maanantai 1. joulukuuta 2014

Huuuh..

(kuva: quickmeme.com)
... töissä tiedettiin heti aamulla kertoa mihin aikaan ja mistä haastattelu tulisi. En kuunnellut sitä. Tietenkään. Kun kerta olin töissä. ;) Seuraavaksi kuulin, että haastattelua oli edeltänyt aamun toimittajan juonto bloggaajasta, joka on kääntynyt tunnelin kannattajaksi. Jahas, missä vaiheessa minusta oli tullut kannattaja?! Meinasin vähän hermostua. Ajattelin, että selvitellään sitten työpäivän jälkeen näitä asioita enemmän.

No, enhän minä tiennyt vielä tuolloin, että haastattelun pohjalta on juttukin Ylen sivulla. (Uutiskynnys ylitetty...Ääk! Enpä olis uskonut...:D)  Eikä siinä ainakaan ole mitään mainintaa kannattamisesta. "Mielipide tunnelista on muuttunut käytännölliseksi." Ja kyllä se muutenkin noin meni, noista asioista nimenomaan juteltiin. Hyvä Jouni T! (Paitsi, etten minä ole puhunut ympäristösuojelupäällikön kanssa, olen lähettänyt sähköpostia.)

Käytännöllisen mielipiteen täytyy siis merkitä sitä, että nyt  kun tunneli tuohon joka tapauksessa tulee, on asian kanssa elettävä ja vähiten se käy voimille, jos yrittää nähdä asiasta mahdolliset positiiviset puolet. Ei tästä muuten mitään tulisi. Kolme vuotta kuitenkin vielä jäljellä.
Kattellaan kaikessa rauhassa mitä tuleman pitää. Turha asioista on panikoida etukäteen. (Niin kuin siis olen tehnyt menneen vuoden aikana liiaksikin.) Päätinkin jossain vaiheessa, että on yksinkertaisesti vain koitettava olla ZEN ja uskottava, että asioilla on tapana järjestyä. Tässäkin tapauksessa. Olen samasta asiasta höpissyt juuri tuossa ennen ja jälkeen haastattelun pohdiskellessani suhtautumistani, joiten en ruodi sitä tämän enempää..
Tähän pitää kyllä sanoa, että minkäänlainen tyyneys ei kylläkään ole mitenkään mahdollista silloin, kun tilanne on päällä. Mutta täällä kotonani on tällä hetkellä aivan hyvä tilanne ja voin siis koittaa olla  ZEN..

Se siitä.


Sitten varsinaiseen tunnelielämään. Liikenneviraston sivuilla on uusi asukastiedote 1.12.2014. Se kertoo seuraavaa:

Hankkeen melutaidegallerian esittelytilaisuus pidetään allianssin toimistolla torstaina 4.12. klo 18.
Taideaiheita on tulossa Santalahteen ja Naistenlahteen alla oleviin karttoihin merkityille paikoille.
kuva asukastiedotteesta 1.12.2014

Naistenlahti:
  • Naistenlahdessa jatkuu avolouhinta sekä liikennetunneleiden päivittäinen louhinta työmaakaivannon suuntaan ja tavoitteena on puhkaisu vielä tämän viikon aikana. [Wohoo!!! WOHOO!! Kohta se on ohi!! Hurrat, hurrat! Se on kuulkaas juhlan paikka sitten!]
  • Louheen murskaus Ranta-Tampellassa on päättynyt tämän vuoden osalta. [Ei muuten kantautunut tänne murskausääntäkään ollenkaan. Kerran tullessani kotiin pyörällä Pajakatua pitkin otaksun kuulleeni murskausääntä.]
Santalahdessa Paasikivenkadun risteyssillan paalutus alkaa ja kestää reilun kuukauden.
Myös kevyen liikenteen järjestelyihin on tullut muutoksia.


Yle Uutisissa oli muuten luettavissa heti aamutuimaan ensimmäinen tunnelijuttu: Tunnelityömaan läheisyydessä eletään räjäytysten rytmissä: "Hyvä kun selviää päivästä toiseen metelin keskellä"  May The Force Be With You!!
Olen superonnellinen siitä, että olen (ainakin tällä hetkellä) onnekas ja säästyn enemmältä pajatukselta. Ihan siitä syystä, etten siis asu aivan tuossa "ensimmäisessä linjassa" ja käyn päivisin töissä, säästyn enemmältä pajatukselta..

Aamulehti uutisoi Santalahden bussipysäkin siirtymisestä seuraavasti"Tampereella siirretään bussipysäkkiä tunnelityömaan kiertotiejärjestelyiden vuoksi.Paasikiventiellä sijaitsevaa Santalahden pysäkkiä eli pysäkkiä numero 1002 siirretään keskustan suuntaan. Pysäkkiä käyttävät bussilinjat 3, 21 ja 35.Muutos tapahtuu maanantaina 1. joulukuuta."
Eli tänään. Hyvää joulukuuta muutens!

Aamulehdessä on tänään myös juttu: "Rantatunnelin päältä tutkitaan jokainen epäilty vaurio," mutta se on maksullinen. Jospa sitä kipaisisi ostamassa irtonumeron, samalla kun hakee kahvimaitoa. Miten sekin on aina loppu?! Kysyn vaan.

Ei mulla tässä muuta. Sulattelen tässä vielä tätä haastattelutapahtumaa. Kenties lasi punaista voisi auttaa olemaan taas hiukan enemmän ZEN. ;)

                                                      -Anuliina

Niin ja hei vaan kaikille uusille vierailijoille, olen Anuliina ja olen tunneliaktiivinen. ;) Teitä onkin käynyt täällä päivän aikana ihan valtavasti. Hui! Ihan meinaa pyörryttää.

EDIT. Vou, minulta meinasi mennä ihan ohi Ylen sivuilla oleva infopaketti: Sukella Suomen pisimmän maantietunnelin työmaalle. 
Ja sitten siellä on juttu myös tuosta tunnelin työllistävästä puolesta:  Tampereen Rantatunnelin rakentajista yli puolet on Pirkanmaalta. "Tamperelaisia heistä on reilu neljännes, 109 työntekijää."

Tunnelijutturuuhkaa tänään ilmoilla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti