maanantai 8. joulukuuta 2014

Maanantaina sataa aina

..tai siltä vähän ainakin tuntuu. Ei ole ollenkaan joulu(ku)ista tämä sää nyt, ei.

Liikenneviraston sivuilla on jo hiukan aikaa ollut kuva Santalahden betonitunnelin osuudesta. Minun on pitänyt se laittaa tänne, mutta aina se on jäänyt. On se vaan valtava hässäkkä. Ja melko karun näköistä tuolla, ääk!
Kuva Liikenneviraston sivulta
 Asukastiedote 8.12.2014 kertoilee seuraavaa (noin niinku uutena tietona):
 "Rantatunnelin rakentaminen jatkuu nykyisillä liikennejärjestelyillä useamman kuukauden eteenpäin. Santalahdessa Paasikivenkadun risteyssillan paalutus päättyy tämän viikon aikana. Työmaakaivannon pontitus jatkuu siellä sen sijaan vielä toistaiseksi.
Naistenlahdessa avolouhinnat lähestyvät työmaakaivannon luoteiskulmaa (liikennetunnelin suuaukon pohjoispuoli). Tunnelin suuaukolla tehdään hulevesilinjoja."

Hulevesilinjoja... Hmm...  Nopea googlaus Wikipediasta:
"Hulevedeksi kutsutaan rakennetuilta alueilta poisjohdettavaa sade- ja sulamisvettä. Näitä vesiä syntyy erityisesti kaduilta, teiltä ja rakennusten katoilta muodostuvana pintavaluntana. Perinteiset hulevesien johtamisjärjestelmät perustuvat joko seka- tai erillisviemäröintiin." ...jne.
 Okei, suuaukolla tehdään siis hulevesilinjoja.

Laitetaan nyt vielä loputkin tiedotteesta, ihan vain, jotta ei pääse unohtumaan:
 "Hankkeen melutaidegallerian kuva-aiheet ovat nähtävillä ja ”äänestettävissä” allianssin toimistolla (PMK:n talon sisäpiha, Erkkilänkatu 11) tämän viikon keskiviikkoon 10.12. saakka. Taideaiheita on tulossa Santalahteen ja Naistenlahteen meluaitoihin. Lisätietoa Rantatunnelin Facebook-sivuilta."

Kannattaa muuten oikeasti käydä tuolla toimistolla äänestelemässä, ainakin Soukanlahdenkadun asukkaille suosittelen käyntiä. (Ei ole edes pitkä matka.) Kun tuossa ne aidat sitten tulevat olemaan katseltavanamme.  

Sitten ilman mitään aasinsiltoja seuraavaan asiaan. Eikä muuten liity tunneliin mitenkään. Armonkallioon kylläkin. Hannibalin paikalle on nyt avattu uusi pubi, Pub Armo. OHO! Muistaakseni olen täällä blogissa maininnut Hannibalin sulkeutumisestakin, niin mainitaan nyt tästä uudesta Armostakin sitten. Tänään töistä kotiin polkaistessani havaitsin nimen ikkunassa. Eräs naapurini tiesi kertoa, että se on ollut jo aukikin. Facebookista löytyi sivu Pub Armolle. Pubin kuvauksessa lukee "Moottoriurheilupainotteinen sporttipubi."
Niin, että nyt täällä on taas pubi. Vaikka tunnelikriisipalaverin pitämiseen. ;) Nyt vaan ei ole oikein mitään kriisiä. Vai tarvitaanko siinä nyt oikeastaan mitään kriisiäkään. Tsihhhi.

Ei mulla taas muuta. Illalla takaisin töihin joulujuhlimaan. TIP-TAP! ♪
                                                                                  -Anuliina

Jaa, sitten loppuun vielä Morrisonin Jimin syntymäjuhlapäivän kunniaksi Break On Through (To The Other Side.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti