torstai 8. toukokuuta 2014

Väliaika..

Knock Knock whos there? No one.

...kahvia ja pullaa? Ei ne varmaan kahvilla olleet. Kuudelta, kun tulin kotiin. Ei ristinsielua mailla halmeilla. Ei täällä maan päällä näinä päivinä kyllä töitä kovin pitkään tehdäkään. Tunnelissa kyllä sitten senkin edestä..

En minä sitten ole toimettomana kyennyt olemaankaan. Sähköposti on taas kulkenut. Ahdistuin siinä määrin synkistä tulevaisuudenkuvista, että lähestyin allianssia, siis Jarkko M:ää,  jälleen sähköpostitse.

Kerroin rusnauksen kantautuvan myös kerrostaloasuntoihin ja muuallekin ja siksipä esitin epäilykseni siitä, että tämä olisi mitenkään poikkeuksellista... Että tunnelilouhintakokemuksellaan luulisi olleen vastaavaa tapahtunut ennenkin. Ei kuulemma ole. Tämä ON erikoista. Hän ei ole tällaiseen aiemmin törmännyt.
 Allianssi ei kuulemma myöskään ole saanut tietoa asukkailta, muuta kuin noin kuukausi sitten muutamilta tässä risteysalueella, että rusnauksen äänet kuuluisivat kiinteistöihin. Minua ei ilmeisesti lasketa. ;)
(Olen referoinut keskustelun tähän HYVIN lyhyeksi. Sanottiin kyllä paljon enemmän puolin ja toisin. Näihin lauselmiin ei siis  kannata puuttua...)

No, viestinsä luettuani vastasin olevani siinä tapauksessa hyvin huolestunut... "Jos äänet täällä nytkin kerran välittyvät poikkeuksellisesti, niin miten on sitten, kun tunneli on valmis? Mitä jos sieltäkin tapahtuu poikkeuksellista äänten välittymistä? Tunneli kun on melkoinen kaikupohja, ja suoraan tässä kotini alla, niin mitäs jos äänet välittyvät, vaikkei pitänyt?" 
 Kyselin sitten samaan syssyyn myös akustiikasta valmiissa tunnelissa ja siitä, miten se on huomioitu suunnitelmissa... Vai onko sen varalta edes suunnitelmia?!

Odotan suurella mielenkiinnolla vastausta. Ja toivon todella, että suunnitelma olisi. Jos tämä kerran ON poikkeuksellista.

Niin joo, lähetin Jarkolle myös rusnausvideot (äänenlaadultaan hyvin huonot.) Kun tulipa mieleeni, että kuvittelevatko ne sen metelin olevan vain jotain pikkurohinaa. Että tässä rähistään ihan turhasta. Ja että huoleni tulevastakin on siksikin hyvin perusteltua.
Olen kuvannut videot  4.4. klo 3.45 sekä viime tiistaina 6.5. klo 5.05. Itse asiassa niissä ei ihan valtavsti olekaan eroa. Kyllä herää jälkimmäiseenkin. Ja pysyy hereillä.
Toivon todella, että ne kuuluvat heidän äänentoistolaitteissaan. Ehkä minun on jalkauduttava toimistolle varmistamaan, että ääni todella KUULUU tarpeeksi realistisesti. ;)

Eipä tässä muuta.
                                        -Anuliina

7 kommenttia:

  1. Viime yönä oli muuten kummallisen hiljaista, minkäänlaisia ääniä ei kuulunut MISTÄÄN? Ajattelin, olivatko jo peljästyneet meidän valitusta vai oliko vain väliyö. No, nythän kuuluu taas patterin kautta kolinaa, ehkä se tuudittaa taas uneen... Pitäisiköhän siis aivan itsekin laittaa sähköposti noista rusnausäänistä, jos ei kerran ole saanut postia muilta kuin sinulta? ;)

    Talo nro 14 :)

    VastaaPoista
  2. Joo, hiljaista oli, kymmentä vaille seiskaan.

    Jarkko sanoi: "Tällä hetkellä olemme jo Pursikadun risteyksen länsipuolella. Koko ajan tietysti mennään kauemmas ja syvemmälle, joten kova usko on, että äänien pitäisi loppua."

    Eilen oli edetty 2,5m eteläistä tunnelia.

    Kannattaa sinne laitta postia heti, kun ääntä kuuluu. Niillä kun ei ole (??) tietoa tästä "poikkeuksellisuuden" laajuudesta. ;)

    VastaaPoista
  3. Joo voit Jarkolle kertoa että meiltä menee rusnausvalitukset suoraan ympäristövirastolle, mun mies on sitä mieltä että sillä olis enemmän vaikutusta. Kerran on laitettu jollekkin naiselle sähköpostia sieltä allianssista ja vastaukseks tuli sellaista liibalaabaa että se jäi ekaks ja vikaks yhteydenotoks sinne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa ja unohtui siis että "meiltä"on siis samainen talo sun kans, asunto 9. :) Myös meidän yläpuolella asuville rusnauksen sulosoinnut kuuluu hyvin, asiasta on ollut puhetta muutamaan otteeseen..

      Poista
  4. Joo, tunnistin nimimerkistä :)
    Jep, tehoisampaa se onkin sitä kautta. Ja vielä tehoisampaa, kun se tulee useammalta eri taholta.

    Mä nyt olen vääntänyt tuon allianssin kanssa, ensiksikin sen takia, että asukastilaisuudessa he nimenomaan pyysivät suoraa keskustelua. Toisekseen siksi, etteivät ne voi väittää, etteivät ole olleet tietoisia näistä asioista, sitten kun ympäristövirasto tms. puuttuu asiaan.

    Nythän ei kyllä ole rusnattu muutamaan yöhön... Johtunee siitä teidän ilmoituksestanne?? Saitteko siihen jostain jonkinlaista vastausta?

    VastaaPoista
  5. Joo ei oo rusnattu, luojan kiitos. Tää vko on koko tunnelin osalta muutenkin ollu aika kamala, astiat hajoilee räjäytyksissä, poraus on kuulunu aika kovaa, se rusnaus, jatkuva univaje, jne.. onneksi ensi vko on aamua.
    Mä en oo vielä tietoinen vastauksesta kun mies (onnekas)seikkailee maailmalla työmatkan merkeissä. Huomenna sit tiedän onko sieltä vastauksia tullut :)

    VastaaPoista
  6. Joo, olikohan se torstaina, kun jysähti niin kovaa, että mullakin parketti räpätti ja seinien välissä laasti ropisi niin että oksat pois.
    Noista astioiden hajoamisista muuten kannattaa myös tiedottaa allianssia.Tämä meidän perä kun kuitenkin on vielä räjäyttämättä. :/

    VastaaPoista