seuraillut hirveästi edes tunneliuutisointia. Tänään kävinkin sitten taas sunnuntaikävelyllä. Ulkoilutin hiukan kameraani. ;)

Kipitin Soukanlahdenkatua pitkin Soukanpuistoon, siitä taas rikollisesti loikin Rantatien yli. Tällä kertaa en mennytkään tuota Naistenlahden ylikulkusiltaa pitkin, sitä nykyään ainokaista ylikulkusiltaa, eli pohjoista -tai oikeammin siis sen kylkeen rakennettua kevyenliikenteen väylää. Sitä vastoin valitsin pitemmän reitin ja könysin Lapinniemeen tuolta Pursiseuran kulmilta sitä venesataman laituria pitkin.

Sitten niitä kuvia. Louhetta... tai täyttömaatako se nyt sitten on.. on roudattu tuonne rantsuun jo melkoisesti. 
Louhetta Lapinniemessä 16.11.2014.
Louhetta, louhetta, louhetta... 16.11.14.
 Varo kevyttä liikennettä!! sanoo keltainen työmaakyltti.
Naistenlahden pohjoinen ylikulkusilta enää jäljellä. 16.11.14
Lapinniemen kylpylän ja aallonmurtajan kupeesta tunnelin täyttömaanäkymää 16.11.2014.
 Kävin Lapinniemen uimarantalaiturilla kuvaamassa tuota louhemäärää. Alue olikin niin laaja, etten saanut sitä mahtumaan yhteen kuvaan niin, että kuvasta olisi saanut jotain selvääkin. Joten yhdistin kaksi kuvaa, tälläsin ne vain yhteen, en mitenkään jaksanut alkaa häivyttää tuota rajaa tai säätää valotuksia tms. Olkoon, saa luvan kelvata.

Sitten lähdin kohti Rauhaniementien sillan jäämistöä. Nappasin matkalla yhden kuvan täyttömaasta Naistenlahden voimalan verkkoaidan läpi.
Täyttömaata Naistenlahdessa 16.11.2014.
Kävin alhaalla Rantatien varressakin patsastelemassa, mutta ei sieltä oikein mitään kuvia saanut otettua. Siksipä siirryin takaisin ylös ja sillan raunioille.
Naistenlahden tunnelityömaata 16.11.2014.
Rauhaniementien sillan jämät 16.11.2014.
Jatkoin Marjatan ylikulkusillan suuntaan. Siinä tajusin, että minunhan olisi pitänyt kiivetä ylös kalliolle tullessani Lapinniemestä. Siitä mäkeä ylös Kuntokolmosen suuntaan... Sieltä saa todennäköisesti varsin kattavan kuvan työmaan tilasta. Ensi kerralla sitten. 
Naistenlahden tunnelityömaata 16.11.2014.
 Kävelin Tunturikatua pitkin ja päätin, että nyt käyn kuravellistä huolimatta niin lähellä sillan purkuhommia kuin työmaa-aidat sallivat. Ei ne oikein sallineet. 
Sillan purkua siellä, sillan purkua täällä... Sekä  mutaa. 16.11.14
 Rämmittyäni mudassa tovin, en lopulta saanut juurikaan parempaa kuvaa. Tylsää. Työmaa-aitoja en kuitenkaan ryhtynyt siirtelemään.
Sillan purkua siellä, sillan purkua täällä... 16.11.2014
Sillan purkua siellä, sillan purkua täällä... 16.11.2014
Päätin suunnata kotiin. Matkalla työmaa-aidassa oli kuitenkin kutsuva aukko, se oli avoinna ihan minua varten. ;) Ei sieltäkään kyllä saanut kovinkaan kummoisia kuvia. Ehkä vähän lähempää kuin normaalilta "vastarannan kuvanottopaikaltani" eli roskisten vierestä. :D
Naistenlahden eteläisen ylikulkusillan jämät 16.11.2014.
Naistenlahden tunnelityömaata 16.11.2014.
Sitten lähdin kotiin. Vielä otin Soukanlahdenkadulta sillan jämäkuvan. Ja muutaman betonirakennelmakuvan tukimuurilta.
Naistenlahden eteläisen ylikulkusillan jämät 16.11.2014.
Betonirakennelmanäkymä Soukanlahden tukimuurilta 16.11.14
Betonirakennelmanäkymä Soukanlahden tukimuurilta 16.11.14

Räjähdysmattonäkymä tukimuurilta 16.11.14.
Zoomasin kameralla noita työmaan roskiksia, ihan vain, koska minua alkoi kiinnostaa mitä yhdessä tarrassa lukee. Ei siellä varmaan kuitenkaan biojäteroskista työmaakoppien vieressä ole. Tähän ympäristöön jollain tavalla melko huvittava ajatus. Ei ollut. Roskiksen tarrassa lukee Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy. Joka siis "urakoi Tampereen Rantatunnelin sillat, betonitunnelin, kaukalot sekä tukimuurit. Urakkaan kuuluvat mm. Santalahden betonitunneli ja kaukalon sekä hankkeen eritasoliittymien siltojen rakennustyöt.
Työt ovat alkaneet maaliskuussa 2014 ja valmistuvat vuonna 2017. Sopimuksen urakkasumma on noin 10M€." 
 Lainaus on tuolta Insinööritoimisto Rantalan sivuilta, kohdasta: Projektit, Tampereen Rantatunneli. Siellä on pari kuvaakin.


Jahas, eipä tässä sitten taas muuta.
                                                       -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti