perjantai 16. toukokuuta 2014

H i t a a s t i, mutta varmasti

Olen ottanut tasaisin aikavälein kuvakaappauksia tuolta Seurantapalvelu Louhesta. Tarkastelin niitä  nyt lähemmin vertailumielessä, koska tässä menee kokonaan ajantaju. En enää muista milloin mikäkin tunnelituska alkoi ja milloin päättyi. Jos siis on edes vielä päättynyt. ;) Tein koosteen kuvista aikaväliltä 2.4.-16.5.2014.

Louhintatilanteet 2.4.-16.5.2014 välillä
Etenee se. Näköjään. Yksi vihreä louhintapallo on 5m louhittua tunnelia.

Huhtikuun alussa (1) työtunnelista oli päästy vasta varsinaiseen eteläiseen liikennetunneliin. Paukkui ja jytisi. Ja rusnasi. Varsinkin rusnasi. (2) Tunnelia alettiin louhia länteen, eli lähtivät suuntaamaan tuonne Tammerkoskeen päin.
(3) Sitten kuvissa onkin melkein kuukauden tauko, kolme viikkoa ainakin. On menty eteenpäin melkoinen matka. Samalla siinä välissä on louhittu yhdystunneli ja puhkottu tie tuonne pohjoiseen liikennetunneliinkin. Sielläkin on paukuteltu.  Ei ihme, että maa on järissyt -ja vähän mielenterveyskin siinä välillä. Eeheh. Huono vitsi. (4)  Tilanne tältä päivältä. Kyllä se kauemmas pakenee koko ajan. Molempiin tunneleihin on tullut kolmessa päivässä yksi pallo lisää. 5 metriä kumpaankin.

Hitto, kun en nyt muista montako räjäytystä Meriläinen sanoi täällä päässä nyt kaikenkaikkiaan räjäytetyn. Olikohan se vähän päälle 90? En kyllä ollenkaan ole nyt varma tästä. Älkää nyt ainakaan uskoko tuohon täysillä.

Tänään tulin kotiin puoli kuuden maissa ja taas porattiin. Kuinkas muutenkaan. Poran ääni kuului taas hieman vaimeammin. Aiemmin olin verrannut sitä jättiläismehiläiseen lämminvesivaraajassani. (Ja sitä ennen lentokoneen ohjaamoon nousukiidon aikana...) Nyt se kuulosti vähän pienemmältä mehiläiseltä lämminvesivaraajassani. Hiukan vaimeammin, mutta kuului kuitenkin.

NYTpä räjähtikin taas (klo20.50.) Kohta taas pari metriä kauempana minusta. Great! Paukkuu ja järisee, muttei tämä enää tunnu niin dramaattiselta kuin silloin kun olivat tässä ihan alla. Tai sitten tähän vain tottuu.

Tämä on kyllä vaarallista, kun tuntuu näin tyyneltä. Lähes joka kerta tällaisen neutraalin, tai I can deal with this -tyyppisen postauksen jälkeen on napsahtanut. Olen syystä tai toisesta menettänyt hermoni ja/tai riipinyt ranteitani auki täällä. Onneksi edessä on viikonloppu, ne on aina hiukan seesteisempiä muutenkin. Tunnelielämän kannalta ainakin.;)



Hyvää viikonloppuaaa!      
                                        -Anuliina

Niin joo, piti sanoa, että täällä päässä tunnelia ei vielä ole asfaltoitu noita teitä. Liikenneviraston sivuillakaan asiasta ei liiemmin lörpötellä, mutta Lemminkäisen fb-sivuilla oli sentään mainita asfaltoinnista ja kuvakin oikein. (päivätty 8.5.) "Työturvallisuusviikko: Tampereen Rantatunnelin työmaalla kaikki kunnossa. Nyt tehdään työnaikaisia asfaltointeja Näsinkallion suuaukolle. Huomaa kypärän logo - oma innovaatio!"  
(Kypärässä oli siis tarra: Perehdytetty tunnelitöihin -Rantatunneli.)

7 kommenttia:

  1. Tuo viimeinen kappaleesi ei voisi enää osuvampi olla tähän omaan olotilaani. Ehkä muistatkin, kun juuri joku ilta sitten puhuin siitä "vuoristorata"-tunteesta. No, eilenillalla niillä taisi mennä kyllä jotain pieleen iltajysäyksen kanssa: 21.45. tuli sellainen ihan pieni tussahdus, niinkuin uudenvuoden nalli. Odotin 15 minuuttia eli sinne mäjäyttelyn loppumisaikaan, että tuleeko siihen lisää. Ei tullut, se oli siinä, mutta kyllä ne jotain sai irti, koska louheen raijaus kuitenkin alkoi.
    Tänään onkin sitten otettu eilistä takaisin potenssiin 10. Nimittäin 21.10. rytisi varmaan kovin mäjäytys, mitä täällä on koskaan ollut. Olin vessassa, lattia tärisi todella rajusti ja nyt lavuaarin reunalla oleva kynsiharja-sammakko liukui altaaseen tärinän voimasta. Ja tämä siis todellakin on ylin 4. kerros! Mittari heitti tulipunaiselle heti kun yleensä sain järkytykseltäni henkeä - sydän taitaa vieläkin olla kurkussa - ja nyt saa muuten Jarkko-setä täältä päästä sähköpostia. Nimittäin herää kysymys, paljonko täällä oikeasti alkaa tavaraa putoilla tai hajota, jos räjäytykset on noin kovia. Varsinkin, kun ovat sitten aikanaan ihan tuossa ikkunoiden alla. Ja veikkaan, että alimmissa kerroksissa tilanne oli jo paha! Että eipä helppoa ole täälläkään päässä...

    Muuten, oletko kuullut, että joku nainen oli maanantaina kirjoittanut Aamulehteen Lukijalta-palstalle modeeminsa hajonneen Kuninkaankadulla, kun Näsinkalliolla mäjähti 7.5. TOSI raju jysäys? Ollaan vasta alkumetreillä, joten tätä menoa Allianssi saa mojovan läjän korvausvaateita - tosin perus-pessimistinä en näkisi, että sieltä hetimiten irtoaa mitään. Edes vastuunkantoa.
    Kysyin muuten jo viime syksynä hukkaputken varmistuttua omasta vakuutusyhtiöstäni mahdollista korvaushommaa, mikäli tulee tämä kuuluisa "fiduiks män"-vaihe ja pitää alkaa vääntää. Jumalan kiitos on kotivakuutus kuitenkin.

    Juuri nyt ikkunoista näkyy mitä upein aurigonlasku, joka heijastuu Näsijärven tyyneen pintaan. Siinä on jo yksi asia, mistä mieli rauhoittuu oitis. Ja edessä on 2 päivää autuasta hiljaisuutta, eli HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!!

    P.S. Tuli juuri mieleeni, että tuon mäjäyksen jäljiltä alkaa mieleeni hiipiä, että montako kallista olutpulloa meni kellarissa rkki... Prkl!! Korkkaan niistä vahvimman (16%), kun nämä räjäytykset viimeinkin ovat ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ÄäK! I feel you. :/ Joo, nuo on jänniä nuo räjäytykset. Ikinä ei oikein voi tietää millä volyymilla jysähtää. Paitsi täällä pystyy näinä päivinä jo hiukan päättelemään poranpärinän kuulumisen voimakkuudesta ovatko ne tässä perätilassa (hahaha) vai tuolla kauempana. Järistykset sitten sen mukaan. Saa siinä kyllä hiukan aikaa odottaa sydämentykytysten tasaantumista kun alla jysähtää. Yhden itkunkin olen hätäpäissäni kerran joutunut tirauttamaan. Olen Lälläri.

      Mulle ei tule Aamulehteä, olen työystävien aktiivisuuden armoilla. He minulle kiikuttavat lehtileikkeitä. ;) Nyt en ollut modeemiasiasta tietoinen.
      Kyllähän noitten järistyksien voimakkuus täytyy olla tärinämiesten ja pommittajien tiedossa, ei niitä tärinäsuojia varmaan ihan huvikseen käyty asentelemassa. Korvausjutut onkin sitten varmaan vähän hankalampia. Tai ainakin sellaisia juttuja liikkuu, ettei oikein yleensä näissä tällaisissa projekteissa auliisti oltaisi korvaamassa mitään.

      Tsemppiä jysäreihin sinne! Ja toivotaan, ettei mikään rikkoudu, varsinkaan ne oluet. ;D

      Ja ennen kaikkea rentouttavaa viikonloppua!

      Poista
    2. ...Anne, juttelin äsken meidän talon yläkerran väen kanssa. (Mitään ääniä ei ole öisin enää kuulunut. Vähään aikaan. JIH! Toivoa siis ON!)
      Ja räjäytyksetkin kuulostavat tulevan kaukaa, toisesta suunnasta kuin ennen. Mutta räjäytysten aikaan on kuulemma ilkeetä olla yläkerrassa (periaatteessa siis 3.kerros), siellä tuntuu huojuvan sängyt ja telsut. ;) Mun kotini ei pysty huojumaan, kun on puoliksi kallion sisässä. Onhan sekin jotain.. ;)

      Poista
    3. Joo, jäin miettimään sitten eilen sitä parin viikon takaista keskustelua, jossa siis se yksi mies talomme toisesta päästä sanoi jysäysten olevan pahempia täällä ylhäällä, ja että tyhjä kallio talomme alla oikein korostaa sitä. Kerro terveisiä sinne yläkertaanne täältä Paasikiventie 8:sta :-)
      Täytyy Jarkko-sedältä kysyä, millä aikataululla täällä mäjäytellään kohti suuaukkoa. Olen miettinyt sitäkin, että tietenkin se hukkaputki nousee ylemmäs kohti maanpintaa eli suuaukkoa. Siis sanoa, että "25m Näsijärvenkadun alapuolella" voi olla tilanne keskikohdassa, mutta ei täällä suuaukkojen lähellä (minkä toki tiedätkin, liiankin karusti...)!

      Sitä piti oluista sanomani, että naiseksi olen ehkä aika "outo" pakkaus, mutta olen olutharrastaja, ja osan kellarissa olevista oluista olen tuonut Alkon lippulaivasta Helsingistä. Se 16% on nimeltään Dark Horizon, joten sopii räjäytysten loppumiseen - tulevaisuutemme on kuitenkin hukkaputkesta musta :-P

      Ai niin: tietäisikö kukaan montako jysäystä täällä päässä on ollut? Mooonta...

      Poista
    4. Joo-o, syvemmälle menevät koko ajan tästä suulta.

      Jarkko sanoi, että Santalahden päässä etenee hommat hienosti ja rivakasti, ei ole ongelmia etenemisessä (niinku Louhesta näkyykin,) täällä meillä vaan on edetty hiukan odotettua hitaammin.
      Ei niillä kuitenkaan ole kiirettä puhkoa auki niitä varsinaisia ajotunneleita. Kun ei ole se tiestökään valmiina siinä ulkopuolella. Eikä kai muutenkaan.

      Mitä tulee oluisiin, niin nehän on ihan herkkua. Itse pidän siis myös oluista. Meillä oli just tossa alkuvuodesta olut- ja juustomaistiaiset kavereitten kanssa. Nom, nom. :)

      Sitten kun nämä räjäytykset on saatu päätökseen (syksyllä), niin täytyykin varmaan järjestää joku Ilon tunnelifestivaali tänne Armonkalliolle. Kihihi... :D

      Poista
  2. Tänään siellä oli 100 räjäytys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai! Oikeastiko?! Sitten se saattoikin olla yhdeksänkymmentäjotain (97??) räjäytystä keskiviikkona.
      Taidanpa sen kunniaksi ottaa lasin punaista. Sata räjäytystä -CHECK! ...ja vieläkin olen hengissä.

      Poista