torstai 28. elokuuta 2014

No niin!

Bussiasiaa. Mieleeni iski eilen illalla ajatus, että Tyynismaahan oli myös siellä tiedotustilaisuudessa. Ennen kuin alkaisin soitella Häyryselle, kannattaisi kenties kysäistä Merjalta, jos asiaa olisi keskustelutilaisuudessa vaikka hiukan valotettu. Ja olihan sitä. Tällään tänne nyt suoran lainauksen Merjan sähköpostista, se on niin ytimekkäästi siinä, että suotta sitä alan muokata tai referoida.


"Asia oli esillä tilaisuudessa. J-P totesi, että joku palveluliikenteen bussi kulkisi Armonkallion kautta. Bussin 2 reittiin hän ei luvannut muutosta, mutta pysäkkien siirtämistä mahdollisimman lähelle Tammelan puistokadun ja Pohjolankadun risteystä tutkitaan juuri esittämistäsi syistä. Linjan 24 Hervannasta kaupunkiin tulevalle bussille saadaan pysäkki Armonkallion kohdalle, mutta paria toiseen suuntaan sille ei toistaiseksi ole löytynyt tunnelin rakentamiseen liittyvistä muutostöistä johtuen. 
Liitteenä kartta tämänhetkisestä tilanteesta, missä kakkosen pysäkeille ei ole vielä löytynyt paikkaa lähempää Armonkalliota."

Tälläsin tuohon nyt sen liitteenä olevan kuvan. Se nyt taitaa kuitenkin valottaa yleisemmin tuota liikennettä Koukkuniemeen ja Kauppiin mentäessä. Niin kuin otsikkokin kertoo.

Mutta siis ilmeisesti palvelubussia suunnitellaan kulkevaksi. Tuota minä mietin, että mihin se 24:n pysäkki Armonkallion kohdalle mahtaa tulla. En tajua. Palvelubussi olisi kyllä tosi hyvä juttu vanhuksia tai liikuntarajoitteisia ajatellen. Ja hyvä, että noita pysäkkijuttujakin mietiskellään.

TKL:n Ajankohtaista-osiossa mainitaan muutoksista seuraavasti, Joukkoliikenteeseen aikataulu-ja reittimuutoksia syyskuussa:

Linjan 24 Naistenlahden (nro 0705) ja Osmonmäen (nro 0704) pysäkit jäävät toistaiseksi pois käytöstä tunnelityömaan vuoksi.
Tilapäiset reittimuutokset linjoille 2 (ja 26)
Linja 2 siirtyy noin vuodeksi poikkeusreitille tunnelityömaan vuoksi 1.9.2014 alkaen. Poikkeusreitti kulkee Tammelassa ja Rauhaniemessä reittiä Tammelan puistokatu - Pohjolankatu - Kalevan puistokatu - Parantolankatu - Rauhaniementie jne. nykyiselle päätepysäkille Rauhaniemeen, takaisin ajetaan päinvastaista reittiä. Aikatauluihin ei toistaiseksi ole tulossa muutoksia. 


Nähtäväksi jää mihin ne bussipysäkit lopulta sijoittuvat. Vaikka mikäs kiire tässä on, vastahan tuo silta maanantaina poistuu käytöstä. ;)

Ei vaan. Kattellaan kaikessa rauhassa. Sitten louhinta-asioihin.

aapeli.com
Minusta on äärimmäisen mielenkiintoista ja hiukan hassua, että sen jälkeen kun kalliotekniikan miehet hakivat talostamme sen tärinämittarin pois, on melkein joka päivä räjäytetty tätä suuaukkojen päätä, jompaa kumpaa tunnelia.  Ja tänään jysäytetään taas tätä meidän eteläistä tunnelia.
Toki tärinämittareita siis on tuolla suuaukolla päin ja ymmärrän kyllä, että ne ovat lähempänä nykyistä räjäyttelykohdetta (ja ne sijoittuvat juuri tärinöitten etenemissuuntaan) kuin tuo meidän olisi ollut. Tärinöistä saadaan siis ihan hyvä kuva, kuten JM:kin mainitsi.
Hassun tästä asiasta tekee se, että kalliotekniikan miehet kertoivat, että mittari haetaan pois, koska räjäytykset tässä päässä ovat jo ohi. Ahhahaha! :D Koskaan aiemmin ei ole näin useasti pommiteltu näillä huudeilla. Nyt vähän liioittelin -koskaan aiemmin muka...kihi-kihi. On saatettukin pommittaa, tuossa vähän kevväämmällä rytisi melkoisestikin. Mutta se on unohtunut jo. Kaik anteeks.

Myönnän, että olin jo vähän unohtanut miten kovasti jyskääkään, kun tunnelia räjäytetään tässä suuaukkojen päässä. Kun ne nyt kuitenkin ovat mylläneet viime aikoina tuolla reilun sadan metrin päässä eikä tänne liiemmin ole enää esim. porauksen äänet kantautuneet. Räjäytyksetkin ovat olleet...niin no, räjäytyksiä. Mutta sellaisia melko-säyseitä-räjäytyksiä. Paitsi siis nyt viime päivinä.

Huomaan suhtautuvani kuitenkin asiaan siten, että poratkoon nyt ja räjäytelkööt, eihän ne muuten saa mentyä tuosta. Sukkelammin menevät. Ja pääasia on, että yöllä EI rusnata. Kaikki muu menee.
 Juuri huutelin tsemppejä taloyhtiömme FB-sivulle, jonne tiedotin jälleen tämäniltaista räjäytyksestä, että: "Jaksaa, jaksaa. Kohta tämä on jo ohi." 

 Se on kyllä jännä miten näitä tunnelielämän tunnelmia ei  pysty mitenkään ennustamaan. Välillä mikään ei haittaa (niinku nyt) ja jaksaa suhtautua asiaan valoisan optimistisesti. Edellispäivänä(kö se nyt oli) se varsin suunnaton jytinä ja pauke (aka iltaräjäytys) aiheutti minussa yllättäen pelonsekaista hilpeyttä. Huomasin puhaltelevani jännittyneenä ja hihittäväni hermostuksissani, kun paukkui ja järisi. Mieli ei kuitenkaan ollut musta. Hihitytti vain.
Välillä sitten taas ei tarvi edes kuulua mitään koko tunnelista ja silti se ottaa päähän. Tähän tunnelmaan pääsemiseksi saattaa tosin riittää esim. viikon mittainen 'pelkkää sadetta luvassa'-ennuste. Näin saattoi olla esim. viime maanantai-aamuna. ;)  

Onneksi nyt paistaa aurinko. ;)

Ei kai tässä sitten muuta ku Iloa Iltaanne! 
                                                            -Anuliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti