tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulu se tulla jollottaa

Tampereen Joulutori (eilen aamulla ennen seiskaa)
Tässä on nyt ollut kaikenlaista mielen päällä, siis muuta kuin nuo tunnelityöt. :/ Meinaa melkein kokonaan unohtua koko tunneli Anuliinalta. Mutta mukava ja ihastuttava asia on onneksi se, että minulla on uusi pikkuinen kummityttö, Anuliina-tädin kultainen, pieni, tärkeä henkilö. ♥ Laavlaav! ♥

Sitten tunneloimaan: Asukastiedote 15.12.2014 kertoo, että ne meinaavat pitää joululomaa!! Ja siis myös me. :) Kertoo se kyllä vähän muutakin:

"Louhintaa ja maanrakennustöitä tehdään tämä viikko vielä normaalisti. Sen jälkeen louhinnoissa ja maanrakennustöissä alkaa loppiaiseen saakka jatkuva joulutauko. Tauon aikana tunnelissa tehdään vähäisessä määrin melua aiheuttamatonta työtä.

Santalahdessa työmaakaivannon pontitustyö on päättynyt, samoin Paasikivenkadun risteyssillan maa- ja välitukien paalutus.

Joulutauon jälkeen työt jatkuvat sillan alusrakenteiden ja muottien tekemisellä.

Liikennetunnelia on louhittu yhteensä 2650 m, mikä on 60 % louhittavasta kokonaismäärästä.

Naistenlahdessa suuaukon avaaminen on ollut hieman odotettua hitaampaa mm. suuaukon betonirakenteiden varomisen vuoksi. Naistenlahden pohjoisen liikennetunnelin suuaukko on puhkaistu. Santalahdessa tunnelin suuaukkojen avaaminen aloitetaan joulutauon jälkeen.

Allianssi toivottaa kaikille Hyvää Joulua! Seuraava asukastiedote ilmestyy viikolla 3."


Hmm... "Naistenlahdessa suuaukon avaaminen on ollut hieman odotettua hitaampaa..." Tämä kai  tarkoittanee, että näitä meidän suuaukkoja ei ole louhittu täyteen profiiliinsa jouluun mennessä. Vaikka niinhän se oli, että mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan eteläinenkin tunneli olisi louhittu täyteen profiiliinsa jouluun mennessä. Hyvä se onkin varovasti rysäytellä nämä loppumetrit täällä. Nih.
Eikä se nyt ole muutenkaan niin justiinsa, varsinkin, kun ne pitävät joululomaa louhinnoissakin. Joka tarkoittaa siis rauhaisaa lomaa tänne mäellekin. JIH, JIH! :)  
Toisaalta... minun piti kyllä rempata keittiötäni välipäivinä uuteen kuosiin (ja kopistella täällä lujempaa kuin yksikään rusnauspiikki ikinä), mutta en minä nyt sitten voikaan. Kai minäkin sitten vain harrastan sellaista "melua aiheuttamatonta" remppausta. Niinku, että laminaatit lattiaan ja ovelle maalinpoisto, mutta jätetään se tiiliseinän esiinriipiminen sitten toiseen kertaan. ;)

Mitäs sitten.. En ole ollut kotona ollenkaan niin, että tätä eteläistä tunnelia olisi räjäytelty. Onkohan sitä muuten edes siirrytty louhimaan? Seurantapalveluun ei ainakaan ole tullut yhtään louhintapalloja lisää, eikä kyllä mitään räjäytysinfoakaan ole kuulunut. No, ehtiihän tuon.

Rantatunnelin fb-sivut kertoivat tänään, että YouTubeen on ladattu uudet työmaavideot. "Tänään pienoiskopterilla kuvattuja videoita Santalahden ja Naistenlahden työmailta voi käydä katsomassa YouTubessa." Paitsi, että ne on kyllä päivämäärän (ja aurinkoisen ilmankin) mukaan kuvattu eilen. Mutta ei se(kään) ole niin justiisa, ei meillä lasketa. ;) Tuossa linkit videoihin: 
Naistenlahden työmaa 15.12.2014
Santalahden työmaa 15.12.2014

(Huomaan hämmästeleväni aina vain tuota Santalahden päätä, se on aivan hirmuisen suunnaton alue. Ääk. Enpä tiedä, ehkä silmä vain on jo niin tottunut tähän Naistenlahden työmaanäkymään, ettei se enää oikein edes näytä miltään tai aiheuta kuohuntaa. Paitsi ehkä silloin, kun katsoo seurantapalvelun ilmakuvaa ajalta, jolloin oli vielä junaradat ja vihreää. Paljon vihreää. Silloin voi vähän muljahtaa.)

Eilen samaisilla Rantatunnelin fb-sivuilla muuten kerrottiin Santalahdesta seuraavaa: "Santalahdessa louhetta ajetaan kasalle keväällä tapahtuvaa murskausta varten. Vesistötäyttö on loppusuoralla ja tammikuun jälkeen järveen ajetaan vain yksittäisiä louhekuormia. Rannan lopullinen muotoilu puiston rakentamista varten tehdään myöhemmin."

On ihan unohtunut mainita (!!!), että silloin  Melutaidegalleria -iltana  allianssin toimistolla oli joukko kypäräpäisiä, turvaliivisiä ihmisiä (ja yksi tunnelimiesasuinen myös.) Myös kameroita ja erilaisia putkia oli valtavasti. Kävi ilmi, että se oli joku kameraseura. Ne pääsivät tunneliin kuvaamaan. Vou, huippua!  Niitä kuvia olisi kyllä äärimmäisen hienoa nähdä jossain!

Enää 7 päivää (5 työpäivää) lomaan. Huoh. Ja enää 880 days until VALMIS! ;)

                                                                         -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti