sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kävinpä vähän kuvaamassa

Kävin sunnuntaikävelyllä kamerani kanssa. Tuli nimittäin mieleeni, ettei kohta enää saa tunnelikuvia Naistenlahden risteyssillalta. Siksipä päätin käydä vähän kuvaamassa, kun vielä voi. Kuvia napsin suunnilleen 80. Ajattelin koittaa tehdä muutaman kuvakollaasin, katsotaan miten bloggeri käyttäytyy moisten kanssa... Toivottavasti edes jotenkuten yhteistyökykyisesti. (Ihan hyvinhän se käyttäytyi, mutta lisäsin silti myöhemmin muutaman yksilökuvan.)

Suuaukkojen paikat ovat jo selkeästi nähtävissä. Hui. Työtunnelin aukko on kyllä minusta melkoisen leveä verrattuna noihin varsinaisiin ajotunnelien aukkoihin (tai niiden paikkoihin.) Ainakin se näyttää suuremmalta. Saattaa tietenkin johtua siitä, että se ammottaa mustana tuossa, kun toisten muodot on vasta kiveenhakatut. Niin joo, ja täytyyhän työtunneliin se IV-konehuonekin mahtua. Ei mene pois mielestä minulta nyt millään se, ei sitten millään.;)
Tunnelityömaa Naistenlahden risteyssillalta 10.8.2014
Laitetaas nyt vielä ihan yksilökuvana nuo aukot, tai aukko ja aukkojen paikat. On siinä kaikenlaista..
Naistenlahden tunnelityömaa 10.8.2014

Kävelin Naistenlahden risteyssillan yli, vielä kun voin, Parantolankatua ja samalla Tunturipuiston kulman työmaata katselemaan. Marjatan ylikulkusiltakin näkyi pressutettuna taustalla. Melkoista myllerrystä sielläkin on ollut. Jotenkin kummaksuttaa ajatus, että tuosta vain silta on kohta poissa. Tai ei nyt ihan tuosta vain, mutta kuitenkin. Minusta tuntui hiukan historian havinalta.
Parantolankadun ja Tunturipuiston huudeilla 10.802014
Ja yksilökuva vielä tuosta Parantolankadustakin sekä toinen tunturipuiston kulmalta.
Parantolankatu 10.8.2014, taustalla Marjatan ylikulkusilta
Näkymä Tunturipuiston kulmalta 10.8.2014
Ja yksilökuva vielä Rantatiestä Armonkallioineen päivineen. Historian havinalta tuntui tässä, alla olevan kuvan ottohetkellä: Kuvassa Armonkallio, Naistenlahden työmaa ja Rantatie, jota ei kohta ole. Kuvattuna Naistenlahden risteyssillalta, jota ei kohta ole. Huu! "Kuva otettu Naistenlahden vanhalta risteyssillalta."
Rantatie ja Armonkallio Naistenlahden risteyssillalta 10.8.14
Ai niin joo, työmaa-aidasta bongattua: Kakkosen pysäkin (Kastinsillan pysäkki) lähistöltä voi käydä noutamassa avaimensa, jos on ne hukannut. Näyttävät minusta pyörän avaimilta...
jonkun avaimet roikkuvat työmaa-aidassa
Kuvasin jälleen myös näitä meidän kulmia. On noilla allianssilaisilla kyllä hyvä maku, ainakin oluen suhteen. Fostersin rekka oli nimittäin parkeissa toimiston liepeillä. Taas. Alkaa hiukan arveluttaa, että mitä ne siellä oikein tekevät. ;)
Nämä jokapäiväiset työmaanäkymät ovat niin tuttuja, ettei enää oikein edes ymmärrä mitä pitäisi tai voisi kuvata. Siksi kuvasin tietysti mm. harjan sekä höpönassuisen ovenhakasen. Se on kyllä lukittuna, oikein lukolla. Salpa ei kuitenkaan pidä ovea lukossa, ovi kun repsottaa niin, ettei salpa ylety ensinkään kohdilleen.. Eli ovi on auki. Lukossa, mutta auki. Ei kovin tehokasta minusta. (Toisaalta se ei kai ole niin  justiisa onko tuo ovi lukittuna vai ei, sinne pääsisi ihan vain kävelemällä työmaan kautta.) Nimellinen lukko tuo taitaa olla vain. Ettei nyt jokainen laitapuolen kulkija päätä kävellä siitä takana oleville kopeille. Yhdessä niistä on kyllä kai jonkin sortin muuntaja, että tuota... Mutta joo, se siitä. Hassu lukko. ;)
Kuvasin myös näkymän pihaltamme. Pääsemme seuraamaan sillanpurkuoperaatiota melkeinpä aitiopaikalta.  Siellä se silta vielä on. Mutta ei ole kauaa. Sillanpurkukuvia saattaa siis tulla tänne jossain vaiheessa.
Armonkallion kulmilta 10.8.2014
Nämä autotallit ovat siis pois käytöstä toistaiseksi tukimuurihommien takia. Mutta kappas, kävellen pääseekin jo ihan koko matkan Soukanlahdenkatua pitkin! Ei ole yhteys poikki enää siitä ysin kohdalta. Onkohan tuo kevyen liikenteen väylä ollut pitkäänkin käytettävissä kokonaisuudessaan?! En ole moista huomannutkaan... No, nyt se ainakin on. Hurraa! :D
Soukanlahdenkatu 5, tukimuurihommien armoilla ;)
Ei kai tässä taas muuta tällä kertaa.

                                            -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti