perjantai 2. tammikuuta 2015

Uutea vuotea!

No niin. Se ois sitten vuosi 2015. Mitä se tarkoittaakaan meille Tunnelielämää eläville ihmisille?
Anuliinan tinat. Millainen vuosi mahtaa Tunnelinsuulle tulla?
Ainakin se tarkoittaa sitä, että Rantatunneli saadaan louhittua tämän vuoden aikana. Se ei siis valmistu vielä, mutta louhinnat saadaan louhittua ja räjäyteltyä. Olikohan tunneli louhittu syksyyn mennessä... Muistaakseni oli. Nyt voin muistaa väärinkin, itselläni on kuitenkin päälimmäisenä mielessä tämä meidän pään "dedlaini". Joka siis siirtyi tämän vuoden puolelle. Muutamat järistykset on siis lusittava vielä. Kun tunneli on louhittu, "tunnelointi" jatkuu lujitus- ja rakennustöillä. Ja paljon muulla, esimerkiksi väylärakentamisella ja liittymien betonirakenteitten duunaamisella.

Piippu pystytetään vuoden 2015 lopulla. Piiput muuten tuodaan paikalle kokonaisina ja nostetaan pystyyn vaakatasosta. Alkuvuonna päätetään mikä piippu se sitten on. Voittaja ratkeaa 13.3.2015. Toistaiseksi voittaja on vielä arvoitus. (Olispa Saapumisen arvoitus.) Tämän hetken (klo 21.34) äänestystilanne:
Saapumisen arvoitus: 50% (572 ääntä)
Sinisiirtymä: 48% (547 ääntä)
Tuli ja sade: 1% (19 ääntä)
 Yhteensä ääniä annettu 1135.
(Tämä "yhteensä-luku" ei muuten juuri ikinä täsmää noitten annettujen äänien kanssa. Hassut.)

Mitäs muuta? Meluseinät pystytetään Soukanlahdenkadulle loppukeväästä. Sen jälkeen nousevat meluseinät Santalahteen ja Tunturipuistoon.
Sitä yhä vain ihmettelen, että eikö meluseinien taiteen ja piipun tulisi olla edes jotenkin yhteydessä toisiinsa? Taideaiheet niihin seiniin on jo luonnosteltu, sijoittelua ei vielä ole päätetty, siis mitä tulee mihinkin. Ehkä. Melutaidegalleriaillassa sanottiin, että Santalahden seinän luonnostelut ovat valmiit, mutta tämän meidän seinän ei vielä ainakaan tuolloin ollut. Ja tarvittaessa luvattiin järjestää uusi(a) melutaidegalleriailtam(i)a. Toki, jos piipun voittaja ratkeaa13.3., ja meluseinät tällätään paikoilleen vasta loppukeväästä, niin onhan siinä hiukan aikaa. Hmm..

Minä jotenkin ainakin toivoisin, että kokonaisuus miellyttäisi silmää. Vaikka onko sillä niin väliä, minähän vain asun täällä...  Melutaideteosten luonnokset olivat kyllä tyylillisesti laidasta laitaan, että kai ne sitten saadaan sopimaan (maisema)kuvaan kuin kuvaan.  
On parempi, ettei nyt liikaa mieti näitä juttuja, voi alkaa hirvittää muuten. No, pidän peukkuja ja odotan rauhallisin mielin. (Niivvarmaan...) Asioilla on tapana järjestyä, asioilla on tapana järjestyä...

Syksyllä pitäisi uuden Naistenlahden risteyssillan tai siis Rauhaniementien sillan, tai mikä se ikinä virallisesti  tuleekaan olemaan, valmistua. Tai ainakin tämän siltatyön on arvioitu kestävän kokonaisuudessaan suunnilleen yhden vuoden. Sitten bussitkin pääsee taas kulkemaan. Ja muukin liikenne. Hurraa! Enää suunnilleen 9kk. ;)

Järistykset nyt kuitenkin järisyttivät elämäämme vuonna 2014. Jos viime vuonna järisi, taitaa tämän vuoden teema kallistua piipun puolelle.

 Jotenkin ounastelen, että jotain  ylläreitäkin tulee.

En tiennyt vuosi sittenkään mitä oli tulossa, en varmaan nytkään tiedä kaikkea, mutta suunnitelmiin olen ainakin tutustunut... ;)

Parempaa tätä vuotta kaikille!

                                                    -Anuliina

Ps. Ai niin, hiukan tilastotietoja. Tänään räpsähti 13000 kävijää rikki. Wohoo! Sivujen katselut yhteensä 35 627. Tekstejä olen luritellut 220. Ja sitten vielä... päiviä jäljellä 863 until VALMIS! ;)

EDIT 3.1. tilanne klo 20.19:
Saapumisen arvoitus: 49% (688 ääntä)
Sinisiirtymä: 48% (679 ääntä)
Tuli ja sade: 1% (24 ääntä)
 Yhteensä ääniä annettu 1388.

Aamulla Sinisiirtymä oli kyllä kirinyt Saapumisen arvoituksen kiinni ja ohikin. Sinisiirtymän kannattajat aktivoituvat näköjään öisin. Ilmankos haluavatkin (sinertävää) valoa piippuun. Itse en niin välittäisi saada tuohon pihan kylkeen sinistä katseenvangitsijaa. Vaikka se nyt ei liene jäänyt epäselväksi kenellekään.
Niin, että Saapumisen arvoitus... Klik, klik. ;)

4 kommenttia:

  1. Hyvää tämän vuoden jatkoa sinullekin. Innokkaana aina lueskelen uusia kommenttejasi. Terv. Naapuritalon Tepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain! :) Toivottavasti vuodesta tuleekin hyvä.

      Ja terkkuja sinne naapuritaloon!

      Ps. Kai sielläkin on käyty äänestämässä kauniisti maisemaan sulautuvaa ja muutenkin parasta vaihtoehtoa Saapumisen arvoitusta? Onhan? ;)

      Poista
  2. No en ole äänestänyt mitään ehdotusta. Pessimistinä tiedän tai luulen ettei meidän sanaa kuunnella kuitenkaan. Tykkään kuitenkin Naistenlahden voimalaitoksen valoista. Pitäisikö uuden piipun soveltua jotenkin siihenkin vinkkeliin. Tuulisin terveisin Tepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään ihan hirveästi usko, että asukkaitten sanomisella on painoarvoa. Tai en tiedä. Toivoisin tietysti, että kuunneltaisi, mutta ei se tuo äänestys voi olla. Se nyt kuitenkin on ainoa mielipidekysely mikä piipusta on tehty.

      Ja jotenkin mä toivoisin, että se vinkkeli kallistuis kuitenkin enemmän kylpylän vanhaan rakennukseen ja Tampereen yleisilmeeseen...punapiippuihin ja noin. Kuin tuohon voimalaan. En millään haluaisi tänne sellaista tehdasalue-tunnelmaa. Jotenkin nuo kylmät valot (mitkä voimalassakin loistelee) antaisi minusta sellaisen vaikutelman.

      Mutta kai se sitten jompaan kumpaan mätsää. Tai sitten johonkin kolmanteen. (Huokaisu.)

      Poista