maanantai 2. helmikuuta 2015

Ei ihan kesäisimmästä päästä oo nää ilmat...

Täytyy sanoa, viitaten tuohon eiliseen otsikkoon. Mutta ihan kohta, ihan kohta...

 Liikenneviraston sivulta  ajankohtaista osion alta luettua:
"Vesistötäytöistä johtuen jäät ovat heikkoja Santalahdessa työmaan edustalla ja Naistenlahden päässä Tammerkosken niskalta satamaan saakka. Santalahdessa valtatien pohjoisreunan kaidetta jatketaan Lielahden suuntaan ja Naistenlahdessa Rauhaniementien sillan telineitä rakennetaan keskikaistalla. Tämän viikon työmaa-asioista tarkemmin alla olevan linkin asukastiedotteesta."

Tuttuun tapaan siellä on tämän viikon asukastiedotekin. Asukastiedote 2.2.2015.
Kuva asukastiedotteesta 2.2.2105
Näsijärven jäälle meneminen Santalahdessa työmaan kohdalta ja itäpäässä Aspinniemestä Naistenlahden satamaan ulottuvalta alueelta on kielletty vesistötäytön aiheuttamasta heikosta jäätilanteesta johtuen.
 [Miten ne ihmiset ei tajua varoa näitä, vaan menevät sinne ihan väkisin vain. Itse en kyllä mielelläni mene jäälle käveleskelemään edes sydäntalvella, en vaikka jäätä olisi metri... Että sikäli. Mutta ei silti heikolle jäälle pidä mennä.]

Santalahti:
  • Rantaväylän pohjoisreunan kaidetta jatketaan Rantatien liittymästä länteen noin 200 metrillä. Työn aikana Rantaväylällä Lielahden suuntaan ajettaessa on ajoittain hiljaisen liikenteen aikana vain yksi kaista käytössä.
Naistenlahti:
  • Rauhaniementien sillan telineitä rakennetaan valtatien keskikaistalla keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Silloin käytössä on vain 1+1 kaistaa.
  • YIT aloittaa avolouhinnat Ranta-Tampellassa radan ja valtatien välissä loppuviikosta. [Noni, siinä se ajankohta nyt sitten tuli, loppuviikosta! Se kun meni asukasillassa ihan ohi minulta.]
  • Rauhaniementiellä alkaa jätevesiviemärin saneeraustyöt Tampereen Veden erillisurakkana. Viemäri saneerataan välillä Rauhaniementien silta – Naistenlahdensataman koilliskulma. [Aijjaa!! Tänään kotiutuessani täällä mäellä haisi ihan... nääkkä. Elikkäst kakkeli. Koitin katsella olisiko jotain viemärihommia jossain, mutta mitään erityistä ei näkynyt.]
 Sellaista infoa asukastiedotteesta. Rantatunnelin FB-sivu kertoo tänään, että "Marjatan ylikulkukäytävän korjaus tuli hopealle Liikenneviraston Sillanrakentamisen hyvä idea -kilpailussa. Välitukia siirtämällä vältyttiin uuden sillan rakentamiselta. Kilpailun voitto meni Skanskalle teräskasettien käytöstä putkisiltojen puolipohjaamisessa."  
[Juuri mitään en tuosta viimeisestä lauseesta tajua, mutta ei se varmaan haittaa. :D]

Oispa jo kesä.

                                      -Anuliina



Aamulehdessä oli tänään juttu liittyen tuohon jäilläkävelemiseen. Siilinkarin talvikahvilalla harmillinen ongelma: "Tunnelityömaa bunkkeroi pääsyn jäälle" 
"Talvikahvilan yrittäjä Pekka Tyllilä harmittelee, että rantaan kohonnut tunnelityömaa estää ihmisiä  pääsemästä kätevästi järven jäälle.
- Tunnelityömaahan bunkkeroi aivan täysin kaupunkilaisten pääsyn jäälle kilometrien matkalta, Tyllilä harmittelee havaintoaan."
 

"Tällä hetkellä Siilinkarin talvikahvilaan pääsee kahta reittiä pitkin. Toinen niistä on luistinrata, jonka Tyllilä on aurannut niin leveäksi, että sen sivussa mahtuu kulkemaan myös kävelijä. Toinen reitti lähtee Lapinniemen kärjestä laivalaiturin vierestä."
 

"Kolmas reitti kahvilalle aukeaa Mustastalahdesta heti, kun jäät ovat tarpeeksi vankat, lupaa yrittäjä. Talvikahvila on auki viikonloppuisin kello 12 alkaen iltahämäriin. Kulunut viikonloppu oli ensimmäinen tänä talvena."

Niin, että hiukan täytyy kiertää, mutta ei kai se ole niin justiisa, jos jäällä tykkää kuljeksia. Pääasia, ettei...miten se menikään tampereeksi... Pääasia, ettei mulaa.
(Vai onko se nyt sitten edes Tampereen murretta? Täällä sen ensimmäistä kertaa kuulin joka tapauksessa.)

4 kommenttia:

  1. No taatusti on! Noin sanotaan ainakin amuriksi, kun joku hölmöyttään tipahtaa jäältä tai laiturilta veteen! :)

    Tamperelaisista tokaisuista puuttui ainakin yksi tärkeä, kun niitä tässä taannoin pinsseihin ja painettaviksi koottiin. Ei sentään Tampere-kalsareihin taidettu laittaa(?). Mutta tämä on hyvä TOSIJUTTU, jossa tokaisu pääsee tosi arvoonsa:

    Tammelantorilla oli kauppias nimeltä Miina, joka myi pälkäneläisiä perunoita. Yhtenä päivänä hieno rouva kulki Miinan tiskin ohi, pysähtyi ja hypisteli perunaa sormenpäissään, pudotti sen ja jatkoi matkaansa. Koko tori kuuli kun Miina mahtavalla äänellään kailotti poistuvalle selälle: "TOIKIN LUULEE JOSTAIN PAREMPIA PERNOJA LÖYTÄVÄNSÄ!"

    On niin ehta tamperetta tuo "TOIKIN LUULEE... jotain tietävänsä/osaavansa/parempia pernoja löytävänsä!" :DD

    Joo, Amurissa ennen aina käveltiin sunnuntaisin Siilinkarille, sellainen oli tapa. Sai terveen rusketuksen naamaansa... Muina päivinä hiihdettiin, kun piti kerätä niitä Kansanhiihdon kilometrejä sellaiseen kuntokorttiin, joka keväällä palautettiin opettajalle. Aika lailla siihen tuli "ylimääräistäkin" merkattua, niitä "lyhkäisiä" kilometrejä, heh-heh! :-)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, niin epäilinkin.

      Itse kun en ole täältä(päinkään) kotoisin, niin mua tuppaa vieläkin (näitten kuudentoista Tampere-vuoteni jälkeenkin) naurattamaan välillä töissä, kun ne ihan pikkuihmiset puhuu niin tamperetta, niin tamperetta.

      Miten ne osaakin, jo ihan pienestä pitäen. ;)

      Täytyy tunnustaa, etten ole ikinä kävellyt tuonne Siilinkarille. Vaikka tässä naapurissa asunkin. Entisestä kodistani, tuosta tien toiselta puolelta, katselin aina ikkunasta talvisin, kun ihmiset taivalsivat sankoin joukoin aurinkoisella talvisäällä Siilinkarille. Itse en sinne ole saanut mennyksi. Vielä.

      Poista
  2. Huomasin äsken, että Aamulehti antaa kovin väritetyn jutun luontoyrittäjä Tyllilän ongelmasta. Ei tunnelityömaa "bunkkeroi" ihmisten pääsyä yrittäjän raivaamalle radalle, vaan Äiti Luontohan sen tekee, jos jotakuta syyttäminen on!

    Niillä rantakaistoilla, joilla Lemminkäinen Infra ajaa soramursketta Näsijärveen, syntyy ensin VIRTAUKSIA, ja niiden seurauksena jää (ja se hieno luistelureitti!) KOVERTUVAT ALHAALTA PÄIN. Jään ohentumista (ja niitä pieniä "tsunameja"!) ei päältä päin huomaa, eikä se seikka, että radan on jossain vaiheessa raivannut toista tonnia painava KONE, todista enää yhtään mitään kun hyöky lyö alhaalta päin, ties millä voimalla! Järkeä saa käyttää kävelijäkin.

    Yrittäjän retkiluisteluvuokraamo taitaa sijaita juuri tuolla "kielletyllä" alueella, joten harmin ymmärtää. Niinpä KAHVILAN pitää nyt korvata menetetty tulo. No, kyllä tamperelaiset yskän ymmärtävät ja lähtevät joukolla jäälle, ostavat ne nokipannukahvit, makkarat ja munkkipossut, heh-heh! Ja tajuavat kiertää ne vaaran paikat, toivottavasti!!

    Se kahvila taitaa olla aika suosittu, on kuulemma pitkät jonot sunnuntaisin. On äitejä lastenvaunuineen, on koiria talutushihnoissaan, on luistelijoita, hiihtäjiä, riippuliitäjiä ja mitä ei olisi! :) Ja sitten on tämä onneton Tunnelityömaa, joka häiriköi ja "bunkkeroi" tätä riemullista menoa jäällä. Anna mun kaikki kestää! :-/

    No, onhan se oikeasti kivaa käydä Siilinkarilla. Mukaan vain termari, eväät ja aurinkolasit!

    VastaaPoista
  3. Niin no, onhan se tietysti harmillista, että talvikahvilan toiminta häiriintyy. Onneksi kuitenkin uutisoivat asiasta, erityisesti noista turvallisista reiteistä kun kertoivat siinä samassa.

    Kun nyt vaan ihmiset malttaisivat tosiaan kiertää. Melkein tekee itsenikin mieli köpötellä sinne. Paino sanalla melkein. :)

    VastaaPoista