sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Pyynikillä -ja Santalahden työmaalla! Wohoo!!

Pyynikin näkötorni
 Wohoo! Ihana aurinkoinen sunnuntaipäivä! Päätimme ystäväni kanssa lähteä käymään Pyynikillä. Ja mihinkäs muuallekaan sitä silloin täytyy mennä kuin näkötorniin -ja tietysti munkkikahville. Nom, nom.

[Ystäväni ei myöskään mitenkään edes kummeksunut, ei esittänyt tarkentavia kysymyksiä, tai mitään muutakaan, kun esitin kysymykseni: "Voitaisko me ajaa... Tai siis pääsisinks mä, ajaisitko sä tonne Onkiniemeen tunnelityömaalle?"
Ystävä (nauraen): "Tietysti!! :D Meillä ei oo mitään muuta ku aikaa. Sinne mennään."]


Koska jono kahvilaan oli huisin pitkä, kapusimme ensin näkötorniin... On sieltä vaan huisit näkymät.
Näkymä Pyynikin näkötornista 15.2.2015
 Siilinkari jäi nippanappa kuvan ulkopuolelle, Tornihotelli näkyy kuitenkin. Ja Näsinneula.
Näkymä Pyynikin näkötornista 15.2.2015
Santalahden tunnelityömaa Pyynikin näkötornista käsin...
Santalahden tunnelityömaa Pyynikin näkötornista 15.2.2015
Laskeuduttuamme alas oli vuorossa munkkikahvit ja käveleskelyä Pyynikin metsissä...
Pyynikin näkötornin supermunkilla :)
Kai muuten tiesitte, että munkki kuuluu syödä niin, ettei lipase (sokeria huulista) kertaakaan koko syömingin aikana?! :D No, minä en melkein onnistunut, tai siis melkein vahingossa lipasin kerran, mutta paikkasin vähältä-piti -tilanteen hieromalla munkkia nopeasti naamariini. Ahhahhaha... Melkeintä ei siis laskettu. ;)
 Kihi, kihi :)
Eikös sitä metsissä kuulu aina vähän halailla puita? Tsihhihhi... Käveltyämme Pyynikin metsissä hetkisen suuntasimme..mihinkäs muualle kuin tunnelityömaalle Santalahteen/ Onkiniemeen. Kun kerta sinne niin halusin. ;)
Wohoo, täällä ollaan! :D
Santalahden työmaa on suuri. Aivan hirmuisen suuri. Supersuuri. ÄÄK! Enkä minä tietenkään saanut otettua siitä  sellaisia kuvia, joista tuo suunnattomuus kävisi ilmi...
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Murskauskalustoa näkyvissä!! Kai... Eiköhän tuo ole se kivenmurskauslaitos. Voin kuvitella, ettei ääni, joka siitä lähtee, ole ihan pienimmästä päästä.
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Kylttiviidakko, Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Tämä seuraava kyltti sanoo ihan selvästi, että pyörällä saa mennä työmaa-aitojen välistä. Miksen siis minäkin ujuttaisi edes toista jalkaani varpaan verran sisäpuolelle? Kenties ujutinkin lopulta rakosesta vain käteni ottaakseni kuvan... Enkä yhtään mennyt luvattomille maille.
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
 Kaikenlaista sitä työmailla onkin...
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Jatkoimme matkaa eteenpäin. Minun mielestäni emme menneet varsinaiselle aidatulle työmaa-alueelle, mutta palatessamme takaisin kyltissä luki kyllä 'louheenajoa' tms... En tiedä. No, rantaan menimme kuitenkin. Rantatunnelin FB-sivuilla sanotaan, että "Santalahden vesistötäyttö on yli 95-prosenttisesti valmis. Täyttö ei ole näkynyt Näsijärven veden laadussa suojaverhon ulkopuolella." Ja rantaviivakin on jo suht' kohillaan. Kävin siis tavallaan tsekkaamassa tilanteen. ;)
"Hiljainen on kylätie.." Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
 Ne on varastoineet hirmuisesti liikennemerkkejä sinne....
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Sieltä oli kyllä melkoiset näkymät Nässyllekin. Meinattiin lähteä Siilinkarille, mutta kotoa olisi vissiin hiukan lyhyempi matka. Toisen kerran sitten...
Näkymiä Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
On nättiä. [Mutta lähettäiskö jo pois? -Joo...]
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
 Auton ikkunasta nappasin vielä muutaman kuva. Aina vain tämä tunnelityömaa jatkuu...ja jatkuu...ja jatkuu...
Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015, Simppoonkatu
Kevyen liikenteen ylikulku, Santalahden tunnelityömaata 15.2.2015
Semmonen retki. Hyvä retki. Hyvässä seurassa. :)

                                            -Anuliina

Jaa niin... Huomenna, maanantaina, muuten Rauhaniementien siltatyömaan telinepalkit nostetaan ylös, minkä jälkeen alikulkukorkeudet kaistoittain vasemmalta oikealle ovat 4 m, 4,4 m, 4,4 m ja 4,4 m. Sillan valmistumisen jälkeen alikulkukorkeus on kaikilla kaistoilla 4,4 m. Sanoo Rantatunnelin FB-sivu. Ettäs tiedätte. ;)

6 kommenttia:

  1. Minnuli kiittää seuroista. <3
    Olipahan retkipäivä. Ja valtaisa tunnelityömaa!

    VastaaPoista
  2. Hienoja Nässy-kuvia! On ne.

    Haluatko katsella, miltä Santalahdessa näytti ENNEN kuin tunnelityömaa tuli?

    Jari NIEMELÄ on johtanut pispalalaisten ja muitten kotiseutuharrastajien retkiä syyskuussa 2009 Santalahden "menneisyyteen ja tulevaisuuteen" eli kulttuurihistoriallisesti merkittäviin kohteisiin. Niitä videoita lienee laskujeni mukaan kolmattakymmentä YouTubessa. Mukana on myös historiallisia valokuvia tehtaista ja huviloista.

    Pääset nostalgiamatkalle Haulitehtaan juurelta näppäilemällä "Santalahtikävely osa 1".

    Ennen Tunnelia, Rantaväylää ja Porin rataa NÄSSY oli se "laatukäytävä": tavara tuli tehtaisiin ja meni markkinoille HÖYRYLAIVOISSA, niissä Valmetin rakentamissa aikansa tekniikan ihmeissä. Halkoja kului tehtaiden pyörittämiseen hirvittävät määrät. Särkänniemikin oli yhtä halkotarhaa ennen, silloin "tiilipiippujen aikaan". (Sekin muuten oli alkujaan SAARI, kunnes täytettiin - montakohan suurisuuntaista läjitystä näilläkin rannoilla on jo ennen tunnelihanketta tehty!)

    Oi näitä vanhoja tehtaita ja niiden kevätvalossa kylpeviä pyöreitä ja neliskanttisia piippuja. Jos tiilet voisivat puhua... Ja nehän kyllä puhuvat, kun tarkkaan kuuntelee! :) Kukoistusta ja näivetystä, hivutustauteja ja kuolemaa, sikarinsavua ja herrakerhon juonitteluja pankkien takahuoneissa, fuusioita ja konkursseja ja vetäviä vientikauppoja industrialismin taikasauvan nostattamassa suurenmoisessa nousuhuumassa. 1800-luvun loppupuolisko ja 1900-luvun alku olivat Suomelle ja Tampereelle eritoten ihmeellistä aikaa.

    Kun tuo TUNNELI ja YIT:n valtaisat rakennushankkeet eivät nyt pistäisi kaikkia näitä entisen kukoistavan yritteliäisyyden hiljakseen rapistuvia MAAMERKKEJÄ matalaksi siellä Nässyn rantavyöhykkeellä, se olisi kyllä karmeata vandalismia! Kiitos Jari NIEMELÄLLE Tampereen muistojen kiitettävästä tallennustyöstä, sille meitsi antaisi mitalin! Taidan itsekin lähteä hänen mukanaan SANTALAHTIKÄVELYLLE, hei vaan! :)

    VastaaPoista
  3. Jokos kävit Moron sivuilla lukemassa TUNNELIKIVIEN uusiokäytöstä designin palveluksessa? "Tunnelin suu" löytyy nykyään herrain solmioneulasta ja naisten roikkuvista korviksista ynnä kaulakorusta, jotka ovat - heh-heh! - SYDÄMEN MUOTOISIA(!!!). (Se muuten olisikin extraa, kun niissä olisi mukana elektroniikka, joka näyttäisi shokin saaneen sydämen pamppailut, vääntelehtimiset ja värinvaihtelut! Nyt tää malli kyllä julistaa yksiselitteisesti: "I LOVE TUNNEL". Puolet tamperelaisista kyllä väittää vastaan. Olikohan se suunnittelijalle sittenkään hyvä liikeidea? Puuttuu vain OTSAKORU, sellainen "kolmas silmä" eli tunnelimainos tosiaan näkyvälle paikalle, kääk!)

    Moro julisti myös KILPAILUN lukijoille tunnelikivien hyödyntämisestä. Ehdotukset voi lähettää Moron toimitukseen 15.03. mennessä. Pistähän nyt tuulemaan ja keksi kiville käyttöä! :D

    Muotoile vaikka se Tunnelimörkö, hihi-hii! Tai sarja niitä mörköjä istumassa vaikka PUTKEN SISÄLLÄ - siinä olisikin haastetta kivihiojalle. Laita PIKKUVÄKESIKIN askartelemaan muovailuvahasta tunnelimörköjä, hih-hih! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, enpä ollut moista huomannut! Äsken juuri sitten käväisin lukemassa ja katsomassa koruja.. Olen hieman hämmentynyt. :D
      Olin kyllä ensin hiukan hämmästynyt koko koruajatuksesta. Sydämen muotoinen vielä!

      Minä kyllä olen juuri tuollainen "kivi-ihminen", mutta... Tämä liippaa nyt pikkusen läheltä... (Oikeastaan se riipus on ihan kaunis.) Mutta tunnelikivi, suoraan Tampereen sydämestä.

      Hmmm... Pidän nimenomaan kivikoruista valtavasti. Minulla on sellaisia useita, vaikka en varsinaisesti ole koruihminen.
      Koru kyllä aiheuttaa minussa melko ristiriitaisia tunteita. Minulle tuollainen koru saattaisi ehkä merkitä SELVIYTYMISTÄ. Se voisi toimia muistutuksena siitä, että "Asioilla ON tapana järjestyä."

      Huomaa varmaan, että oletan, että kaikki kurjuus ja hurjuus on taaksejäänyttä elämää eikä mitään kamalaa enää tapahdu... Ahahahaha! :D Naiiviutta vai optimsimia?

      Poista
    2. ..jaa niin, piti sanoa vielä, että saatanpa pikkuhiihtolomasellani ideoida muutaman ehdotuksen tuohon tunnelikiven hyödyntämiskilpailuun. ;)


      Poista