maanantai 17. marraskuuta 2014

Me ollaa omii persoonii me kaikki

Millai muute? No sillai kai... ;)

Nyt ne on taas palanneet ruotuun ja asukastiedote löytyi tuttuun tapaan maanantaina, eli tänään,  Liikenneviraston sivulta. Huh. Joku järjestys pitää näissä hommissa olla. Nyt olin taas vitsikäs. Pärjään kyllä ihan hyvin, vaikka tiedotteita laitettais perjantaisinkin. ;)

Asukastiedote 17.11.2014 ei vieläkään kerro mitään tunnelien puhkomisesta, mutta paljon muuta uutuutta on luvassa.

"Ajankohtaista
Hankkeen melutaidegallerian esittelytilaisuus pidetään allianssin toimistolla 4.12.2014 klo 18. Louheen murskaus siirtyy Santalahdesta Ranta-Tampellaan. Näsinkalliolla rakennetaan maanalaista siltaa. Lisää tietoa em. aiheista ja viikon 47 muista töistä alla olevan linkin asukastiedotteesta." 
Ja linkkihän on täällä tuolla "yllä oleva." Eikä alla ollenkaan.

Hankkeen melutaidegallerian esittelytilaisuus pidetään siis allianssin toimistolla torstaina 4.12.
klo 18
. Tilaisuudessa taiteilijat esittelevät alustavia luonnoksiaan Santalahden ja Naistenlahden meluaitoihin tuleviksi taideaiheiksi. [Tämä on minusta hyvin mielenkiintoista. Pitääpä mennä paikalle.] 

"Sillan kansi on purettu, betonin purku jatkuu maassa." Otin kuvan 16.11.2014.
Naistenlahti:
  • Louheen murskaus alkaa Ranta-Tampellassa. Murskausta tehdään maanantaista perjantaihin klo 7-18. [Ei ne sitten sitä 39 päivää Santalahdessa murskanneetkaan... Murskausta harrastettiin siellä vkosta 44. Eli vain kolme viikkoa.]
  • Naistenlahden eteläisen ylikulkusillan kansi on purettu. Betonin purku jatkuu maassa ja maatukia puretaan vielä 1-2 viikkoa. [Kuviakin löytyy muutama näistä purkutapahtumista täällä, juu. Myös tämän tekstin työmaakuva on eiliseltä kuvausreissulta.] 
Näsinkalliolla maanalaisen sillan rakennustyöt alkoivat reilu viikko sitten

Santalahti:
  • Louheen murskaus loppuu toistaiseksi ja alkaa uudelleen myöhemmin keväällä.
  • Työnaikainen kevyen liikenteen ylikulkusilta Rantaväylän yli Haarlan kiinteistön ja työmaatukikohdan välissä otetaan käyttöön kuluvan viikon aikana. Rantaväylän bussipysäkeille johtava alikulku on toistaiseksi myös käytössä.
Sellaisia tiedoksiantoja tänään. En vieläkään muuten ole saanut aikaiseksi käydä stalkkaamassa tuolla Santalahdessa. Näsinkalliolla ei kai ole paljon stalkkailtavaakaan. Paitsi, että menen minä kyllä työlasten kanssa Nääshalliin tällä ja ensi viikolla. Sijanti on siis melko lähellä tuota maanalaista sillanrakennuspaikkaa.  Mahdankohan minä pärjätä siellä ollenkaan... Jos vaikka tulee kevätfläsäreitä. Hihhii. Kyllä nyt naurattaa. Ainakin vielä.

Lopuksi, nyt kun muistin asian, niin minun on pitänytkin mainita yksi juttu. Kun taannoin luettelin asioita, joista tunneli tulee mieleeni, ja se siis tunkee tajuntaani ihan joka suunnasta -alvariinsa, jäi yksi asia mainitsematta: Putous. Ja Salme Pasi.
Salme Pasi, kuva Iltalehdestä
Punainen liivi ja kaikkea. Ruutupaitakin. Ihan selvä tunnelimies. Onkohan niistä monta Porista? Tsihhhi. ;)                                                                    
                                                                                           -Anuliina

EDIT.19.03:  Oi,Yle-uutisten sivuilla:  Tampereen rantatunnelia louhittu vuos​​​​i – miten työmaa vaikuttaa arkeesi?  "Tampereelle rakennettavaa Suomen pisintä maantietunnelia on räjäytelty kohta vuosi. Onko rantatunnelin rakennustyömaa vaikuttanut sinun elämääsi? Yle Tampere valmistelee tunnelityömaasta juttukokonaisuutta, jossa haluamme kuulla myös yleisön kokemuksia."

Ai onko?! Ahhahah! Mitenköhän tuohon saisi vastattua lyhyesti? En minä sellaiseen kykene. Tosin, jos nyt vastaisin tuohon, olisi vastaukseni melko säyseä. Kun ei mulla enää mitään hätää ole. Onneksi ei kyselty kevväämmällä. Kai minä kuitenkin kannan korteni kekoon, tunneliaktiivinen kun olen. Täytynee siis vastata minunkin. Jotain. Lehtien tunnelia koskevien juttujen kommenttiosastoihin en ole ikinä kommentoinut mitään, vaikka sanottavaa toki olisi ollut.  Tämä on kuitenkin hiukan eri asia.

EDIT 20.16: CHECK! Vastattu. Mitenkähän monta A4:sta sekin vastaus oli... ;)
Vuodatin luonnollisestikin kaiken alkutunnelmista kevään epätoivon ja hermojaraastavuuden kautta aina nykytunnelmiin. Jotka ovat siis hyvät. "Tiivistelmäni" toki painoittui niihin kevään ei-niin-mieluisiin kokemuksiin. Koska kerran kysyttiin miten työmaa on vaikuttanut arkeeni... Mainitsin toki myös, että nyttemmin tunnelielämäni on lähes seesteistä. 

Eli suhtautumiseni rakentamiseen vuoden aikana on:  ULLATUUUUS!!!... muuttunut positiivisemmaksi. Enpä ois vuosi sitten uskonut. Toisaalta, sen viime kevään jälkeen suunta voikin olla vain ylöspäin. :D (Oikeastaan siis vasta kevään jälkeen suhtautumiseni rakennustouhuihin on muuttunut.)

Nyt minä sitten vaan toivon ja toivon ja toivon. Toivon, ettei suuaukkojen liikenne tai jättiläispiippu aiheuta meille harmaita hiuksia tulevaisuudessa. Toivon, että tuosta rantsusta tulee ihastuttava  virkistysalue. Toivon, että tässä vielä kävisi hyvin. Ei kai tässä muutakaan voi. Uskon, että asioilla on tapana järjestyä. Ja elelen tunnelielämääni päivä kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti