torstai 12. helmikuuta 2015

Torjantai, HIPHEI!

Huomasin eilen, etten milloinkaan hehkuttanut täällä Seurantapalvelu Louhen "Nyt se on kokonaan louhittu" -kuvalla. Joten se tulee nyt tässä, WOHOO!!!:
Se on loppu!! SeOnLOpPU!! :D Kuva seurantapalvelu Louhesta
Kurkistelin sitten noita muitakin huudeja. Laitan tähän kuvan koko tunnelin louhintatilanteesta, kuva siis eiliseltä.
Louhintatilanne 11.2.2015, koko tunneli (Seurantapalvelu Louhi)
Tänään kävelin kotiin töistä joskus viiden aikoihin, kun Lapintien siltaa lähestyessäni alkoi räjäytysmerkki soida. Se kuului hirmuisen hyvin...ja läheltä. Mietiskelinkin olisiko se nyt ollut sellainen YIT:n jysäri. Hassua, ei liity tunneliin ja silti räjähtelee....
Näsinkallion koppikylästä on (melkein ainakin) näkymä sinne YIT:n temmellyskentälle, Jarkko sitä minulle näytti ja selitti nimittäin. Ne tekevät yhteistyötä, tai siis allianssin tiedossa on nämä YIT:n louhinnatkin, koskapa tunnelin tärinämittareita on tuolla YIT:n työmaan läheisyydessä. Mietiskelin, että tuolla taustallako ne (YIT) nyt sitten louhii..
YITkö siellä temmeltää? Kuva Pajakadulta 12.2.15.
Näin lähellä, jotenkin ymmärsin, että se olisi kauempana... vaikka toisaalta tästähän ei ole pitkäkään matka linnuntietä tuonne Näsinkalliolle. Harmillisen epäselväksi jäi tuo kuva näköjään... Otin minä kuvan tuolta Ihanakadun päästäkin, mutta siinä oli puskaa niin paljon edessä, että ei niistä kuvista sen parempaa tolkkua saanut.

Rauhaniementien siltatyöt puolestaan näyttivät tänään tältä....
Rauhaniementien sillan rakennustyöt 12.2.2015
Niin, ja vaikka toivonkin, että voin alkaa piippuasioiden ratkettua hiukan relata, niin en suinkaan tarkoittanut, että lopettaisin kirjoittamisen. Asetan vain mieleni "relampaan moodiin", en murehdi asioista -ja olen ihan ZEN. ;)

Eipä tässä taas muuta ku moikko!
                                          Huomenna on jo perjantai!!!
                                                                                   -Anuliina

6 kommenttia:

  1. Heips!

    Olen tässä parin päivän aikana lukaissut blogisi läpi. En edes tiennyt, että Tampereella on tuommoinen iso hanke meneillään. Kenties Keskisuomalainen tai hesari on siitä jotain kirjoittanut, mutta ohi silmien ja korvien on mennyt.

    Ja sitten kuitenkin jonkin internetin ihmemaan oikopolun kiertotien harhareitin kautta päädyin blogiisi ja koukkuun jäin. Jotenkin tosi kiehtovaa on tämä. Pieni ihminen, vanha talo, suuret koneet, uusi tunneli ja kallio, jonka murtaminen yhdistää kaikkea. Kasvutarina, jännitysnäytelmä, komedia ja draama samassa paketissa. Kaupungin kasvukivut kuvattuna yhden asukkaan silmin.

    Kovin viihdyttävää ja opettavaistakin. Rusnaus on sana jonka merkitystä en ilman blogiasi tietäisi.

    Valoa tunnelin päähän ja hyvää kevättä!

    Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Minna!

      Oi, kiitos vain, kyllä tämä tunnelielämä jo on alkanut valoisammalta näyttääkin. :)

      Olipa hieno kuvaus blogista! Noinhan se taitaa vähän olla. :)

      En kyllä osaisi blogiani itse edes oikein kuvatakaan, kun olen täällä tunnelielämän syövereissä niin syvällä enkä osaa ajatella asioita "ulkopuolisen silmin." Tunnelmat vain tulevat (ja menevät.) Ja ne menneet tunnelmat tuntuvat jotenkin jo ihan kaukaisilta (vaikka joskus pulpahtelevatkin pintaan,) etten niitä melkein edes muista.

      Rusnaus on muuten sana, jonka merkitystä minäkään en tietäisi, en ilman tunnelia. ;D
      Paljon muutakin on tosiaan opittu. Itsestä ja sitten tietenkin tästä tunnelirakentamisesta.

      Mitä parhainta kevättä sullekin!

      -Anuliina

      Poista
  2. YIT räjäyttelee ainakin siinä Soukkapuiston kupeessa, Tampellan esplanadin ja Kekkosentien risteyksen lähellä. Siitä pistetään se iso kallio matalaksi talojen tieltä. Josko niitä räjäytyksiä olisit kuullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkennuksesta. Just sitä kohtaa minä taisin juuri tarkoittaakin.
      Yllätyin vain siitä, miten lähellä tuo räjäytystyömaa on. Mutta tietenkin se on.

      Poista
    2. Tunnelityömaa poraa ja ampuu kalliota Soukanlahdenkatu 9 pohjoispään kohdalla päivittäin jotta ratapihankatu saadaan tehtyä. Viimeisessä asukasillassa Lyly kertoi työn kestävän kaksi viikkoa mutta lienee vähän viivästynyt. Asukastiedotteessa asiaa ei mainita , koska työn aloitus on kerrottu helmikuun alun tiedotteessa ei sen kestoa tai myöhästymistä tarvitse kertoa.

      Poista
    3. Joo, niinhän ne räjäyttelee tuossa vielä. (Tuo eilen kuulemani tuli kyllä varmaan tuolta YIT:ltä.)
      Taisin joskus kysäistä, samalla kun tiedustelin tunnelin puhkomisaikataulua, että miten kauan nämä avolouhinnat täällä kestää, mutta ei siihen osattu silloin (siitä on kyllä jo paljon aikaa) vielä sanoa tarkkaa aikaa.

      Poista