keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Siinä on jo reikä!!

Naistenlahden tunnelityömaa,  suuaukkoja puhkotaan 3.12.2014
Kirjoittelin eilen illalla Meriläiselle piiiitkästä aikaa sähköpostia, tiedustelin hiukan noita räjäytysten aikatauluja, ihan meidän taloyhtiöllisistä syistä. On remppaa ja tarkastusta tiedossa. Samalla tietenkin kysyin tarkennusta käynnissä olevaan puhkomistapahtumaan. Ihan vaan, koska se kiinnostaa minua. Ja olihan minulle hieman epäselvää, että mitä ja milloin puhkotaan. Kun tätä on niiiiin ooteltu.. 
 Sainkin tänään varsin kattavan vastauksen. En sitä ala referoida, ei varmaan kannata, joten lainaan suoraan. Muillekin näillä huudeilla asuville täsmennystä asukastiedotteen puhkomistietoon:

"Tällä hetkellä teemme pohjoisen liikennetunnelin puhkaisuja. Meillä on siellä jo reikä tehty ja nyt sitä levennetään täyteen profiiliin. Puhkaisuräjäytykset ovat huomattavasti pienempiä tärinöiltään kun varsinaiset tunneliräjäytykset. Räjäytyksen helposti mieltää kovemmaksi kuin mitä se on kun siinä on nyt mukana räjäytyksen ääni verrattuna tunneliräjäytykseen. Nämä pohjoisen liikennetunnelin puhkaisuräjäytykset ovat tällä viikolla todennäköisesti tehty. Sen jälkeen siirrymme sitten lähemmäksi teidän kiinteistöä eli eteläiseen liikennetunneliin.
Mikäli kaikki menee niin kuin on suunniteltu niin eteläinenkin liikennetunneli on louhittu täyteen profiiliin jouluun mennessä. Ensin kun saadaan pieni reikä niin sen jälkeen sen leventäminen täyteen profiiliin kestää noin kaksi viikkoa."

Mitäh?! Ai siellä ON jo reikä?!! Olenkin mietiskellyt, että kauanko se mahtaa viedä, että reikä saadaan levennettyä "valmiiksi" suuaukoksi, tai siis täyteen profiiliinsa ...sanoisi tunnelimies. Parisen viikkoa. Nyt sekin sitten tiedetään.

No,  minä luonnollisestikin lähdin stalkkaamaan, josko se reikä olisi ihan näkösälläkin jo. Mutta ei tietenkään ole. Siellä se on piilossa betonirakenteitten alla. Eikä lähemmäs juuri nyt (lue: edelleenkään) pääse kuvaamaan, koska ne menivät ja purkivat minun kuvaussiltani. ;) Puhkotusta tunnelista ei tosin varmaan saakaan kuvaa, ennen kuin se on puhkottu "täyteen profiiliinsa." Ellei sitten mene salaa työmaalle yön pimeinä tunteina. Tai sitten valoisalla, mutta salaa kuitenkin.

Kävin vastarannalla kuvauspaikalla, mutta ei siitä reikää näe, sen kyllä näkee, että myllätty siellä on ja myllätään edelleen.
Naistenlahden tunnelityömaa,  suuaukkoja puhkotaan 3.12.2014
Lähdinkin hetimiten takaisin kotiin, ennen kuin pimeys taas laskeutuisi -ja joutuisin ottamaan pimeitä kuvia matkalta.

Juuri sillä hetkellä, kun lähdin kotiin päin, tunnelista jalkautui ulos ihmisjoukkio. Tirkistysaukon kuvaan he sitten osuivat myös. Mullakin on ollut tuollainen keltainen vierailijaliivi päällä. AI NIIN! Ja ne ihkut turvasaappaat ♥! Oi!
Naistenlahden tunnelityömaa Kastinsillan tirkistysaukosta 3.12.2014
Kyselin avolouhinnoistakin, ja niistä on kuulemma vähän vaikea sanoa (mitään aikataulua), kun niitä tehdään muiden töiden lomassa. Muutamia viikkoja kuitenkin vielä ainakin. Jotenkin niin se meni.
Niitä on kyllä tehtykin tässä melkoisesti. Kuten kuvista näkyy...
Naistenlahden tunnelityömaata 3.12.2014
Naistenlahden tunnelityömaata 3.12.2014

Naistenlahden tunnelityömaata 3.12.2014
Eteläisen ylikulkusillan rauniot on kokonaan poistettu jo. Kerrankin ehdin valoisalla tukimuurille, näkyy huomattavasti paremmin missä mennään. Oispa jo kesä...
Naistenlahden tunnelityömaata 3.12.2014
Siinä ne nyt tunnelin suuaukkojen edustoja työstävät.
Naistenlahden tunnelityömaa, suuaukkoja myllätään 3.12.2014
Naistenlahden tunnelityömaa, suuaukkoja myllätään 3.12.2014
Siinä olikin taas muutama kuva. ja vähän höpinää. Huomenna sitten melutaidegalleriaan. Vonkasin eilen mukaani  huomiseksi vähän "talonmiehiä" (yleisnimitys, sisältää myös naisia). Kun onhan se nyt hyvänen aika kiinnostavaa.

Allianssin toimistolla 4.12 klo 18. Sinne!

Moikko taas,
                               -Anuliina

Ai niin, laitoin eilen myös Ylelle postia, jossa kerroin vähän millaisia reaktioita jutun esittelystä kuulin. (Mielestäni on ihan asiallista kertoa ajatuksistaan myös siihen suuntaan. Varsinkin, jos siitä huutelee täällä blogissa.) Mari sanoi, että on hyvin mahdollista, että on sanottu, että kantani on muuttunut, mikä on väärin. Tarkoituksena kuitenkin oli ollut tehdä juttu suhtautumisen muuttumisesta. Hän myös pahoitteli asiaa.  Vaikka eihän se minun maailmaani nyt kovastikaan järkyttänyt.
Tietysti kiitin myös itse jutusta, se ei ollut yhtään harhaanjohtava, vaan varsin oikeamielinen. Muutenkin nuo Ylen tunnelijutut oli varsin valaisevat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti