sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Sunnuntaina sataa aina...

..ainakin tänään. Rakeita ja en tiedä varmaksi, mutta ehkä luntakin?

Hiljaista on. Eilenkin oli hiljaista. Mahdetaanko täällä, tai siis tuolla tunnelissa, edes työskennellä lauantaisin? Epäilen. Asukastilaisuuksissa mainittiin joskus, että lauantait ovat ns. "hätävarapäiviä." Lauantaisin räjäytellään,  jos meinataan jäädä jälkeen aikataulusta tai viikolla tapahtuu jotain hässäkkää... Luulin sen tarkoittavan varapäivää ainoastaan räjäytysten osalta, mutta ei tuolla mitään muutakaan tehdä. Ainakaan toistaiseksi. Sopii minulle. ;)

Mitäs tänne nyt sitten muuten kuuluisi... Tukimuuria on pykätty ihan urakalla, siis arkena. Näpsin tänään tukimuurista muutaman kuvan.
Tukimuuria Naistenlahdessa 04052014

Rusnausta esiintyy, kuten tiedämme, taas myös öisin, mutta tuolta toisesta tunnelista kantautuen. Hieman siedettävämpää ja vaimeampaa se on onneksi. Se kuitenkin loppunee pian. Siis kuulumasta tänne. Uskon siihen, kun minulle kerran niin sanottiin. Nyt en aio olla epäilevätuomas. Tänään minusta lisäksi tuntuu, että I can deal with it. (Huomenna taas ehkä ei tunnukaan. Hihi.)

Räjäytykset ovat viime aikoina muuttuneet. Jytisee ja tärisee kyllä entiseen malliin, mutta nyt kahdesti peräkkäin. En tiedä räjäytetäänkö molemmissa tunneleissa peräjälkeen, vai miksi sarja on nykyään kaksiosainen.. Olin muuten vasta viikko sitten ensimmäisen kerran pihalla räjäytyksen sattuessa -ja voi miten siellä jyliseekään!! Tärinä tuntuu enemmän sisällä, mutta ulkona jylisee, ääni ikään kuin leviää ympäriinsä. Melko vaikuttavan kuuloista oli se.

Louhinnan etenemistilanne näkyypi taas tässä, kuvassa tämän päivän tilanne.
Seurantapalvelu Louhesta napattu louhintatilanne 4.5.2014, mukana myös tulevat tie- ja katulinjaukset
Katulinjausten ollessa mukana tuossa louhintatilannekuvassa näyttäisi siltä, että nuo punaiset viivat louhintapalloineen ovat  liikennetunnelien sisäreunat. (Tai täytyy sen kyllä olla niin, onhan ajotunnelien välissä kuitenkin se 11m.) Olisi mielenkiintoista nähdä tuo tunnelilinjaus oikeassa leveydessään. Eikä vain tuollaista ohutta, hentoista punaista viivaa. Melko mittava tunneli siitä kuitenkin tulee.

Pyöriskelin taas tuolla Liikenneviraston Tampereen Rantaväylän sivuilla ja silmiini pisti linkit Naistenlahden ja Santalahden työmaille VirtualTampere verkkopalvelussa. En tiedä ovatko ne olleet siellä kauan?! En ainakaan muista nähneeni niitä. Tai mistäs minä sen tietäisin, vaikka olisin niitä joskus katsellutkin. Niin on hataraksi käynyt tämä pää. :D

Linkit virtuaalikierroksille tässä:
Rantatunneli/Naistenlahti
Rantatunneli/Santalahti

Viimeksi olikin linkkejä ilmasta käsin, nyt maasta. On se jännä mitä kaikkea ne oikein keksiikään meille. ;)

Ei kai tässä sit muuta. Ksau!

                -Anuliina

2 kommenttia:

  1. Onpas komiata panoraamaa! Kannattaa katsoa kokoruututilassa, niin näkee mielenkiintoisia yksityiskohtia. Naistenlahdessa muurin vieressä on "Anna-Kaisa" koko komeudessaan lepohetkeä viettämässä. Santalahden työmaalla tapahtuu paljon ja monenlaista. On kauhakuormaajaa, caterpillaria, on myös jättimäinen maanrakennuskone (todella ylevä näky!). Sitten siellä Haarlan tehtaan kohdalla taitaa olla kivenmurskaaja (ne kalliosta räjäytetyt lohkareet saavat jatkokäsittelyn, kun kauha nostaa tavaraa sellaiselle liukuhihnaa muistuttavalle telaketjulle murskaimeen ja toisesta päästä tulee ulos sitten hienompaa tavaraa maahan sieviin kasoihin!). Yksi tunnelimies on irronnut ryhmästä ja seisoo korkealla nostotelineen lavalla. Luulen, että hän suorittaa siellä erittäin tarkkaa mittausta TAKYMETRILLA. Sellaista käytetään sekä maanrakennuksessa että metalliteollisuudessa (esim. laivanrakennusteollisuudessa) laserin-tarkkaa mittaus- tai leikkaustyötä varten. Kyllä ne äijät siellä hyvää ja tarkkaa työtä tekevät, siitä voi olla varma!

    Nämä panoraamakuvat on otettu 4 viikkoa sitten. Tiedä sitten, koska ilmaantuivat VirtualTampere-palveluun. Kannattaahan näitä esitellä turisteille ihan nähtävyyksinä sellaisinaan.

    Mutta me täällä blogissa haluamme nähdä UUDEMPIA kuvia. Iloksenne kerron, että YouTubessa on HD-videoita 50 kpl nähtävissä kanavalla nimeltä "Tampereen rantatunneli". Videoiden oikeudet omistaa firma nimeltä Viihtyy.com.

    Katselin äsken, miten Onkiniemessä aherrettiin vappuaattonakin. Caterpillarit hyörivät taitavasti kumpujen päällä ja kuorma-autot veivät tavaraa pehmeillä ja mutkaisilla teillä. Ei kuulkaas ole aivan helppoa tämä homma! ;)

    Vappuaattovideon ehdoton tähti, johon huomioni kiintyi, oli VOLVO-caterpillari, joka hakkasi iskuporapäällä rikki kasaan koottuja mahtavia RÄJÄHDYSLOHKAREITA. Voi Jumalan pyssyt, mikä PÖLY siitäkin täristyksestä syntyi! Ympäristö aivan harmaana, ja etualan hiirenkorvat värisivät kauhuissaan...

    Kyllä siihenkin työmaahan olisi VESISUMUTUS ollut paikallaan. Mutta jos PÄÄURAKOITSIJA (Lemminkäinen Infra) ei katso tässä tapauksessa työsuojelutoimia (pölyntorjuntaa) "tarpeelliseksi", niinpä eipä sen VOLVO-caterpillarin kuljettaja/omistaja voi mennä valitusta tekemään (ensin työmaavalvojalle, sitten alueen työsuojelupiiriin. Tietäähän sen, että tämän firman urakat loppuvat siihen, syntyy myös maine "hankalana", joutuu grynderien "mustalle listalle".

    Me, jotka seuraamme tarkalla silmällä tunnelityömaan tapahtumia, teemme sitä myös tunnelityömaahan liittyvien lukemattomien PAIKALLISTEN URAKOITSIJOIDEN ja heidän työntekijöidensä terveyden ja hyvinvoinnin eduksi. Näitä urakoitsijoita tunnelityömaalla, jollen väärin muista, on noin 50 firmaa. Monet ovat perheyrityksiä ja pienyrityksiä. Oikein sydäntä riipii, kun katsoo, miten vaarallisessa maastossa he työskentelevät ja miten heidän omat, vielä pankin omistamat, kauniit autonsa ja monenlaista dataa ja elektroniikkaa sisältävät kalliit TYÖKONEENSA, heidän arvokkaat SIJOITUKSENSA, tässä pöllytyksessä kärsivät ja naarmuuntuvat - oikein itkettää ja raivostuttaa tämän työtätekevän, YRITTÄJYYTTÄ ylläpitävän kansan puolesta. Sen, joka ottaa riskin, ottaa vastuun, ja joka usein sitten kärsii. En puhu nyt rahasta, vaan TYÖN kunnioittamisesta.

    Sitä haluan nähdä tällä tunnelityömaalla. Kyllä Lemminkäinen Oyj aina pärjää, sen tulevaisuudennäkymät ovat jopa erittäin hyvät, nyt kun muutama vellihousuinen johtaja nostettiin niskasta katuojaan ja organisaatiota ohennetaan markkinatilannetta vastaavaksi (5 % työvoimasta ei ole paljon, pikemminkin se on liian vähän! :-\).

    Niin että Anuliina ja Anne, OIKEALLA ASIALLA totisesti olette. Hiipiköön se lahtelainen nipottaja omaan hiirenkoloonsa omia pikku aasinheiniään jyrsimään! (LOL)

    VastaaPoista
  2. Oi, täytyykin YouTubettaa noita videoita! Kiitti vinkistä.

    En tässä nyt oikein enää tiedä millä asialla olen -tai mille asialle ajaudun, tässä vaan tehdään mitä täytyy tehdä. Oikealla asialla kuitenkin lienen -ainakin luulen olevani.;)


    VastaaPoista