perjantai 1. elokuuta 2014

Elokuu! ELokUu!! ÄÄK!

Melkein ahistaa. Mutta ei tunneli ollenkaan, vaan se, että loman loppu häämöttää. Töihin on mentävä. Ja sitten onkin kohta jo joulu. Minä onneton olisin voinut lomailla vielä viikon. En vaan silloin huhti-toukokuussa, kun lomia kyseltiin, arvannut, että tämä tunnelielämä olisi heinäkuun lopussa näin rauhallista ja seesteistä. Se kun oli sitä 'ranteet auki' -aikaa se. En uskonut sen paskuuden ikinä loppuvan. Siksi en ottanut lomaa kuin kolme viikkoa. Plääh. Nyt harmittaa. Noh, ensi kesänä sitten...

Pekasta ei ole kuulunut vielä mitään. Vaikka mikäs hätä tässä on, ei mikään, ootellaan kaikessa rauhassa.
Lueskelin kyllä tuossa taas hankesuunnitelmaa muutama päivä sitten, kun muistelin, että siellä oli jotain puhetta noista bussilinjoistakin liikennejärjestelyiden osalta... Ja olihan siellä.

kuva hankesuunnitelman nettiversiosta (päivätty 23.8.13)
Käsittääkseni tässä ollaan kohta siirtymässä vaiheesta 2 vaiheeseen 3, Naistenlahden risteyssiltaa kun katselee...  Näissä suunnitelmissa vain on vielä olemassa tuo linja 32, jota ei enää kulje. Siis se ei kulje enää täällä, se päristelee nykyään Hervannassa ja Hatanpään sairaalan huudeilla. Havaitsin muuten, että tämän suunnitelman mukaan yleinen ajoneuvoliikenne kulkee Tunturikadun kautta (vaiheessa 3). Miksei siis myös linja 2 voisi koukata sitä kautta? Jos siis Lapintietä pitkin ei saada linjaa kulkemaan...  Mutta joo, kai ne siellä 'joukkoliikenteessä' jotain keksivät. ;)
Edit myöhemmin: No eihän tuo kakkosen bussi oikein voikaan koukata Tunturikadun kautta, kun eipä se tietenkään sinne mitenkään edes pääsisi. Tai sitten tulisi tooosi pitkä koukkaus. ;)
Enpä tullut ajatelleeksi tuota ollenkaan. Vihreitä ajoneuvoliikenteen linjoja vaan katselin.


tunnelin suuaukkoja on jo nakerrettu (kuva otettu 30.7.2014)
Kävin ajelemassa tuossa torstaina hiukan kakkosen bussilla (ja vähän kolmosellakin) ja nappasin työmaa-aidan kurkistusaukosta Rauhaniementien puolelta tunnelikuvan. Siinäpä näkyykin, että liikennetunnelien aukkoja on jo lohmittu. Tiesin kyllä, että niitäkin siellä työstetään, mutten ole käynyt stalkaamassa tunnelia pitkään aikaan. Ääk! Kohta siinä möllöttää kolme aukkoa vierekkäin. Kolme ennen kuin tälläävät sen puhallinhallinsa työtunnelin tukkeeksi... 

Tuo tukimuurikin alkaa näyttää ihan oikealta tukimuurilta, kun ne kaikki laudat on poistettu ja homma valettu kuosiin.. Kyllä siihen alkaa se tunneli nyt värkkääntyä. Myös ulkoisesti. Sisäistä värkkäilyä ei ole voinut olla huomaamatta. Paitsi näinä päivinä.

Mainittakoon myös, että nukuin kerran tällä viikolla ekaa kertaa tunnelielämän alkamisen jälkeen kotonani  aamulla yhteentoista! Hurraa!! Yleensä kyllä heräilen siinä puoli kasilta, kun työmaan äänet alkavat hiljakseen kantautua jostain akukaa, tai sitten tuosta läheltä (tunnelin ulkopuolelta.) Mutta se on hyvälaatuista työmaametakkaa. Kyllä se on nyt niin, että yölliset rusnaukset on ihan oikeasti taakse jäänyttä elämää. HURRAA!! Sain yöni takaisin. ♥

4 kommenttia:

  1. mistä sä kuvittelet kakkosen tunturikadulle tulevan? pitkin kevyenliikenteen ylikulkusiltaa tammelanpuistoladun päässä?

    VastaaPoista
  2. Tjaa, kappas perskelettä, enpäs muuten tiedä. Eipä se sinne oikein pääsekään. Hyvä pointti. ;)

    VastaaPoista
  3. mä luulen/uskon, että kakkonen tulee kaupin ylikulun kautta kalevanpuistotielle, siitä pohjolankadulle ja edelleen omalle reitilleen tammelanpuistokadulle

    VastaaPoista
  4. Joo, niin se taitaa mennä. Asukasillassa meni ohi silloin ohi se reitti, siellä taidettiin kyllä sanoa jotain alustavaa suunnitelmaa.

    Tuo taitaa kuitenkin olla sitten se järkevin vaihtoehto.

    Armonkallio jää kuitenkin sivuun reitistä.

    VastaaPoista