torstai 20. marraskuuta 2014

Pali 17Y liikennöi arkisin Armonkalliolla

Sain eilen yllätyssähköpostia Salmen Pekalta. Kyselin loppukesästä häneltä näistä bussiasioista, silloin kun tuo Rauhaniementien silta purettiin ja me armonkalliolaiset jäimme ilman joukkoliikennepalveluita. (Hän sattuu siis olemaan joukkoliikennelautakunnan pj, siksi häntä asian tiimoilta lähestyin...)

Hän tiedotti minua, että nyt on saatu edes hieman helpotusta Armonkallion joukkoliikenneongelmaan. On siis otettu käyttöön uusi palveluliikenteen linja 17Y, joka lähtee Kaupin sairaalasta, Tammelan ja Armonkallion kautta keskustaan ja siitä Kalevan Prismaan. Tämä PALI ei poikkea pihoihin, joten kulkeminen on kuulemma joutuisampaa. Vuoroja on toki harvakseltaan, mutta on tämä sentään parempi kuin ei mitään.

PALI 17 ja 17 Y

PALI 17 ja 17Y, reittikartta

 Tampereen kaupungin sivuillakin asiasta kerrotaan otsikolla:  Palveluliikenteen PALI 17:lle lisätään liikennettä.
"Palveluliikenteen linjalle PALI 17 lisätään liikennettä marras-toukokuulle. Lisäliikenteellä pyritään helpottamaan joukkoliikenteen linjan 2 poikkeusreitistä aiheutunutta palvelukatvetta Kaupin ja Armonkallion suunnalla. Linja 2 joutui pitkäaikaiselle poikkeusreitille Rauhaniementien sillan purkamisen vuoksi." 


PALI 17Y (Kauppi-Sokos-Hatanpää-Kaleva) on tullut liikenteeseen maanantaina 3.11.2014 ja se liikennöi arkisin aina 29.5.2014 asti. Autolla ajetaan ylimääräisiä vuoroja arkisin kello 8.45 – 14.45. Ensimmäinen lähtö Kaupista keskustaan on kello 8.45. Lisälinjalla on suora yhteys Kaupista Hatanpäälle sekä kaksi käyntiä päivän aikana Kalevassa.
Muista palvelulinjoista poiketen PALI 17Y ajaa kiinteää reittiä eikä poikkea reitiltä.

 Hmm.. palvelee tuo nyt ainakin kotona oleskelevia ja tietysti vanhuksia. Harmillista on, ettei 17Y liikennöi esim. viiteen asti, silloin se palvelisi myös työssäkäyviä armonkalliolaisia. Ei sillä, en minä itse ajatellut bussilla töihin kulkeakaan. Mutta voisi se olla sellainen back-up plan jollekin tosi-sysi-kiireiselle räntäsadepäivälle.

Jaa niin, käytiin muuten työlasten kanssa Nääshallissa keskiviikkona. Minähän en ollut siellä ikinä ollutkaan ennen. Ja voi valtava, että se olikin valtava. Ja hyvin tunnelihtava. :D Ihan samanlaiset seinämätkin kun tuolla alhaalla... Eikä edes osunut kohdalle yhtään räjäytystä tai yleensä mitään muutakaan tunnelielämän  äänimaailmaan kuuluvia rapsutteluita...Jos ymmärrätte mitä tarkoitan..

Paluumatkalla kuljettiin muutaman A-insinöörin (liivissä luki niin -oisko ihan ollu tunnelimiehiä.. Niin no, kaikki työmiehet on ainakin melkein tunnelimiehiä minulle :D) ohi, ne olivat siinä tien varressa niitten sellaisten kameran näköisten juttujensa kanssa. Yksi lapsista oli ilmeisesti kysynyt heiltä jotain, koska huuteli minulle miehet ohitettuamme, että "Anuliina, ei tuo vanha herrasmies vastannut mulle mitään..."
Voi, että mua nauratti. Herrasmiesinsinööri. :D Jos olisin mies ja vielä insinööri, niin mä kyllä todellakin haluaisin, että mua kutsuttais herrasmiesinsinööriksi.

                                                                          -Anuliina

PS.Huomenna on perjantai! JEE ja WOHOO!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti