keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Taisteluväsymys


Ne sanoo mulle
Tää on nyt sun todellisuus
Tää on nyt sitä, tässä kaikki,
Tää on lopullisuus
Tän ulkopuolella päivät valuvat hukkaan
Aggressio!
Päästä, päästä irti jo
Ennen kuin se taittuu johonkin tyhmään
Tää on hengen kuolio,
Ollut pitkän aikaa jo
Tässon kaikki olemukseltaan väärää
Ensin  ihan oikeaa asiaa:
Aidassa oli taas uusi asukastiedote, päivätty 5.5.2014. En jaksa laittaa kuvaa tänne, mutta siinä sanottiin, että:
 "Parantolankadun irtiporaus on päättynyt. Muuten kaikilla työmailla jatketaan viime viikkojen tapaan. Viikon 19 aikana asfaltoidaan Paasikiventieltä Haarlan kiinteistölle ja Simppoonkadun taloyhtiöille johtava katuosuus, Soukanlahdenkadun eteläpään päällystekatkot sekä työtunneleiden alkuosuudet. Näsinkalliolla työtunnelin alkupään päällyste jatketaan Kuninkaankadulle saakka. Toimenpide helpottaa pölyntorjuntaa."
 Lisäksi:
"Simppoonkadun taloyhtiöiden länsipuolella oleva hiekkakenttä, joka on ollut epävirallisessa vieraspysäköintikäytössä, otetaan kuluvan viikon aikana työmaan käyttöön."

Sitten oli mainittu ne You Tubessa olevat (29.4. kuvatut) uudet videot työmailta.
____________________________________________________________________

Sitten seuraa pelkkää liibalaabaa, turhanpäiväistä lätinää. Tyhjennän päätäni tänne, jos se vaikka helpottaisi.
 
Minuun iski hetkellinen taisteluväsymys. En jaksaisi enää yhtään sähköpostia, yhteydenottoa tai mitään muutakaan tunneliin liittyvää. Olen luonteeltani sellainen, etten suinpäin ryhdy rähisemään asioista,  perhe- ja ystäväpiirissä saatetaan olla eri mieltä..köh.., mutta noin niin kuin yleisesti "ulkomaailmassa" ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa pyrin aina ensisijaisesti selviytymään vaikeistakin tilanteista rauhanomaisin keinoin.

Veljeni kanssa tässä taannoin oli puhetta ihmistyypeistä ja sen sellaisesta. Sanoin pyrkiväni ratkomaan ristiriitatilanteet aina  rauhanomaisesti enkä päässyt yhtään pidemmälle, kun hän tokaisi, että "No, ethän ole, mieti nyt tätä tunnelia ja Länsilinjoja." Hmmm.. Niin. Totta. Verenpaine kohisee pilviin ja aggressio jyrää alleen ihan kaiken. Mutta nuo molemmat ovatkin tavallaan ääriolosuhteita. Ei pitäisi kenenkään joutua kärsimään niistä.
Länsilinjoista en avaudu enempää, mutta voin kertoa, että kolme viimeistä vuotta Länskärillä töihin selviytyessäni olivat helvetillisiä. Silloin minulla oli useita kirjeenvaihtoystäviä niin Länsilinjoilla kuin Ylöjärven joukkoliikenteessääkin. Nyttemmin asioita hoitaa Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.
Ei auttanut. Oli vaihdettava työpaikka Tampereelle. Tai muutettava. En muuttanut.

Ja mitä tähän tunneliin tulee, niin sehän ei liene jääneen epäselväksi. Kauheaa pyöritystä koko ajan. Tai siltä se tuntuu ainakin. Paitsi, etten minä hirmuisesti mitään ole tehnyt. Mutta tämä jatkuva säätäminen on lamaannuttavaa. Ajatteleminen koskee jo päähän, siis tunneliajatteleminen. Ja murehtiminen. Enkä jaksaisi olla koko ajan taisteluasemissa. Se on kuluttavaa, kun kuitenkaan en pohjimmiltani ole barrikadeille nousevaa tyyppiä. Vai olenko sittenkin? Ehkä meissä jokaisessa asuu pieni barrikadisti, joka astuu esiin, kun oikein tikulla sorkitaan ja härssytetään.

Nyt minulle kuitenkin siis iski taisteluväsymys. Onks pakko, jos ei taho? ;)


 - A.

2 kommenttia:

  1. Rintamallakin on ETULINJA, joka taistelee poteroistaan käsin. Sen takana RESERVI, joka valmistautuu taisteluun ja huoltaa aseitaan. Ja ulommaisena sitten LEPOVUOROSSA olevien linja, joka nukkuu taisteluväsymystään pois turvatuissa bunkkereissa... Joten älä yhtään huolehdi turhista, vaan todellakin ota välillä rennosti: Take your time! :)

    VastaaPoista
  2. Nääh, tämä on vain tällainen hetkellinen herpaantuminen. Näitä "epätoivon hetkiä" tulee aika ajoin. (Kuitenkin vielä kolme ja puoli vuotta lusittavana.) Onneksi ne sitten taas menevät lähes yhtä nopeasti kuin tulevat..

    VastaaPoista