perjantai 27. helmikuuta 2015

Pikkuiset kuulumiset vainen

Eilen illalla kotiutuessani otin kuvan tuolta tunnelin suulta. Sieltä kun on poistettu ne ponttiseinät. Siltakin näyttää melkein jo sillalta. Ainakin, jos oikein siristää silmiä. ;)
Naistenlahden tunnelityömaata 26.2.2015
Siltahommat tänään päivänvalossa tällä mallilla.
Rauhaniementien silta rakenteilla, 27.2.2015
En kyllä oikein tajua, miksi minua niin kiehtoo nuo maanalaiset kuvat. Mutta kiehtoopa vain. Tänään olikin Rantatunnelin FB-sivuille ja Liikenneviraston Rantatunneli -sivulle tullut Tyynismaan Merjan ottamia kuvia Santalahden liikennetunnelista. (Ainakin Liikenneviraston sivulla olevassa kuvassa on hänet merkattu kuvaajaksi.) Oikeastaan siksi tänne nyt kirjoitankin, kun tosiaan oli tullut nuo kuvat! Mukava asia on se. Huippua!

"Työmaakäynti tunnelissa tänään: Toimistolla turvavarusteet päälle. Maasturilla työtunnelin ja renkaidenpesun kautta liikennetunneliin Santalahdessa. Kurkistus törmäyselementin taakse ja yleissilmäys tunneliin, jossa on louhinnan ja lujituksen lisäksi tehty jo maanrakennustöitä, verhousta, palosuojausta sekä elementti- ja tekniikka-asennuksia."
Kuva Rantatunnelin FB-sivuilta 270215
Liikenneviraston sivulla on tuo sama tunnelikuva. Sieltä sen saa klikattua valtavan suureksi, niin kauan kuin se siellä on.
Kuva Liikenneviraston Rantatunneli -sivulta 270215
Melkoisen pelottavan näköistä. Tavallaan. Mahdottoman valtavaa ja suurta myös. Melkein naurattaa, että silloin kun minä kävin tunnelissa porajumbo porasi parhaillaan eteläistä tunnelia (oisko sitä sitten louhittu silloin n.30m), mutta jumbo ei vielä edes mahtunut pohjoiseen tunneliin. Niin oli pikkuinen tunneli vielä silloin. Tai suurihan se oli, mutta näihin kuviin verrattuna..  Jos valot sammutettaisi, tai joutuisin kulkemaan tuolla vaikkapa vain taskulampun valoissa, kuolisin. Mörkö asuu ihan varmana tuolla. :D No ei asu, huiputin.

Josta tulikin mieleeni, että aloitin maalaushommat tuuossa juuri. Siitä voi tulla vaikka aivan kiva taulu. ;)

Ei mulla midist muuta, paitsi, että tiedustelin Rantatunneli -korusarjan korujen tilaamista ja hintoja. Ne numeroidaan tilausjärjestyksessä ja toimitusaika on pari viikkoa. Täytyy hiukan vielä miettiä sijoitanko rahani tosiaan tunnelikoruun. Ois se kyllä melkoisen merkityksellinen koru. Kauniskin on.

                                                        -Anuliina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti