tiistai 18. marraskuuta 2014

Mullin-mallin ja hyrskyn-myrskyn

Tänään liikenneviraston sivuille oli laitettu kuva Naistenlahden ylikulkusillasta. Enää jäljellä näkyy vain pohjoinen ylikulkusilta, joka sekin puretaan, kunhan tunneli avataan liikenteelle.

(kuva Liikenneviraston sivuilta 18.11.2014)
 Kuva on harmillisen pieni, tai vastaavasti jättiläissuuri. Minä sitten hiukan "kopsasin, leikkasin ja liimasin."
"suurennos-pienennös" yllä olevasta kuvasta
Silta näyttää siltä kuin se olisi aina ollut tuollainen. Ihan itsekseen vain tuossa. Vaikka siis nuo reunimmaiset (ylhäältä) autot ajavat entisellä kevyen liikenteen väylällä. Outoa.

Seurantapalvelusta sainkin kuvan entisistä "kaksois-silloista". Joista toista ei enää ole. Samassa kuvassa näkyy vasemmalla myös nykyinen louhintatilanne. Joka on ennallaan tässä päässä. Yhäti.
Seurantapalvelu Louhesta 18.11.14
Niin, ja onhan tämä tienoo muutenkin tänä päivänä hiukan erinäköinen. Ei ole puita, ei junarataa. Ei. Eikä Rauhaniementien siltaa tai Naistenlahden eteläistä ylikulkusiltaa. On vain myllätty tunnelityömaa.

Huomasin muuten tänään, etten eilen paatoksessani tajunnut sepustaa siihen "Onko tunneli vaikuttanut elämääsi"-kyselyyn ollenkaan kodin tärinöistä tai yleensäkään varsinaisesta työmaasta. Extreme-Rusnaus voitti ihan 6-0. Kaiken muun. No, ei kai se ole niin justiisa, ounastelen, että vastauksia tärinöitten osalta satelee muualtakin.

Hain tänään itselleni uuden puhelimen (JIHUU JIHUU!) lähipakettina (vaimikäseonkaan) Tammelan Siwasta. [Outoa, joskin asian vierestä, mutta ihmettelen miksei se tullut tuohon mun koti-Siwaani?!!] Matkalla tepastelin taas tunnelityömaan ohi. Luonnollisestikin. Ne olivatkin mylläneet sen ihan kokonaan täältä Soukanlahdenkadun reunalta. Työmaa-autotiekin on siirretty kulkemaan tuonne "ylemmäs."

Naistenlahden tunnelityömaa ihan mullinmallin. ;) 18.11.2014
 Kuva on hiukan huono sikäli, ettei siitä oikein näy se mylläys. Mutta kallio on kuopsutettu esiin ja vähän vissiin rouskuteltu muutenkin menemään. Ehkä hiukan jysäyteltykin. En tiedä.Vettäkin siellä oli näkyvissä. Ihan mullin-mallin ja hyrskyn-myrskyn se on kuitenkin. Mukavaa vaihtelua. ;)

Mitäs muuta? Oispa jo perjantai.
                                                     -Anuliina

Iloa iltaanne!

EDIT Illemmalla: Tuli mieleeni, että kun on kerta otettu tuollainen ilmakuva tuosta sillasta, niin onkohan sitten kuvattu myös uusia videoita. Ja olihan siellä, tänään YouTubeen ladattuja molemmat.
Linkit videoihin:
Naistenlahden työmaa 14.11.2014
Santalahden työmaa 18.11.2014

Naistenlahti näytti ihan just tuolta kuin se onkin, mitä nyt eilen tai/ja tänäänhän sitä on myllätty hieman lisää... Ja täyttömaat näkyi myös.
Mutta nyt minun ei sitten tarvikaan mennä stalkkaamaan tuonne Santalahteen. Kevyen liikenteen väliaikainen ylikulkusilta näkyi ja paljon, paljon muuta. HYVIN paljon muuta! Hyvänen aika sentään, että siellä olikin...hmmm..tunnelityömaan  näköistä!! ÄÄK! Miten minä aina yllätyn niin kovasti tuosta tunnelityömaan alueen suunnattomuudesta?! 
Tämä meidän tunnelityömaa on paljon pikkuisempi. Tai niin no, onhan sitä levitelty kyllä vähän ympäriinsä. Mutta silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti