tiistai 13. toukokuuta 2014

Mene suoraan tunneliin (kulkematta lähtöruudun kautta)

Huomenta! Parin tunnin päikkärit pelastivat päiväni. :) Elämä voittaa taas.

kuva www.pyorapojat.com
 No niin. Asiaan. Allianssille lisäaikaa. En ottanut muihin tahoihin yhteyttä, ainakaan vielä. Juuri ennen aamuseitsemää oli vastattu sähköpostiini.

"Huomenta Anuliina,
Räjäytys tehtiin siinä kiinteistönne lähettyvillä Kaarikadun alla (eteläinen liikennetunneli itään). Rusnausta siellä ei ole tehty, rusnaus alkaa minuutin päästä eli klo 7.00. Haluaisitko tulla käymään työmaalla niin voisin näyttää, että mitä siellä oikein tapahtuu?
t.Jarkko"

Eli räjäytettiin juuri tässä alla. Ilmankos jyrisi niin ja tavaraa tippui. Jaa, jahas... Jaa, että mitenkä että?!!  Oikeinko tunneliin pitäis mennä... HUI.

"...viime yönä on ajettu kiviä teidän kiinteistön alta sekä pohjoisesta liikennetunnelista. Rusnaus on aloitettu Naistenlahdesta vasta klo seitsemän."

Äänet ovat siis peräisin lastauksesta. Sanoin, että ääntä kuului silti. Suunnitelmana on, että  kerran viikossa räjäyttävät tänne tunnelinsuulle päin. Kuvailin äänen, mutta tunnelissa ei ole tehty viime yönä muuta kuin tätä lastausta. Rasittavaa. Ilmeisesti on niin, että nyt kun ollaan aivan kohdalla (eli alla) sekin ääni välittyy.

Meriläinen sanoi, että jos olisi tajunnut, olisi asiasta kannattanut informoida meidän kiinteistöläisiä, jotta osaisimme valmistautua mahdollisiin ääniin. Tai jotain, en nyt muista tarkkaan, olin juuri herännyt päiväunilta kun puhuin äsken hänen kanssaan.
Ymmärtääkseni viimeöistä ääntä ei pitäisi enää ensi yönä kuulua. Noinkohan...
Seuraavan kerran, kun räjäytys tapahtuu tuohon suuaukon suuntaan, meitä informoidaan siitä.  

Kehoittaisin välittämään yöllisistä äänistä tietoia allianssille. Yhä vain.

Joka tapauksessa huomenna työpäivän jälkeen päräytän pyörälläni allianssin toimistolle, vedän turvavarusteet niskaani ja MENEMME TUNNELIIN! ÄÄK!  Kirjaimellisesti. HURJAA!!
Vaikka oloni onkin hiukan ristiriitainen, en voi olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseni. Tai ehkä ne meinaavatkin vaientaa minut lopullisesti... Jos ei minusta mitään kuulu, niin tuota... Tiedätte mitä on tapahtunut. ;)




EDIT aamuyön pimeinä tunteina: Klo 3.30-4.05 saatoin jälleen laskea kauhan(tms)vedot, äänet kantautuivat asuntooni kristallinkirkkaasti. ÄÄÄH!
En tiedä mitä pitäisi toivoa, että se ON lastausääntä, vai että se onkin rusnausta ja kantautuu jostain kauempaa? Kumpi on parempi? Nyt on ollut hiljaista jo 9minuuttiua. Autonvaihtoa? Lastauspaikan vaihto? Kahvitauko? Äkkiä takaisin nukkumaan.

EDIT keskiviikkona,  tunnelivierailun jälkeen: Jep, olivat rusnanneet eteläisen tunnelin länsipäässä. Kauimmaisessa nurkassa kiintesitöstämme katsottuna. Hmm.. silti välittyi melko kirkkaasti.

13 kommenttia:

  1. Hei, nyt ne on tosissaan! Kerrankin NE kuuntelevat - ja taitavat ihan oikeasti KUULLA! Nimittäin ASUKASTA ja hänen tärinöissä vaikeroivaa kotiaan, joka tämän hurlumhein päällä sijaitsee. Tämä se vasta onkin EDISTYSTÄ, hip-hurraa! :D

    Pidä huivista kiinni, Anuliina, kun menet sisään tunneliin rusnausta ja niitä ilmassa lentäviä kivimötiköitä katsomaan. Antaakohan Jarkko sinun ottaa KUVIA sieltä? Olisi mielenkiintoista! Varo nyt kuitenkin päätäsi...

    Tässä tunneli-filosofiassa on kaksi erilaista puolta. On tuo teknis-kaupallis-poliittinen "julkispuoli" ja sitten on tuo inhimillinen eli tunteellis-elämyksellinen "kääntöpuoli". Niin kuin koivun, vadelman tai mansikan lehdessä heleänvihreä, kiiltävä, päivässä paistatteleva päällyspuoli, "oikea puoli", ja sitten harmahtavanvihreä, karvainen, varjoissa itseään tuulettava "nurja puoli". Tänään ajattelin, että mitä kiiltävämmäksi ja komeammaksi tuo Allianssin brändi ja julkisuuskuva käy, sen etäisemmäksi ja kliinisemmäksi se käy inhimilliseen todellisuuteen nähden, kunnes lopulta irtaantuu siitä kokonaan. Niin kuin LAIVA, joka hätäpoijun (lue: blogin) signaalipiipityksen kuullessaan ottaa siihen etäisyyttä, kunnes "itkuhälyttimen" ääni lakkaa kuulumasta... Tällaistakin on tapahtunut ja tapahtuu.

    Mutta tapahtuu ihmeitäkin! Tässä tapauksessa kuulemisen ihme ja ihan oikean kommunikaation alku, siis todellisuudessa eikä pelkässä virtuaalitodellisuudessa (tai nykyään sanotaan mieluummin "kybertodellisuudessa", koska koneet ja järjestelmät ovat tunkeutuneet myös IHMISEN sisälle: vaikea sanoa, missä kone loppuu ja ihminen alkaa ja päin vastoin)... Pisteet Jarkolle!!

    Haikurunon muodossa:

    "Lehti heilahti.
    Mittarimato suistui
    kääntöpuolelle."

    Luin tänään Vincent van Goghin kirjeitä veljelleen Theolle, ja tämä pomppasi kuin meille kaikille kommentiksi:

    "Katsohan, minun nähdäkseni kaikki kohteliaisuus perustuu hyvään tahtoon, jonka kohteena on joka ikinen ihminen, tarpeeseen joka on tuttu jokaiselle jolla on sydän rinnassaan, nimittäin tarpeeseen auttaa toisia, olla hyödyksi jollekin, ja viime kädessä siihen kaipaukseen, että elettäisiin yhdessä eikä yksin. Siksi minä teen parhaani: piirustan, en ärsyttääkseni ihmisiä, vaan ilahduttaakseni heitä ja saadakseni heidät huomaamaan asioita jotka ovat huomaamisen arvoisia ja joita kaikki eivät tunne."

    Amen.



    VastaaPoista
  2. Olipa haiku ja kertakaikkisen hieno tuo lopun katkelma van Goghin kirjeistä! Kiitos niistä. :)

    Joo, kuten olen sanonut, täällä päässä tuntuu toimivan tiedotus- ja tämä yhteistyöpuoli.

    (Minä se olen näistä osapuolista joka mullittaa ja äksyilee. ;) Välillä. Mutta olen minä ihan korrektistikin osannut käyttäytyä. Nuo yölliset heräämiset käyvät voimille ja suusta on tullut silloin melko suoraa tekstiä.
    Päivisin onnistuu ja on onnistunut minultakin sopuisa kanssakäyminen. Luulisin. :D

    Mutta joo, pisteet allianssille ja J-miehelle tästä.

    Kyllä minä kameran otan huomenna mukaan matkaan, katsotaan saanko kuvatakin. Vaikka en tiedä miksen saisi, minä(kin) kuitenkin tamperelaisena rahoitan tätäkin projektia. Kihihi. :)

    Jännää on.

    VastaaPoista
  3. Siellä on pimeää ja kiveä... :)
    Kiva että pääset tutustumaan!!

    VastaaPoista
  4. Jep. :) Voi olla, että meinaa jännittää huomenna tuollainen valtavaan onkaloon meneminen. Ihan kylmiltään. Päivän varoitusajalla. Hihi.

    VastaaPoista
  5. Mitenkähän "mielipuoliselta" suoraan hukkaputken päällä asuvana nyt kuulostan, mutta jostain syystä olen sinulle kateellinen, Anuliina. Mikä se siinä mustassa tunnelissa nyt niin kiinnostaa, vaikea selittää.
    Tiedättekö mitä minä haluaisin, jos vain saisi tilaisuuden? Haluaisin päästä katsomaan sitä porajumboa läheltä, ottaa lähikontaktia. Se on niin kunnioitusta ja ihailua herättävä ilmestys, kun se lipuu tuonne työtunneliin, ja samalla siinä on jotain pelottavaa. Äijät näyttää aika pieniltä sen vieressä.

    Mutta nyt öitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äääh, hullulta tuntuu tämäkin. On hyvinkin ristiriistaista se, että taas valvon täällä, olen valvonut jo kohta tunnin, -enkä tietenkään ole asiasta kovinkaan ilahtunut, mietin mitä tuolla tapahtuu ja s i l t i olen menossa sinne ihan justkohta. Kiinnostaa mitä siellä on ja miltä näyttää. Villi veikkaukseni on, että paljon suurempaa kuin mitä odotan. Ne on ne valtavat autotkin niin pikkuisia tuossa tunnelin suulla, että melkein alkaa hirvittää se, että sinne kohta itse olen menossa.

      (Pelottavia nuo on, nuo robottihärvelit, olleet aina minusta. Järkyttää ajatus, että ihan itsekseen siellä voisivat toimia ja hääriä. Niin isojakin ne on.)

      Katsellaan tuleeko tähän mitään tolkkua? En edelleenkään ymmärrä miten se kokonaiskuvan näkeminen ja saaminen auttaa näihin yöllisiin ääniin heräämisiin... No, nähtäväksi jää.
      Tuo kopseen ääni tuntuu kaikonneen ainakin melkein kokonaan. Menen äkkiä koittamaan, jos kerkeisi ummistaa silmänsä vielä pariksi tuntia ennen OIKEAA herätystä.

      Ja sitä piti vielä sanomani, että eiköhän ne päästä ihailemaan porajumboa ja vaikka tunnelia, kun kerta minutkin sinne viedään - ja vielä ihan ilman pyytämättä.

      Öitä meille kaikille. Unta palloon. Asap.

      Poista
    2. Anne, olen samaa mieltä porajumbosta! Käypä YouTubessa katsomassa valmistajan omaa esittelyvideota. Laita kuva isolle ja ääni kovalle. On meinaan mahtavaa menoa. Täräyttää jalat alta! :)

      https://www.youtube.com/watch?v=2ojq1R3H5P0

      Porajumbon ihmeitä pääset tarkastelemaan yksityiskohtaisesti saksalaisen CONRAD- miniatyyrivalmistajan esitteestä. Jumbo DT1130i on tarkalleen samaa mallia kuin "Anna-Kaisa" ja "Irene". SANDVIK myy jumboa ympäri maailman, ja ostaja tutustuu siihen kätevästi messupöydälle asetetun MINIATYYRIN (1:50) kautta. Se on hirmu söpö!! (*sydämiä*)

      www.miniature-construction-world.co.uk/sandvik-dt1130i.html

      Toinen kone, joka minua tunnelityömaalla erityisesti kiehtoo, on tuo jättimäinen RTG-maanrakennuskone, "Monster Machine", joka junttaa paalua jopa 25-29 metrin syvyyteen. Koneessa tosiaan on VOIMAA! Se vilahtaa tai näkyy monissa YouTube-videoissa. Suunnistapa osoitteeseen

      https://www.youtube.com/user/TampereRantatunneli

      Sinne tulee uusia videoita harva se päivä, Onkiniemestäkin viimeksi eilen!

      Karua on maisema ja tuho suurta. Mutta KONEET ovat komeita, ja niiden työskentelyä on hauska seurata. Ketterästi nuo caterpillaritkin heiluvat...

      Tulee olemaan jännittävä nähdä, millaista KUVADATAA Anuliina saa talletettua iloksemme! Ehkä nähdään peräti se rusnauskonekin luolan pimennossa... JEE!

      Poista
    3. ÄÄH, olen pahoillani, mutta kyllä siinä kävi niin, etten voi julkaista ottamiani kuvia täällä. :( Lupasin ottaa ne omaan käyttöön. En kyllä kuvannutkaan sitten muuta kuin rusnauspiikin, porajumbon työssään ja tunnelin suuaukon sisään mentäessä.

      Poista
  6. Joo, näin mä vähän ounastelinkin, että "ei julkiseen käyttöön". Se on niin tarkkaa noiden kilpailijoiden kanssa yksillä ja samoilla rakennusmarkkinoilla, ettei mitään tietoa päästetä valumaan ulos kun projekti on kesken. Näin vähän kaikilla teollisuusaloilla. Ideoita varastetaan kilvan ja niistä sitten käydään oikeutta...

    Mutta oli kyllä hienoa, että pääsit itse katsomaan kaikkea tuota mahtavuutta! Olisit vielä päässyt läjäyttämään shamppanjapullon sen "rusnaviikatteen" kylkeen ja kastamaan sen vaikka "Anuliinaksi", mutta valitettavasti koneen omistaja ei ollut läsnä... Ehkä lupa olisi voinut hymyllä hellitäkin. Minulla on ne porajumbojen kastajaiskuvat "emotioteekissani": Anna-Kaisa säteilee korkealla kopissa kuin Kiinan keisarinna kantotuolissaan ja Irene taas ponnistaa maan rajasta ja läsäyttää pullollaan mahtavat roiskeet jumbon kyljestä! Molemmat ovat samanlaisissa turva-asuissa kuin sinäkin... Olipa muuten huomaavaista, että kokokin oli oikea! :) Pääsit kokemaan tunnelin tunnelmia ikään kuin "sisältä käsin". Oliko se lattia kovinkin liejuinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, harmillistahan se on, mutta täysin ymmärrettävää.
      Olinkin miettinyt, että jos kuvien ottamisen suhteen oltaisi yltiöpositiivisia, niin olisin kysynyt sitten suoraan lupa laittaa ne tähän blogiin. En lopulta laittanut kuvia facebookiinkaan. Ihan varmuuden vuoksi. Vaikka itse en keksi mitään salamyhkäistä kuvistani, saattaisi niistä joku vakoilija varmaan löytää vinkkiä..

      Se rusnapiikki kyllä nostatti niskakarvat pystyyn. Melkein naurattaa, niin paljon karmii. "Tässä meidän parimetrinen rusnauspiikkimme 'Anuliina' "..kihihhhihii. :D Jos en tuntisi niin syvää ällötystä rusnausta kohtaan, voisi Meriläisen "rapsuttelu" termikin olla ihan sympaattinen. Mutta rusnaus ja sympaattinen eivät vain sovi samaan lauseeseen. Millään. ;)

      Maa oli paikoin liejuinen. Ainakin yksi lätäkkökin oli. Siitä porastahan pursusi myös koko ajan vettä siinä poratessa. Mutta kyllä siellä pystyi jalkapelillä kulkemaan aivan hyvin. Sinne pohjoiseen tunneliin mentäessä jouduin hiukan valaisemaan jalkoja lampulla, kun en kerran tiennyt millaisella maaperällä sitä kuljettiin. Mitään "tunnelipölyä" ei maastossa ollut. Ja rekatkin varmasti kulkevat siellä vaivatta, ei se sellaista liejua ollut.

      Mutta oli kyllä jännittävä kokemus tuo. Olen ihan iloinen ja kiitollinen siitä.

      Poista
  7. Jos Jarkko-setä haluaa "rapsutella", Jarkko-setä hankkii koiran, got it?

    Iihhh, luin tuon päivittämäsi koko kuvauksen käynnistäsi, ja nyt tietysti näen silmissäni sellaisen jumalattoman suuren viikatteen, siis viikatemiehen rekvisiitan potenssiin sata. Ja jotenkin se pimeys alkoi puistattaa ( -> eli tod.näk. yllekirjoittanut hannaisi heti tunnelin suulla...). Mutta porajumbo... minä olen selvästi ihastunut siihen ;-D Ja Viipperä kertoo oikein pienoismallistakin. Nyt-mulle-heti-tänne!!! Kiitos vinkeistä, tutkin paremmalla ajalla videot.

    Joo, sellainen Rantatunneli-liivi pitäisi saada itselle. Sitten voisin lisätä siihen alle "SUCKS!" :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahahhaahha!! Liivit kaikille kivusta ja särystä.

      Kyllä tämä tunnelielämä on sellaista vuoristorataa, että oksat pois! Ajattelin kehystää makuuhuoneeni seinälle sen kuvan rusnaiuspiikistä. ihan vaan muistutukseksi, jos joskus meinaa olla vaikeeta, että miten vaikeeta voikaan olla. ;)

      Olihan se porajumbo ihan valtava. Itseäni järkyttää kyllä kaikenlaiset robottikoneet, että en kyllä yhtään lähemmäs olisi halunnut mennä. Kymmenen metrin päässä pysyin hyvinkin. Ihan riitti minulle se. :)

      Poista
  8. Ja tässä vähän musiikkia kuvan seuraksi:

    www.youtube.com/watch?v=Ny4eoq4Uj7s

    T. Viipperä

    VastaaPoista