perjantai 8. elokuuta 2014

Mikään ei ole niin kuin ennen

Mikään ei ole niin kuin ennen. Koska porausääniä, tms. mikä ennakoisi räjäytyksiä, ei kantaudu juurikaan enää asuntooni, pääsee kotona ollessa koko tunneli melkein unohtumaan. Pihallahan näin ei käy. Kuuluu kyllä. Tunnelituoksinta. Hyvinkin.

keepcalm-o-matic.co.uk
Tänään perjantai-illan räjäytysten ensimmäinen osa pääsi jälleen hiukan yllättämään, vaikka se olikin voimakkuudeltaan vain semi-järeä. Ei niin järeä ollenkaan, että olisi sydäntä tykyttänyt mitenkään kovasti, varsinkaan, kun en herännyt siihen. Miltään uniltani, en päivä- enkä yöuniltani. Mutta oli se mittavampi kuin sellainen höpölöpö-pikkupaukku. 

No, silloin ennen olisi tätä räjäytyssarjaa seurannut heti perään toinen sarja, mutta nykyään ne pirulaiset räjäyttelevät miten sattuu. ;) No ei vais, luullakseni ensimmäinen tuli kauempaa ja jälkimmäinen, joka seurasi kotvasen perästä, tuli varmastikin tästä meidän päästämme, sillä sellainen jytinä kuului -ja tuntui. Pitkästä aikaa.
Nykyään onkin tuon mahdollisen jatkopaukun ennustettavuus kovin hankalaa. Jälkimmäinen jysäri saattaa seurata hetikohta tai kohta. Tai pienen ajan päästä. Tai ei ollenkaan. Ei enää yhtään niin kuin ennen; Seuraava sarja, jos se tuli, tuli suunnilleen 10 sekunnin sisällä. Ei, nyt siihen voi mennä hetkinenkin aikaa ja saatat jo unohtaa, että jotain saattaakin olla vielä tulossa...

Nyt olen niin villi, että päättelen ihan itse, että se saattaisi johtua vaikka siitä, että räjäyteltävät perät ovat kauempana toisistaan. Sen sekä räjäytysten välisen keston taas täytyy liittyä niihin panostuslankoihin. (Vai sytytyslankoihin. Tai molempiin.) En aio avata teoriaani enempää, ei ehkä kannata. Nauratte kuitenkin asioista jotain tietävät itsenne ihan tärviölle. :D Toinen mahdollisuus tietenkin on, että ne vain  räjäyttävät tunneleissa eri aikoihin nykyään eikä minkään tarvi liittyä mihinkään. ;)
Voin vain arvailla. Meillä kun ei noihin kasvatustieteen kandidaatin opintoihin liittynyt minkäänsortin räjähdeoppia. Nih. ;)  Ehtisköhän vielä, jos heti alkais opiskella... Taatusti olis ainakin parempi palkka.

Ohops, eksyin sivuraiteille. Niin, tänään ensimmäisen räjäytyssarjan kohdalla kuuntelin astioiden helisevän, melkoisestikin. Tai kiinnitin huomiota kai ensimmäistä kertaa siihen miten selvästi se kuuluu. Silloin ennen kaikki oli yhtä tärinää ja jytinää. Nykyään jyrinät ovat sen verran heikommat (ovat olleet jo pitkään), että voi aivan hyvin kuulla helinät -ja kaikki muutkin astiat. Eikä enää tee mieli edes maastoutua lattialle vatsalleen.

Mutta nyt ne astiat sitten helisevät, ei ole liiemmin enää häiriötekijöitä. Seinienkään välissä ei enää ropise. Mikä on aivan huippua sekin!

En myöskään ole enää pitkään aikaan ajatellut myyväni asuntoani.Viihdyn täällä eikä tämä tunnelielämä ikuisuuksia kestä. Minä en lähde pois. ElleiseIVasiajostaeipuhutapilaatätähommaajaonpakkolähteä. 


dvdbeaver.com
Hiukan minua harmittaa kyllä, etten silloin horror-aikaan (tai vähän myöhemminkin, kun rusnaus aina vain kuului ja kuului, vaikkei olisi pitänyt enää aikoihin kuulua) hankkinut niitä melu(eli desibeli-)mittareita tai kunnollisia äänityslaitteita tänne. Se (yöllinen) meteli oli jotain niin sanoinkuvaamatonta, ettei sitä nimittäin ikinä usko mitkään jarkot-merjat-eskot-maurit-tai-pekat. Minäkään en uskoisi, jos en asuisi kodissani. Tallenteet voisivat toimia ”todisteena” näitä ikuisia epäilyksiäni niitä tulevaisuudessa mahdollisesti asuntooni tunnelista/IV-konehuoneesta kantautuvia ääniä kohtaan.  
Kuulen tänne aivan hyvin öisin yhäkin, jos kuorma-auton lava paukkuu tunnelissa, kun louhetta lastataan jne. Mittaukset silloin aikoinaan olisivat ehkä tukeneet näitä väitteitäni, tai epäilyksiäni. No, toivotaan etten edes olisi tarvinnut niitä. Tavallaan minä kyllä uskon, ettei tänne lopulta mitään kuulukaan. Hope so.

Lopuksi haluan kuitenkin sanoa, äskeisestä purnauksesta huolimatta, että nykyään on asiat kyllä niin mallillaan kuin vain voi olla -olosuhteisiin nähden. Tunnelin osalta. Eikä kyllä muutenkaan ole hirveästi valittamista. ;)

Tunnelielämässä ei siis mainittavia vastoinkäymisiä. Mikään ei ole niin kuin ennen, nyt on kaikki paremmin.  Pidetään se siinä. Eikös vaan?!

                                            -Anuliina

Edit. lauantaina: Niin ja vielä ihan konkreettinen kuva siitä, ettei mikään ole niin kuin ennen. ;) Ylempi kuva on seurantapalvelun Maisemaseurannasta (samat kuvat olleet siellä alusta asti.) Meluseuranta siellä on päivitetty 26.6.2013, mutta maisemissa ei päivämääriä ole, joka tapauksessa kesältä on tämä kuva ja näkymä on tuollainen ollut vuosia. Korjaan: Oli tuollainen vuosia. Alempi kuva on otettu 5.7.2014 tirkistysaukosta. Sama huudi.

Näkymä Kastinsillalta ennen ja 5.7.2014

 Enää ei tarvi odottaa kuin kolme vuotta, niin saan tänne sellaisen "VALMIS!"-kuvan noitten kaveriksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti