keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Vihreämpää aidan tuolla puolen...

No voi hemmetti. Katselin tuossa Google mapsista vähän juttuja ja siinä tulikin sitten mieleeni käväistä näillä kulmilla, nähdä paikat silloin, kun täällä oli vielä vehreää.. Ei ehkä olisi pitänyt. Möö.

Seuraavassa kuvakaappaukseni Google mapsin streetviewistä akselilla Lapintie-Rauhaniementie-Soukanlahdenkatu-Kaarikatu. (Kuvat ovat vuosilta 2009-2011.) Ihan vaikka vain muistin virkistämiseksi. Oli melkoisesti sitä vihreää, katsokaa vaikka.
Lapintie. Kuva Google maps, streetview elokuu 2011.
Lapintie. Kuva Google maps, streetview elokuu 2011
Soukanlahdenkatua. Kuva Google maps, streetview elokuu 2011
Kastinsillalta. Kuva Google maps, streetview elokuu 2011
Kastinsilta. Kuva Google maps, streetview elokuu 2011
Kuva Google maps, streetview elokuu 2011
Rauhaniementien silta.Kuva Google maps, streetview elokuu 2011
Soukanlahdenkatu. Kuva Google maps, streetview elokuu 2011
Soukanlahdenkatu. Kuva Google maps, streetview elokuu 2011
Soukanlahdenkatu. Kuva Google maps, streetview heinäkuu 2009
Kaarikatu. Kuva Google maps, streetview heinäkuu 2009
Kaarikatu. Kuva Google maps, streetview heinäkuu 2009
Soukanlahdenkatu. Kuva Google maps, streetview heinäkuu 2009
En ryhtynyt rajaamaan kuvia. Koitin ottaa tunnelinsuu -kuvan, ja muualtakin, noista kriittisistä paikoista, mutta en oikein saanut kuvaa, josta olisi tunnistanut paikat, koska niissä näkyi vain... öh, vihreää.
Minkäänlaista liikenteen meteliä ei myöskään kuvienottohetkellä noista puustoista päässyt läpi. Mutta se oli silloin ennen se.

Ja jos nyt palataan tähän hetkeen ja tulevaisuuteen, niin näkymä on, tai tulee olemaan melko liikenneväylä ja -ympyräkeskeinen. Siihen sitten vielä joku laser- tai led-valoin valaistu piippu, niin tuota...ei naurata.

Ei saisi muistella vanhoja, tulee muuten tikulla silmään. Mutta tuntuu melko ajankohtaiselta kuitenkin. Tämä tuleva vihreyden puute. Hiukan edes vihreää menettämämme tilalle. Edes sitten piipussa. Jos saa toivoa.

                                                     -Anuliina

Laitetaan nyt vähän tunnelityömaauutisiakin: Rantatunnelin FB-sivulla oli eilen kuva lujituspultin poraamisesta vaimennetulla poravaunulla. Laitan sen tänne, koska se on minusta hieno. Nuo valot ja taivas.

Rantatunnelin FB-sivulta eilen
Ja tänään siellä oli turvallisuusasioita. Varoiteltiin Naistenlahden heikoista jäistä ja kerrottiin Santalahteen  rakennetusta työnaikaisesta kevyen liikenteen ylikulkusillasta, joka rakennettiin poistunutta alikulkua korvaamaan. Kiertohaitasta huolimatta se on Sepänkadun ja Onkiniemenkadun liittymissä sijaitsevien suojateiden lisäksi ainut turvallinen tapa ylittää Rantaväylä.


Minulla on nyt vähän voimaton olo. En jaksa näitä juttuja. On ihan oikeaa huolta ja murhetta muutenkin, niin ei meinaa jaksaa tätä tunnelielämää pyöritellä mielessä. Asukasiltaan raahaudun, mutta muuten en tiedä millä volyymillä jaksaa tätä muuta. Parempia päiviä ootellessa..

Asioilla on tapana järjestyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti