maanantai 19. toukokuuta 2014

Siitä on hyvä mieli, kun ei oo paha mieli

 
www.keepcalm-o-matic.co.uk

Mun lasini on ainakin puoliksi täynnä ja kevytkin se on pidellä juuri nyt. (Viittasin tässä eiliseen postaukseeni.) Saattaa osakseen johtua siitä, että viikonlopun jäljiltä ei ole toistaiseksi tullut vietettyä sitä karumpaa tunnelielämää. Mutta jos sitä nyt kerran hyvälläkin mielellä kirjoittelisi.


Laitoin allianssille lauantaina lyhyen "analyysin" rusnauksesta, jota havaitsin harrastettavan päiväsaikaan. Mielestäni en ollut ennen lauantaina moiseen kiinnittänyt huomiota. Tänään minulle oli vastattu... Ilahduin vastauksesta. Kyllä ne meitä kuuntelee ja parhaansa yrittää sitten kumminkin...
Ote sähköpostista:
"Koitamme ottaa teitä kyllä kaikin tavoin huomioon mm. erilaisilla työrytmityksillä. Perjantai-illan räjäytysten rusnaukset on siirretty lauantain päivälle, että siitä olisi teille vähemmän haittaa. Uskon, että rusnauksen äänet mitä kuulit niin ne olivat siitä pohjoisesta liikennetunnelista. Koitamme lisäksi rytmittää kiinteistönne alta tehtävää louheen lastausta siten, että emme tekisi sitä yöaikaan. Katsotaan miten se onnistuu."


Kerrottiin myös, että huomenna räjäytetään taas tästä meidän talon kulmalta, joko päivällä tai illalla, minua informoidaan asiasta aamulla. Tiedän siis joka tapauksessa ottaa lasitavarat alas hyllyltä huomiseksi. :)

Nyt en ehdi muuta höpöttää. Täytyy lähteä ulkoilemaan. ;)


Ihhiihi.
                                   -Anuliina
  
Niin on kesäkin jo mekein, että ihan naurattaa.


EDIT 20.5.: Klo 21-22 välillä jysähtää taas tymäkästi tässä meidän talon kulmalla, eteläisen liikennetunnelin itäpäässä siis. Rusnaus kuitenkin aloitetaan vasta aamulla klo 7.00. Mahtavaa!
 

19 kommenttia:

  1. Jee, ei tätä voi uskoa todeksi. Räjäytyksen jälkeen ei ole mennyt yhtään kivikuormaa Näsijärvelle. Ensi yö tulee olemaan normaali, niin kuin meille asukkaille kuuluukin rakentamisesta huolimatta. Toivottavasti pitää jatkossakin lupauksen siirtää ajot ja rusnaukset
    päiväaikaan, koska kallio on ilmeisen ohut tässä Kaarikadun itäpään alla. Nyt pian sänkyyn aamulla kolisee 7.00. Terkuin Tepa

    VastaaPoista
  2. Niin, tässä keskustelussa oli nyt puhe perjantain rusnauksista. On ne silti vissiin rusnailleet täällä yölläkin, mutta tuolla kauempana.
    Ääni kuuluu ainakin tänne mulle jo sen verran vaimeammin, että herättyäni ääniin nukahdan uudestaan. Tai niin oli ke-to ja to-pe välisenä yönä.
    Katsellaan mitä on luvassa.
    Sormet ristiin ja toivotaan, että kohta ei kuulu enää mitään. Ei se ikuisuuksia voi kuulua. :)

    VastaaPoista
  3. Mitään en ainakaan minä kuullut ennen aamuseiskaa. :)

    VastaaPoista
  4. Koitamme lisäksi rytmittää kiinteistönne alta tehtävää louheen lastausta siten, että emme tekisi sitä yöaikaan.
    Huomenna tulee yksi räjäytys eteläistä liikennetunnelia itään päin
    .
    Tällaisen lupauksen (ehdollinen) sain JM:ltä eilen. Vastaus tuli hänen perjantaiseen kyselyyn kuuluuko meidän kerrostalolle äänet. Ja todella kuului lastauksen raavinta, jonka hänkin tiesi.
    Olipa mukava lähteä ajelemaan 600 km lyhyiden yöunien jälkeen.
    Tämähän helpottaisi monia asukkaita, jotka eivät voi paeta kesän ajaksi maalle.
    Lämmintä päivää kaikille lukijoille ja Anuliinalle.
    Tepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tänään jysähtää taas astetta tymäkämmin klo 21-22 välillä tässä meidän eteläisen tunnelin itäpäässä, eli talon kulmalla. Mutta rusanuksen aloittavat kuulemma sitten vasta aamulla klo 7. :)

      Poista
  5. Siitä RUSNAUSPIIKISTÄ tuli eilen iltapäivällä kuuluisa, kun joku ohikulkija oli kuullut kovaa hätähuutoa ja valitusta tunnnelin sisältä. Työntekijä oli ollut hitsaamassa sitä isoa "viikatetta", kun se rojahti hänen päälleen ja aiheutti työtapaturman. Porauksessa oli edetty hyvin ruhjeiseen ja huonokuntoiseen kallioon, joten piikki oli ollut kovilla. Työ oli siis hidastunut ja rusnaus muuttunut vaaralliseksi. Tulee paljon pulttausta ja injektointia.

    Huonosta kalliosta se rusnausäänikin lakkaa välittymästä korkeitten taajuuksien osalta, ne hitaat matalat enää kuuluvat rusnatessa, joten siinä mielessä saatiin Anuliinalle hyviä uutisia. Isompi ääni taisi lähteä onnettomasta TYÖNTEKIJÄSTÄ kuin hänen työstään kallioseinän parissa... :\ No hyvä kumminkin, että nilkka siinä vain ruhjoutui ja taisi venähtääkin, joten paranee viikon tai parin sisällä.

    Olisi muuten voinut käydä PALJON PAHEMMINKIN! Jos se olisi pudonnut naamalle tai kaulalle, katkaissut valtimon ja tappanut. On se kauhea vehje! Älä Anuliina laita sen kuvaa seinälle, näet vielä pahoja unia!

    Paranemista rusnaajalle! Toivottavasti hänen vakuutuksensa oli kunnossa.Mutta mistä löytyy nyt TUURAAJA? Siinä on Jarkollekin nyt uutta miettimistä.

    Mieleeni muistuu muutamia vuosia sitten Pahtavaaran kaivoksessa tapahtunut työmaaonnettomuus, jossa rusnauspiikki myös oli osallisena. Tai rusnaus itse tapahtunut niin huonosti, että seuraavalla katkolla suoritettu räjäytys irroitti seinästä lähes metrin kokoisen ja jo tuetun ja betonoidun lohkareen, joka murskasi yhdeltä työntekijältä MOLEMMAT jalat ja toiseltakin jotakin, en nyt muista mitä. Olivat louhimassa vaakasuoraa tunnelia... Se oli kauhea tapaus, ja siitä tehtiin työsuojeluesimerkki.

    Eipä mene Pahtavaaran kultakaivoksellakaan hyvin. Se ilmoitti joskus kuukausi sitten, epäonnistuneen yrityssaneerauksen jälkeen, hakeutuvansa konkurssiin. Ei saa tuotolla edes omia juoksevia kulujaan maksetuksi, saati sitten velkojaan lyhennetyksi.

    Täällä ihan naapurissa on juuri meneillään Suomen historian ensimmäinen tunnelidirektiivin mukainen TIETUNNELITARKASTUS. Vuosaaren tunneli on kolme päivää suljettuna. Lemminkäisen rakentama. Ihan siisti ja valoisa tunneli! Näitä määräaikaistarkastuksia tehdään juuri direktiivin monien TURVAMÄÄRÄYSTEN takia. En usko, että löytävät mitään erikoista. Ainoa erikoinen juttu tunnelin historiassa oli nämä kaksi runsaslumista talvea, jolloin LUNTA jouduttiin ajamaan pois tunnelista ja ratoja liikenteeltä sulkemaan. Kylläpä siellä Tampereellakin NÄSSY puhaltaa semmoiset tuiskut tunneliin, että varautukaapa vain "tunneliliukkaisiin" sitten kun se TUUBI on valmis! :)

    Hyvä, että joku pieni paikallinen asfalttifirma sai työtä Lemminkäiseltä niitten tienpätkien päällystämisessä. Sekin on "kotiin päin"...

    T. Viipperä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulinkin siitä. Hirmuinen juttu, mutta onni onnettomuudessa, ettei käynyt tosiaan pahemmin. Siis, että selvisi venähdyksellä ja yhdellä viikolla sairaslomaa. Sattuuhan noita työtapaturmia varmasti jatkossakin, neljä vuotta on pitkä aika (missä tahansa työpaikassa), toivottavasti ei mitään kamalampaa satu.

      Itse asiassa otin muuten kuvia hitsailevista miehistä tullessani illalla kotiin, hitsailivat jotain siinä tunnelin suulla. Mutta se oli vasta kahdeksan jälkeen illalla. Kiinnitin vain huomiota savuun ja kipinöihin ja nousihan sieltä joku hitsarikin. Kauhan suojissa (tai itse kauhaa) ne jotain hitsailivat, ei kyllä mitään rusnauspiikkiä muistuttavaa siinä lähistöllä ollut.

      Poista
  6. Maanantai-illan räjäytyksen yhteydessä tästä meidän ja teidän välisestä kallioseinämästä irtosi semmonen 1,5mx1m suuruinen kivilohkare meidän pihalle. Satuttiin olemaan juurikin pihalla kun se putosi siististi naapurin kukkapenkin viereen. Mies soitti hieman kiihtyneen puhelun Meriläiselle ja eilen aamulla pihalla kävi kolme miestä sitä katselemassa. Jarkko lupasi että illan räjäytyksen yhteydessä joku tulee vielä katsomaan miten räjäytys vaikuttaa kyseiseen kivimuuriin ja eilen illalla kaksi tyyppiä olikin kuvaamassa kameroineen räjäytystä meidän pihalla. Meriläinen tuntui silti olevan sitä mieltä, että kallioseinämä on huonosti tehty ja kiven irtoaminen ei suoranaisesti räjäytyksestä johdu.. meinasi vähän naurattaa. Toivomme, ettei jatkossa tuommoinen monen tonnin lohkare tipu kenenkään päähän, eikä myöskään teidän pihalla oleva saunavanhus murene meidän pihan puolelle :) tuossa se kivijärkäle vielä möllöttää, jos haluat tulla vilkaisemaan ja vaikka ottamaan kuvan:)
    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No johan oli järkäle!! Ei todellakaan mikään kiuaskivi. Hui hemmetti! Napsin muutaman kuvan sieltä pihasta. Myös siis siitä järkäleestä. Ei sitä ainakaan vielä oltu haettu pois.

      Toivottavasti naapurit ei luulleet, että olen joku stalkkeri, kun heiluin siellä kameroineni. ;)

      Meidän saunarakennustakin kuvasin sieltä teiltäpäin. Onko ne kaikki punaiset tiilihileet ja palat siinä kallion kupeessa tippuneet meidän saunasta?
      Olen tätä meidän piharakennusta tarkkaillut useasti eikä se näytä kärsineen räjäytyksistä, ainakaan näkyvästi. Paloja ei ole meidän pihalle tippuillut. Se ilmastointiritilä silloin aluksi lensi pois paikoiltaan, mutta muuta kamaluutta en ole silmämääräisesti havainnut.

      Poista
  7. No johan sattui "lemminkäisille" honkkelit! Tämähän muistuttaa aivan sitä Pahtavaaran kaivosonnettomuutta: lähikatkolla suoritettu räjäytys YHTEISVAIKUTTI huonon rusnauksen ja vajaasti suoritetun tuennan/injektoinnin! Kannattaa ottaa kuva tästäkin "läheltä piti" -tilanteesta. Ja PIAN, ennen kuin korjaavat kiven pois.

    Luin juuri hyvän lauseen aloittamastani mainiosta kirjasta (Siri HUSTVEDT: "Säihkyvä maailma", Otava 2014):

    "Elämä on yhtä maamiinojen yli sipsuttelua. Emme me tiedä mitä on tulossa, ja jos minun mielipidettäni kaipaatte, ei meillä ole kunnon otetta siitäkään, mikä on jo selkämme takana."

    Historia Anuliinan "levottomassa" asunnossa: Ajatelkaa nyt, jokin sata vuotta sitten paikalleen pantu yht´äkkiä ojentautuu ja etsii itselleen uuden paikan. Siellä seinän takana, näkymättömissä vaikkakaan ei kuulumattomissa... Olisiko se nippu vanhoja fraktuuralla painettuja Aamulehtiä? Tai joltain suutarilta yli jäänyt nahkavuota? Tai jokin muu sadan vuoden hämärässä levännyt materiaali, jonka olemus on menettänyt osan fyysisyydestään ja muuttunut siltä osin metafyysiseksi, kunnes se päättikin ilmoittaa olemassaolostaan ja vaihtaa paikkaa avaruuskartastossa: "Hei, täällä minä olen!"

    Samoin kuin ne sata vuotta lämpötehtäväänsä hoitaneet horminmuruset, jotka syöksähtelivät kuin tähtisade talviyönä Anuliinan uunineduspellille, nuo hiljaiset ja jo unohtuneet aikamatkalaiset...

    Mutta TÄMÄ kyllä on huippu! Että noin sata miljoonaa vuotta Soukanlahden vuoria mahtavissa luonnonmyrskyissä kannatellut kivilohkare sitten noin vain yhtenä maanantai-iltana päättää luovuttaa ja tipauttaa itsensä alas kukkapenkin viereen - siinä kyllä on jotain järkyttävää ja SUURTA. Esihistoria vyöräytti palan itsestään keväiselle armonkalliolaiselle pihamaalle. Sanon vain niin kuin Martin HEIDEGGER kiivetessään lumimyrskyssä pikkuruiseen Mustanmetsän vuorten otsalla sijaitsevaan hirsimajaansa: "Nun ist die Zeit für Philosophie!"

    Tässä on selvästi heideggerilainen sattumus käsissämme. (Ja kuvissamme, jos pidätte kiirettä ennen kuin todistuskappale kiidätetään pois!) ASUMUS - IHMINEN - AIKA. "Asuminen on puutarhanhoitoa", muistuttaa Heidegger. Ja Ajasta irronnut lohkare, pudonnut kivi, tekee sanomasta erityisen painavan...

    Jos luette Eeva-Liisa Mannerin runoja, niin ymmärrätte kaiken tapahtumisen metafysiikan. Sen, että kaikki tapahtuu juuri oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, noin perimmältään... Mielestäni Oiva Paloheimon "Tirlittan"-kirjassa on jotain aivan samaa kuin siinä Mannerin runossa, jossa täti putosi kaivoon ja kuoli. Mutta Tirlittan ponnahti joka katastrofista pinnalle ehjänä, vaikka koti oli pommitettu tuusannuuskaksi ja perhekin siinä mukana ilmojen tuuliin... Nenäliina oli tärkeä, että silloin tällöin sai tirauttaa pienet tervehdyttävät itkut... Juu, kyllä siinä on jotain erittäin heideggerilaista, suurta filosofiaa pikkutytön hahmossa.

    Tarkennan tässä Tirlittanin hahmoa suoralla lainauksella Heideggerilta:

    "Jos otan vastaan kuoleman elämääni, tunnustan sen ja kohtaan sen suoraan ja rehellisesti, vapautan itseni kuolemanpelosta ja elämän pikkumaisuuksista - ja vain tätä kautta vapaudun tulemaan itsekseni."

    Juuri näin se on. Aivan toista kuin nykyaikaa tyrannin lailla hallussaan pitävä "onnellisuuden" filosofia ja utilitarismi, hyödyn maksimointi hintaan mihin tahansa. Onnellisuus on pantu näyttämölle ja meidät itse kukin sätkyttelemään hirviömäisen huonosti ohjatussa ja sekavassa komediassa. Itse en halua osallistua siihen enkä osallistu. Olen mieluummin tällainen synkkä erakko, jota katastrofit eivät pääse yllättämään: ne ovat luonnollisia, odotettuja ja metafyysisiä tapahtumia. Niitä tulee mietiskellä syvällisesti, sillä ne vasta hyödyttävätkin ihmistä. Niitä vasten ne pienet onnen pyrähdyksetkin tulevat havaittaviksi, jopa aikanaan nousevat erityiseen arvoon.

    Loppujen lopuksi, mitä on sadan miljoonan ikäinen kivenmötikkä kukkapenkin vieressä, jos asettautuu miettimään vaikkapa --- Andromedan tähtisumua...?! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kuvaamassa lohkareen, oli se valtava! Ja vielä paikallaan. Siinä kukkapenkin kupeessa siis. ÄÄK!
      Kyllä ihmettelen erittäin suuresti, jos ei myönnetä, että sen tippuminen johtuu nimenomaan näistä tärinöistä ja räjäytyksistä. Suorasti tai epäsuorasti. Hmph.

      Poista
  8. Jos tulee kiistoja korvauksista Lemminkäisen, niin tässäpä oiva PAINOSTUSKEINO:

    KUVA + siihen liitetty tapahtumakertomus suoraan todistajien suusta ja paperilla lähetettäväksi TUKES:iin eli Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle. Se on ylin valvontaviranomainen työturvallisuusasioissa Suomessa.

    SITÄ NE NYT PELKÄÄVÄT! Älkää nyt uskoko yhtään mitään, mitä ne "tutkimustensa" perusteella yrittävät teille syöttää! Ettäkö sata miljoonaa vuotta vanha graniitti/kiillegneissikallio tuosta noin vain sylkäisi autonkokoisen kappaleen pihamaalle, koska Luontoäiti halusi tai päätti niin? Anna mun kaikki kestää...

    Herran tähden, minkä herkkupalan nyt tästä saittekaan kaikki Armonkallion asukkaat! Varsinainen jymypaukku kolmen aan luokkaa! Älkää tuhlatko sitä! Se kivi - taivas varjele! - on kolme kertaa isompi kuin se Pahtavaaran kaivoskivi, joka invalidisoi ja vammautti kaksi ihmistä. TUKES:issa tiedetään erittäin hyvin nämä kaivos- ja louhintatyömaat... Ja NE viranomaiset suhtautuvat kyllä suurella vakavuudella, jos tällainen tapahtuma heidän eteensä tuodaan, olkaa siitä varmat.

    He näet lähettävät paikalle OMAT TARKASTAJANSA, ja siitä onkin leikki ja kaikenlainen "pikku teatteri" kaukana! Totuus on ja pysyy kalliossa. Tunnelimiehet väittäkööt mitä väittävät. Räjähdys varmaan oli ihan saman kokoinen kuin muuallakin, siinä mielessä tunnelimiesten väite varmasti on ihan totta (ja näkyy valvontalokissakin: kaikki OK!). Mutta jos se rusnaus oli suoritettu huonosti ja varsinkin jos se kallion TUENTA pulttauksella ja rakojen injektoinnilla oli KIIREESSÄ suoritettu ja sen vuoksi VAJAA, niin räjähdys vain antoi tapahtumalle LOPPUSILAUKSEN, vaikka ei olisi suoraan aiheuttanutkaan sitä. (Rohkenen epäillä puutteellista injektointia: olisiko haluttu säästää sitä keltaisissa tankeissa olevaa ainetta? Vai eikö yksinkertaisesti huomattu kallion lohkareisuutta? Oliko niin kiire eteenpäin seuraavalle katkolle?)


    Ota sinä Anuliina vain ne tiiliskivenmurutkin talteen ja katso, onko saunan seinässä niihin sopivia koloja. Eivät ne palat sieltä omia aikojaan ole naapurin pihalle lentäneet... Taitavat olla kuin luodin iskemiä Näsilinnan seinissä? VOIMAA on ollut takana, älä muuta luule. ;-)

    So´on moro taas täältä kaikille tunneliasukkaille!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli kyllä melkonen lohkare se. En tuosta lähde edes heittämään arvioita mikä tarkalleen sen irtoamisen aiheutti, mutta ei se varmaan alas sieltä olisi tullut ilman tätä tunnelityömaata jyrinöineen ja tärinöineen.

      Näitä "yksittäisiä" pikkukorvausjuttuja täällä mäellä olen kuullut olevan muutamiakin, koko ajan määrä kasvanee myös. Eikä voi olla sattumaa, että ne nyt sattuvat yhtäaikaisesti "ihan sattumalta" samaan aikaan tunnelitöiden kanssa. Hmph.

      Niistä tiiliskiven murenista kyselin muuten ihan siitä syystä, että siellä oli tehty punatiilistä nättejä koristuksiakin pihalle. Että oliko ne mahdollisesti niistä peräisin vai rapisseen meidän piharakennuksesta näissä tärinöissä. :)

      Poista
  9. Ai jaa! Ihmettelinkin jo, että miten kaikki tiilimurenat olisivat osanneet lentää yhteen suuntaan ja parkkeerata naapurin pihalle oman pihan sijasta. No, sainpahan hyvät naurut, he-he-hee!

    Siksikin ihmettelin, että tietääkseni ne Tampereen tiilitehtaan punatiilet ovat aivan erikoisen kestävää laatua eivätkä pikku paukkeista piittaa! Eräs tuttu runoilija halusi siirtää ison painokoneensa Siurosta Finlaysoniin sisälle saliin. No, eihän se ovesta mahtunut. Ei muuta kuin seinä auki, tiilet pinoon, kone sisälle, tiilet takaisin seinään kiinni. Ei vahinkoja! "Gutenberg" sai jatkaa arvokasta työtään väljemmissä olosuhteissa!

    Muutenkin olen aina ihaillut älyttömästi Tampereen punatiiliseiniä ja savupiippuja - vanhimmat tiilet kestäneet maisemissa jo parisataa vuotta, kaikki säänvaihtelut, kemikaali- ja happohyökkäykset ihmisiskuista puhumattakaan. Niitä tiiliseiniä muuten on paljon "emotioteekissani"! Punaisessa tiilessä on Tampesterin sielu eikä missään muussa. No, ehkä niissä kylteissä ja brändeissä sittenkin. Niitä ei saa koskaan hävittää - Viipperä kieltää!

    No niin, tarkistin vielä TUKES:in asiat, se virasto kun on kasvanut ja laajentanut toimintojaan huimasti vuosien myötä. Se oli ensin Sähköturvallisuuskeskus, sitten Turvatekniikan keskus, nyt Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES. Kuinka ollakaan, nämä prosessiteollisuuden yms. kaivostekniikan asiat ovat keskittyneet juuri Tampereelle siirrettyyn virastoon. Tässä osoite: Kalevantie 2, 33100 TRE. Puh. 029 505 2000.

    Nettiosoitteesta www.tukes.fi voi tulostaa ONNETTOMUUSILMOITUSLOMAKKEEN ja täyttää sen (ja laittaa vaikka sen KUVAN liitteeksi). Tarkastajat sitten käsittelevät sen ja päättävät toimista ja homman julkisuusasteesta.

    Ei niin, että tilannetta välttämättä pitäisi käyttää hyväksi! Mutta on hyvä olla olemassa nyt tällainen PEUKALORUUVI, jos korvausten ja menetysten suhteen asukkaiden oikeutetut vaatimukset sysätään sivuun, niin kuin NIIN USEIN, lähes SÄÄNNÖNMUKAISESTI tapahtuu. Nyt joka lasikippo, särkynyt kaakeli, modeemi tai mikä ikinä tzydeemi Allianssille pöytään, niin eiköhän se korvaus tule ilman mukinoita!

    Niin kuin Viertolan isäntä sai korvauksen tapetuista härjistään, kun Juhanin osaksi lankesi ikävä velvollisuus mennä kauppaamaan vuotia Turun torille. Taisivat olla aika reikäisiä nekin pyssyn paukuttelusta. Mutta hyvät käsintehdyt saappaat niistä moni hämäläinen suutari teki! (Siitähän se muuten Emil Aaltosen suuri ura alkoi: kasasta nahkoja, halvalla ostetusta isosta parttiasta, ns. järjettömästä ostoksesta. Mutta Emilillä oli intuitio paikallaan, hän aavisti markkinat etukäteen ja onnistui siinä missä kaikki muut epäonnistuivat...)

    En sääli yhtään Lemminkäisen vahinkokassaa ja vakuutusmaksuja tässä asiassa. Ovat menneinä vuosina tahkonneet isoja voittoja, jotka ovat KUNNILTA pois, ja juuri tässä taloudellisessa kriisivaiheessa! Mieluusti maksavat, kunhan säästyvät isolta häväistysjutulta Tampereen tunnelityömaalla. Kun se Vaalimaan iso moottoritiekisakin Destian kanssa kompuksessa on juuri nyt herkässä vaiheessa... Kyllä ne tämän ymmärtävät kalkyloida oikeaan arvoonsa. Ja ihan ilman mitään vihollisuuksia. Joskus tästäkin pihalle pudonneesta "meteoriitista" saa pelkästään makeat naurut.

    Mutta siihen asti... Se ONNETTOMUUSILMOITUS toimikoon kaikenvaravakuutena, jottei koko ajan tarvitsisi olla sydän syrjällään, että mitä seuraavaksi putoaa alas tai menee rikki. Let´s go for it! ;-)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sellainen haave, että jos se tunneli-ilman poistopiippu kerta on pakko tuohon tällätä, niin olisi sitten edes sellainen punatiilinen niinku nuo kaikki muutkin piiput näillä huudeilla on. Sopisi miljööseen.
      Punatiiltä olen minäkin aina ihaillut eikä nuo keskustan ja Tampellan piiputkaan ole siksi minusta yhtään rumia. Että jos sais valita, niin sellainen sitten. Mätsäis meidän piharakennukseenkin. ;)

      Poista
  10. Sanna! Tulipa tässä vielä mieleen, että se ONNETTOMUUSILMOITUSLOMAKE kannattaa tulostaa ja täyttää NYT, kun kaikki yksityiskohdat vielä ovat tuoreessa muistissa. Kellonaika ja olosuhteet niin tarkasti kuin pystyy kuvailemaan. Jos tila ei riitä, lomaketta saa jatkaa omilla papereilla, kunhan numeroi ja merkkaa kaiken liitteeksi laitettavan.

    Anuliina! Siitä JÄTTILOHKAREESTA kannattaa ottaa vielä pari extra-kuvaa TULITIKKULAATIKON kanssa, yksi vierestä (pituus), toinen sivulta (leveys). Näin tarkastaja saa käsityksen kiven koosta ja massan painosta. Olettaen, että se lohkare vielä ON siellä kukkapenkin vieressä(!).

    Kuvista A4-tulostukset ja mukaan vain kaikki siihen Sannan ilmoitukseen! Tämän paperinipun voi panna sitten ns. "kassakaappiin" eli tallennettavaksi mahdollista myöhempää käyttöä varten, JOS on tarpeen! :)

    Jarkolle ei sitten kannata mainita sanaa "TUKES" missään vaiheessa! Muuten hän tekee onnettomuudesta OMAN ilmoituksen. Ja siinä asiat esitetään Lemminkäiselle myönteisenä "kevytversiona". Sellaisena, jossa "Me huomasimme, että..." Ja sitten tarkat selostukset kokeista ja havainnoista. Ja lopputoteamuksena taatusti: "Kukaan ei loukkaantunut."

    Näin pommista tehdään vaaraton "suutari", jos TUNNELINÄKÖKANTA pääsee selostamaan asioita omasta näkövinkkelistään. Asukas feidataan taustahahmoksi, sikäli kuin pääsee kuvaan mukaan ollenkaan...

    Sille taas ei voi mitään, jos Jarkko tai joku Allianssista lukee tätä blogia. Ja pääsee tekemään jymypaukahduksesta pikku tussauksen, kun pääsee selville aikeistamme. Sitten kai ei auta kuin suora neuvottelu eli "kaikki kortit pöytään".

    No, onhan tässä siltikin vielä hihassa yksi ässä jäljellä: Juttu "Moro"-lehteen - koko kauhun kuvaus KUVIEN kera ihmisten ihmeteltäväksi ja kommentoitavaksi, heh-heh! Se kukkapenkkikin... (LOL)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se lohkare pötköttää siinä kuvassa puutarhapöydän vieressä, koko tulee hyvin esille jo siinä.

      Koitan pystyä elämään parhaani mukaan tätä ns. tunnelielämää, joka on meille täällä ihan arkipäivää, raportoin allianssia ja kiukkuankin, jos siltä tuntuu. Yritän pitää puoliani/puoliamme, jos tarve niin vaatii.

      Mutta en mä ole missään vaiheessa ajatellut tehdä tästä tämän "julkisempaa" numeroa. (Blogi nyt kumminkin on melko julkinen jo itsessään.)
      En minä tahdo (nyt kun se tunneli kerta jo on tuossa tuloillaan) hankaloittaa mitään tai jallittaa ketään. Toivon, että raportointini (allianssin suuntaan) ansiosta meitä otetaan huomioon, ja on näin käynytkin.

      Oikeastaan en toivo mitään muuta kuin että voisin elää niin normaalia "tunnelivapaata" elämää kuin mahdollista. Siihen pyritään.

      Ei mun paukut ainakaan riitä mihinkään suunnattomiin taisteluihin juuri nyt. Lainaiskohan ne vähän tuolta tunnelista. ;)

      Poista
  11. Ei taistelua, vaan VARAUTUMISTA taisteluun, JOS sellaista tarvitaan, esim. jos asukkaalta evätään korvaus räjähdysten särkemästä omaisuudesta (rikkoutuneet esineet, talon rakenteille koituneet vahingot - esim. palovaara oikosulusta tai rikkoutuneesta hormista, tuhoutuneet eristeet - mahdollisuuksien kirjo on monenlainen ja arvaamaton!).

    Rakennusfirmojen kanssa on niin, että vaikka korvaus LUVATAAN, niin käytännössä kuitenkin toimitaan niin, että korvauksen hakijalle itselleen lankeaa TODISTETAAKKA. Vahingon kärsinyt jää siinä useimmiten tyhjän päälle. Rakennusyhtiöllä on ryhmä konsernin omia taitavia LAKIMIEHIÄ tätä varten. Heidän puhuttelussaan uhri usein katsoo parhaimmaksi vetäytyä.

    Korvauksia voi toki hakea haastamalla yhtiö KÄRÄJÄOIKEUTEEN. Mitä luulet, miten siinä käy? Jos et pysty aukottomasti todistamaan yhteyttä räjähdyksen ja särkymisen välillä (etkä pysty, koska vastaajalla on ARSENAALI vastaselityksiä - pohjanaan tärinälukemat, jossa kaikki näyttää sen, että mitään ylimitoitettua räjähdystä ei ole tapahtunut eli että kaikki työ on tapahtunut TURVALLISESTI, lain määräämien rajojen sisällä. Ja että talo on katselmoitu ja herkät kohdat suojattu asianmukaisesti. Eli ne kaikin tavoin OIKEIN ja TURVALLISESTI suoritetut räjäyttelyt EIVÄT ole voineet aiheuttaa väitettyä vahinkoa!).

    Jos lakeja ja määräyksiä on noudatettu, niin miksi sitten tavarat särkyvät? Kärsineellä on oltava hyvä selitys ja näyttö. Hänen on tavallaan väitettävä, että laki ei olekaan erehtymätön, että laissa on AUKKOJA!

    TUOMIOISTUIN ei ole uhrin eikä syytetyn puolella. Se on ainoastaan LAIN puolella ja valvoo, että lain määräykset toteutuvat. Konsernin huippulakimiesten suunnaton LAINTIETÄMYS (ja sen "aukkojen" tuntemus!) hankkii oikeudessa heille sellaisen edun, että uhri todennäköisesti sen kamppailun häviää. Seuraus: Jää ilman korvausta, maksaa oman juristinsa kulut ja oikeuskulut, samoin vastapuolen lakimiehet ja oikeuskulut. Hinta kaikesta on MONINKERTAINEN verrattuna siihen, että maksaa kotinsa korjaus- ja remonttikulut sekä särkyneen irtaimistonsa ITSE.

    Juuri tähän rakennusfirma laskeekin: vain hyvin TYPERÄ ihminen ryhtyisi käymään oikeutta rakennusfirmaa vastaan tietäessään, että hän voisi menettää koko omaisuutensa siinä ja jäädä vielä velkaankin!

    Jarkko on mukava mies, mutta hän ei näistä korvauksista päätä, vaikka olisikin sitä mieltä, että korvaus asukkaalle kuuluisi. Jarkko voi vain esittää tosiasiat, muut siellä korkealla päättävät ja antavat määräyksen lakimiehille.

    Jos ihminen tietää häviävansä isompien voimien alla, niin hänen on hyvä tiedostaa asemansa ja VARUSTAUTUA tulevien ikävien tapahtumien varalta. Kerätä niin sanotusti "omia argumentteja" ja niihin liittyviä todistuskappaleita. Jos LAKI ei uhria pysty suojelemaan, on käytettävissä ne muutkin keinot: vaikkapa iskut firman maineeseen näyttämällä, miten se manipuloi ja vääristelee tapahtuneita tosiasioita oman taloudellisen etunsa vuoksi. Toki firmatkin suojelevat itseään. Siihen niillä on sama oikeus kuin firman kanssa asioivalla asukkaallakin. Tämä on normaalia, ei edes mitään hirviömäistä. Maailma vain nyt on sellaiseksi rakennettu.

    Jos olet pudonnut kuoppaan, niin sieltä kannattaa pyrkiä ylös, vaikka sattuisikin. Ja jos olet merellä eikä tuule, niin souda. Vaikka käsilläsi, jos ei muita soutimia ole.

    Siitä se voima tulee - tekemisestä eikä murehtimisesta. Siitä tekemistä voi tehdä jo etukäteen, kovan hetken koittaessa se usein on liian myöhäistä.

    Iloista mieltä ja rohkeutta sittenkin!

    VastaaPoista
  12. Joo, kyllä kyllä. Olen napsinut kuvia kaikesta mahdollisesta koko tämän tunnelityömaan ajan.

    Tiedossa on, ettei allianssin porukoilla itsellään juurikaan ole lopullista sanomista mihinkään korvauspäätröksiin. Ja että tapaturman tms. onnettomuuden sattuessa vakuutusyhtiöt koittavat kaikin keinoin ja porsaanreikiä hyödyntäen välttyä korvaamasta yhtään mitään.
    (Omakohtaisiakin kokemuksia on.) Niillä on ihan uskomattomia selityksiä siitä miksei korvausvelvollisuutta juuri tässä tapauksessa ole. Työnsä tekevät sielläkin siis...

    Varauduttava toki on. Lähinnä tarkoitin, että asetun "taisteluvalmiuksiin" tarvittaessa, en jaksa/pysty/halua olla "varuillani" koko aikaa.

    Meillä tehdään taloyhtiössä kiinteistön kuntotarkitus heti, kun nämä räjäytykset loppuvat. Edellisestä tarkistuksesta ei ole kovasti aikaa, joten katsellaan mitä tuleman pitää.

    Ja toivon todellakin, ettei mitään "suuremapaa" satu tai ole sattunut.

    Varaudutaan pahimpaan, toivotaan parasta. :)

    VastaaPoista