keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Taas on googlattu

Joopasen joo. Googlailin hiukan ihan yleisesti tunnelijuttuja pitkästä aikaa. 
kuva: mydigitallife
  •  Ekaksi luin Tampereen taidemuseon sivuilta piippukilpailusta. 
Muistelin nimittäin, että eilen olisi ollut deadline kilpailuehdotuksille. Noihin muihin aikatauluihin on nyt näköjään tullut hienoisia muutoksia. (Olen kirjoittanut aiheesta tänne blogiinkin lokakuussa, linkki siihen tuossa: Piippukilpailu )
Taidemuseon sivulla kilpailusta kirjoitetaan seuraavasti:
"Tampereen rantatunnelin ilmanvaihtopiippujen taidekilpailu
 HUOM!
Taidekilpailun aikataulut ovat muuttuneet. Palkintolautakunta valitsee kolme jatkoon päässyttä ehdotusta, jotka julkistetaan Tampereen taidemuseon lehdistötiedotteessa 17.12.2014. Kaikki työt asetetaan esille Galleria Nottbeckiin 17.–19.12.2014. Kilpailun voittaja julkistetaan 13.3.2015.

Tampereen rantatunnelin suuaukkojen läheisyyteen asennetaan kaksi ilmanvaihtopiippua loppuvuonna 2015. Tampereen taidemuseo järjestää yleisen kilpailun taideteosten toteuttamiseksi ilmanvaihtopiippuihin. Kilpailu on valtakunnallinen ja avoin kaikille suomalaisille tai Suomessa pysyvästi asuville ammattitaiteilijoille tai työryhmille, joissa on mukana ammattitaiteilija. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran sääntöjä ja seuraavia määräyksiä."
jne..

Tämä kilpailu, tai sen tulos, jännittää minua aivan valtavasti. Piippu nimittäin tulee olemaan osa jokapäiväistä näkymää täällä meillä. Eikä se todellakaan tule olemaan mikään osanen lähimaisemasta, vaan hallitsee näkymää pihaltamme ja ikkunoistamme. Niin kuin monen muunkin näillä kulmilla. Toivoa sopii, että se tulee miellyttämään silmää edes sen minkä voi...

  • Googlaillessani osui  seuraavaksi silmiini Ylen juttu Melutaidegalleriasta. 
Se on jotenkin mennyt minulta kokonaan ohi, mutta eipä tuo mitään, olinhan Melutaidegalleria -tilaisuudessa paikalla, joten sisältö on tuttua ennestään. Jos juttu meni sinultakin ohi, se on täällä: Tampereen Rantatunnelin meluseiniin tulee kaupungin näkyvin taidegalleria.

  • Sitten silmiini osui jotenkin hämmentävä FB-juttu, Lemminkäisen sivuilta, ihan tuolta googlen kautta kylläkin. 
Minä en ole blogissani ihan kauheasti ottanut kantaa esimerkiksi mihinkään poliittisiin asioihin tai muutenkaan oikeastaan mihinkään mikä ei jotenkin liity tunneliin. Nyt sitten silmiini osui tämä teksti, joka on kyllä mainitsemisen arvoinen:
"Kiitos Mattolaituri haasteesta! Otamme sen vastaan. Haluamme rakentaa yhdessä asiakkaidemme kanssa toimivia, turvallisia ja terveellisiä olosuhteita asumiseen, työntekoon ja liikkumiseen tasa-arvoisessa yhteiskunnassa."

Haaste liittyy siis Me tahdomme -kampanjaan. Jotenkin hämmennyin tästä. En minä odottanut mihinkään tällaiseen törmääväni tunneliasioitten tiimellyksessä. En minkään yrityksen tai yhtiön toimesta. Ne ovat kaikki irrallaan muusta maailmasta, ja kuuluvat vain tähän tunnelimaailmaan. Minusta, mukamas. :D
Voi hitto. Voi, miten olen jotenkin yllättynyt ja vilpittömän iloinen tästä. Miljoona pistettä kaikille noille yrityksille, jotka ovat tuon haasteen allekirjoittaneet. Ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta. Hurraa! 

Nyt minulla ei ole kyllä mitään lisättävää. Ainakaan tänään.
                                                                                        -Anuliina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti