perjantai 23. tammikuuta 2015

Sorbus intermedia

Heleijjaa, laitetaas nyt kuitenkin taas postia. En minä muuten, mutta kävelin tänään Soukanlahdenkadun kautta kotiin. Ja huomasin puissa niitä sellaisia nimilappusia. Joskus aikaisemmin oli hiukan puhetta, etten tiedä mitä puita tukimuurin kylkeen on istutettu. Nyt tiedän. Ne on Sorbus intermedioita.
Sorbus intermedia
Sorbus intermedia. Eli suomeksi ruotsinpihlaja. Googlasin sen, enhän minä tietenkään tiennyt mikä se on. Aivan kaunis puu se näyttää olevan. Googlesta kuvahaulla tuli tuollaisia kuvia.
Ruotsinpihlaja Googlen kuvahaulla
Nappasin pari kuvaa tukimuurilta, mutta laitan tähän nyt kuitenkin vain yhden. Siinä näkyy tuon sillan tukirakenteitten edistyminenkin taustalla eikä niissä muissa kuvissa ole mitään kovinkaan poikkeavaa..
Naistenlahden tunnelityömaata 23.1.2015.
Tänään töistä lähtiessäni eräs asiakas (siis vanhempi, ei lapsi...hihii ) kysyi kuuluuko tunnelista kotiini vielä ääniä, että mitä mun tunnelielämääni nykyään kuuluu? Vastasin, ettei tunnelista itsestään koidu enää harmia, pikkuräjäytyksiä vain ja loppumetrejä nekin... Mutta että nyt käydään piippukeskustelua. "Mikä piippu?" oli vastaus.
Jaa niin, törmään taas tähän, ei kaikki ihmiset elä tunnelielämää... Ihmiset ei oikeasti tiedä tästä piippuasiasta juuri mitään."Ööh, siihen tunnelin suulle tulee tunnelin poistoilmapiippu ja niistä järjestetty sellainen taidekilpailu ja jäljellä on kolme finalistia. Yksi on sellainen vähän niinku roomalaispylvästyyppinen sinivalkosävyinen valaistu ja toinen turkoosin sävyissä liikenteen mukaan loimottava valaistu piippu ja sitten on corten-teräksinen, se on sellaista punatiilen väristä, piippu johon tulisi kasvillisuutta ."
"Toivottavasti tulee se kasvillisuus, se kuulostaa hyvältä." ...oli vastaus.

Lisäksi eräs entinen työtoverini pyyteli anteeksi sitä, että on alkanut tykätä Sinisiirtymästä. Toki olen asiasta enemmän kuin tarpeeksi vouhkannut, mutta en minä siihen kuole, jos tuohon jompi kumpi noista valaistuista piipuista tulee. En. Siinä tapauksessa harmittaa vain ihan perk.. öh...paljon, koska finalistien joukossa olisi ollut kaikista ennakko-odotuksistani huolimatta sittenkin ihan miellyttäväkin vaihtoehto. Jos piippu nyt voi ylipäätään olla miellyttävä.

Kuten olen ennenkin sanonut, ei minusta mikään näistä finalistipiipuista ole ruma. Tämä saattaa nyt tulla yllätyksenä ;), mutta en minä niitä muita inhoa. En vain näe niiden kuuluvan tähän miljööseen. En millään. Koen ne jotenkin muusta ympäristöstä  irrallaanoleviksi kumpaisenkin. Sininen (eri sävyissään tosin) on "niiden toisten" värimaailma. Kylmä sininen. En pidä ajatuksesta muutenkin jo liikenneväyläpainotteisessa, harmaassa, kalseassa ympäristössä. No, Sade-piipussa saatetaan käyttää ehkä sinisen eri sävyjä, niitä lämpimiäkin. Kenties johonkin murrettuun vivahtavaa... Mutta turkoosi on kylmä sävy ja se minua eniten vaivaakin tuossa Sinisiirtymässä.

Saapumisen arvoitus puolestaan on väreiltään lämmin, kaunis vihreä ja vehreä, miljööseen sopiva. Samalla se on Tampereen muuhun historialliseenkin rakennuskantaan sopiva, ja vaikka näin on, ei se todellakaan ole miltään 1900-luvulta. Päinvastoin, tuoretta kasvillisuutta hyödyntävää arkkitehtuuria. Lisäksi se on erilainen, ympäristöystävällinen ja vaihtelua tuova piippuratkaisu. Ni. 
 

Ensi tiistaina 27.1.2015 on siis asukasilta klo 18-20 tuolla allianssin toimistolla. Koko tunnelilinjalle yhteinen. Tulkaa sinne. Kenties kuulemme tuoreita piippukuulumisia.

Muksaa viikonloppua!
                                               -Anuliina

Jaa niin, Rantatunnelin FB-sivuilla oli tänään monta kuvaa, mutta tämä yksi on suosikkini: "Naistenlahdessa eteläinen liikennetunneli puhkeaa työmaakaivantoon." JIHUU!!! Seee ooon ooohiii iiihaaan kooohtaaa!!!  Olen oikeasti niin iloinen, ettei voi edes uskoa. JEEE!!! :D Melkein vuoden se kesti. Mitenkähän sitä tottuu uuteen elämään ilman iltajysäreitä?
Kuva Rantatunnelin FB-sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti