tiistai 27. toukokuuta 2014

Kärsivällisyyttä lisää Anuliinalle -hanke

hihiihihhi
Ääh, tänään onkin taas sitten vähän paskempi fiilis. Kohtuuden rajoissa kylläkin. Ei etene millään tuo tunneli. No etenee se, koko ajan -tiedän, mutta ei yhtään tunnu siltä. Ei ole edes louhintapalloja lisää yhtään tullut tuonne. Ei ole tunnelimiesten syy se. Mutta tuo kuvan merkki on kyllä mainio. :D

Nukuin kaksi edellistä yötä huonosti, syy ei kyllä ollut tunnelissa, (vaan päikyn avausvuoron kauhukuvissa,) joten olin tositosi väsynyt tänään töistä kotiuduttuani. Kaikki nyt sitten varmaan luulivat, että mulla oli silmieni alla "tunnelipussit," vaikkei ollutkaan.
Noh, menin pötkölleni tuohon sängylle ja tempaisin sellaiset parin tunnin päikkärit -poraamisesta huolimatta. Kuten olen sanonut, nukun missä vaan ja hyvin nukunkin. Yölliset tunnelijutut painiikin sitten ihan omassa sarjassaan, niistä ei nyt puhuta ...siis nämä rusnaukset, lastaukset, mitä näitä nyt on. ;)
Nukuin siis poran pärinöistä huolimatta. Melko mukavasti. Muutaman kerran havahduin poraamiseen, ja muutamiin kolauksiin. Ei ottanut päähän juuri ollenkaan.

Mutta herättyäni minuun iski sitten taas tämä kärsimättömyys. Ääh, eikö ne ikinä pääse kauemmas minun kotoani?!! Miten kauan vielä pitää odottaa?! Olen ehkä kärsimättömin ihminen, jonka tiedän. Pikkuisen täytyisi minulle vilauttaa valmistumisvaloa tunnelin päässä, jotta jaksaisin odotella.

Sen verran täytyy sanoa, että kun olen tuossa heräillyt parina viimeisenä yönä, niin olen ilokseni pannut merkille, ettei tunnelista ole kuulunut merkittävää metakkaa, pientä kolinaa ja sen sellaisia merkkejä siitä, että ne ovat siellä... Down in a hole.

Pitääkin varmaan raportoida JM:lle, että hyvin menee, ei huomautettavaa yöllisessä tunnelitoiminnassa.
...sanoi hän, ja heti yöllä napsahtaa omaan nilkkaan tämä ilosanoma? ;)

Noin. Siinä tulikin taas vähän turhanpäiväistä lätinää. Tummelmia tunnelinsuulta (sic).

Jaa, mutta Kärsivällisyyttä lisää Anuliinalle -hankehan tämä taitaa ollakin. 

Ei mulla muuta.
Ooh! Layne ♥

2 kommenttia:

  1. Luepa Kafkan kertomus "Pesä" ("Der Bau"). Siinä on pääosassa rationaalis-tekninen eläin, mäyrä. Ja Mäyrän maanalainen iso ikuisuusprojekti tunneleineen ja käytävineen. Elannokseen Mäyrä käy välillä ahmimassa veristä lihaa tunnelin keskuskäytävällä, jotta jaksaa taas kalkyloida ja painatella sitä kaikenkattavaa suurta projektiaan... Mutta! Aivan odottamatta luolastosta tulee kauhujen paikka Mäyrälle: hän alkaa kuulla siellä ÄÄNIÄ, ensin pienempiä, sitten suurempia. Hän yrittää jahdata kaikkialta kuuluvan äänen alkulähdettä, mutta ei pysty paikallistamaan sitä. Mäyrä unohtaa syömisenkin. Hän sairastuu paranoiaan, koska ei pysty paikallistamaan "vihollista"... Hän saa paniikkikohtauksia. Hän kuihtuu ja laihtuu, voi yhä huonommin...Novelli päättyy kesken, viimeinen lause on "Mutta kaikki pysyi muuttumattomana..."

    Kafkakin asui kellarihuoneustossa ja kirjoitti öisin (päivisin hän toimi vakuutusvirkailijana, käsitteli ihmisten valituksia, irtileikkautuneita sormia ja muita sen ajan teollisuustyötapaturmia)... Mäyrä on selvästi "omakuva": Isoisä oli rituaaliteurastaja ja isä varsinainen perhetyranni. Jos voi kuvitella henkistä pakkopaitaa, niin tässähän se oli: nitistetty lapsi ja pahoinvoiva vakuutusyhtiön juristi, jolla oli painajaisia.

    Kafkallakin muuten oli tämä ongelma, kuuloyliherkkyys (hyperacusis). Se on kyllä piinallinen vaiva. Saa jatkuvasti säikähdellä ja pomppia kauhusta, että pääsee hengissä esim. markettiostosreissun läpi. Kun ei aina jaksa panna korvatulppia päähän, kun astuu kotoa ulos.

    Muuten kyllä asuinalue on ihanan rauhallinen ja talon äänieristys erittäinkin, vaikka naapurikorttelissa Lemminkäinen rakentaa uutta erikoista 13-kerroksista taloa nimeltä "Kahvimylly". Se valmistuu syksyllä 2015. Ihmeen siistinä on ilmanlaatukin pysynyt täällä... Mitenkäpä siellä Armonkalliolla?

    Siitä RUSNAVIIKATTEESTA minulle tuli mieleen Langennut Enkeli - juutalaisen perinteen mukaan nimi on AZAZEL eikä suinkaan Lucifer eli "Valonkantaja"! - joka siellä pimeässä häärää ja valtavalla SIIVELLÄÄN seiniä "rapsuttelee" hurjassa hengen hurmiossa. Kunnes sitten kävi ihmisenkin kimppuun syystä tai toisesta... Oh my goodness.

    Vaaroja täynnä ovat tunnelit... Ja pihat. Se kivikin näytää minusta aivan eläimeltä, nimittäin hylkeeltä. Ihan sääliksi sitäkin käy. Tekisi mieli lohduttaa...

    Kafkan ja Bulgakovin surrealistiseen maailmaan tässä vähän lisää erikoismaukkaita "saatanallisia säkeitä" Rollarit-coverina:

    www.youtube.com/watch?v=GhSKYtE9Clo

    T. Viipperä

    VastaaPoista
  2. Hui, onneksi minä tiedän mistä nämä äänet tulevat. ;)

    Ja kiitos kirjavinkistä taas. :)

    VastaaPoista